Nieuws

Een scherpe staatsveiligheid en een slapende AIVD


Anjem Choudery, de peetvader van de Europese jihad.

Anjem Choudery, de peetvader van de Europese jihad.

Artikel door onze correspondent Chessy

MEDIA WERKGROEP SYRIE – 14 augustus 2014 – De Nederlandse Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) en de Belgische Staatsveiligheid hebben na doorgespeelde informatie van de ongekroonde prins een ronselnetwerk in het vizier gekregen. Het netwerk bestaat uit voornamelijk Haagse moslims die onderdeel uitmaken van de restante Hofstadgroep en Belgische extremisten rondom de terrorist Abu Imran, diens broer Abu Achraf en Abu Jihad. Fouad Belkacem, alias Abu Imran, was de woordvoerder van de extreme salafistenorganisatie Sharia4Belgium.

Zeker twee van de Turkse extremisten stonden in contact met de Turkse zelfmoord aanslagpleger Murat O., die zijn aanslag in Irak heeft uitgevoerd voor de terreurorganisatie ISIS zoals ook is doorgespeeld door de ongekroonde prins aan de AIVD en Janny Groen van de Volkskrant. Het onderzoek draait rond een aantal personen waarvan ik met zekerheid kan bevestigen dat die banden hebben met extremistische moslimstrijders en –ronselaars. Zij staan tevens ook in contact met de voor de diensten nog onbekende Nederlandse Koerdische ronselaar Rennas.

Onder de hoofdverdachten in het onderzoek zijn Turkse Nederlanders die woonachtig zijn in Den Haag en zich zoals velen ophouden in België. Ze worden verdacht van deelname aan de activiteiten van een terroristische groep, inbreuken op de wapenwetgeving in een terroristische context en financiering van terrorisme.

Bij de huiszoeking in Brussel vond de federale gerechtelijke politie onder meer vuurwapens, kogelvrije vesten en jihadistisch materiaal. Ook bevestigen bronnen dat er een aantal USB-sticks in beslag werden genomen.

De arrestatie van Nederlandse jihadisten in Brussel

Op de luchthaven van Zaventem werden vorige week woensdag twee verdachten gearresteerd die terugkeerden uit Turkije. Volgens mijn bronnen hadden die in Gaziantep diverse ontmoetingen met smokkelaars die de Nederlandse en Belgische jihadisten Syrië binnen smokkelen. Zij worden binnenkort voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde, bevoegd voor terrorismezaken.

Het nieuws brengt ook een paar vragen met zich mee, want het staat nu vast dat staatsveiligheid beter weet wat er zich afspeelt in Nederland dan de AIVD. Gelukkig doet de Belgische staatsveiligheid nu meer met de info die ze van de ongekroonde prins binnen krijgen.

.

View this content on Scoop.it's website

Nourredine Abouallal was in 2012 enige tijd woordvoerder van Sharia4Belgium en stierf aan het front in Syrië.

.

Chessy.

Advertenties

Reacties

Een gedachte over “Een scherpe staatsveiligheid en een slapende AIVD

  1. Nu zijn allerlei islamieten en Arabieren tegen elkaar uitgespeeld. Dat lijkt een vast patroon om mensen tegen elkaar uit te spelen, of het nu je buren zijn, of de mensen in ex yougoslavie , ex-ussr, afrika? ed. Het lijkt er op dat we onvoldoende moreel bewapend zijn, om dit niet te laten gebeuren. Zelf was ik in gesprek met iemand die uit de regio kurdistan komt, en ik kreeg daarna insluipingen in de woning, en soms dacht ik wel dat dit te maken had met de gebeurtenissen mbt ISIS. Maar ook een vriendschap met een turkse, lijkt aan moediging te zijn geweest allemaal turkse bedrijfjes hier in het dorp te vestigen. Dat is ook overheidspolitiek.Relaties worden misbruikt, …

    Geplaatst door jose van dijk | 14 augustus 2014, 12:11

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: