Nieuws

Hypocrisie heerst


François Hollande le 26 mai 1981 à Paris, et en octobre 2011, entre les deux tours de la primaire socialiste.

François Hollande op 26 mei 1981 in Paris en in oktobre 2011.

WILLY VAN DAMME’S WEBLOG – 8 augustus 2014 – Ho, het zijn toch zo’n mooi woorden. “De vrees voor vervolging van religieuze minderheden in Irak is groot en een gevaar dat bestreden moet worden.” Dat is de teneur van onze regeringsleiders en onze media die hen als steeds naar de mond praten. Als een onafhankelijke vierde macht optreden hebben die het al lang opgegeven. Zij hebben het in feite zelfs nooit gedaan. De vierde macht was immers een zelf gecreëerde illusie, een leugen.

De geste van Hollande

Kijk, de Franse president François Hollande gaat in zijn ‘humanitaire’ geste in deze kwestie zelfs zover dat hij de christelijke minderheid in Irak allen politiek asiel wil geven. Als dat geen flinke geste is, een toonbeeld van de Franse largesse op het vlak van de mensenrechten. Maar hoe hypocriet, ja zelfs crimineel kan hij zijn? Grenzeloos blijkbaar. Het gaat hem ook om christenen, geen moslims.

Al meer dan drie jaar steunt Frankrijk in het Midden-Oosten allerlei salafistische jihadisten die de regio op deskundige wijze aan het vernielen zijn. Zonder de om zogenaamd humanitaire reden gedane westerse, en ook Franse, bombardementen was Libië nu geen mislukte staat waar een CIA-kolonel het op dit ogenblik uitvecht tegen allerlei salafistische bendes.

Kadhaffi was dan vermoedelijk inderdaad nog aan het bewind, maar diens regering was duizendmaal humaner dan het uitschot dat nu in het land vecht om de macht en het eraan verbonden vele geld. Heeft Frankrijk al excuses aangeboden voor de door haar aangerichte miserie en doden? Bijlange niet, het laat gewoon vanaf de zijkant begaan. Hollande weet niet eens wat mensenrechten zijn.

En als er wat veel Libiërs omwille van het geweld naar Europa vluchten dan is er steeds de Europese onwil om die vluchtelingen op te nemen. Ach mensenrechten, alleen goed om te gebruiken als men nog eens een land wil veroveren en geweld wil gebruiken. Het was al zo in de oudheid toen Consul Julius Caesar het Gallische goud wou stelen om zo in Rome alleenheerser te worden.

Rome 54 -  Forum - Standbeeld Julius Caesar

Julius Caesar wou dictator over Rome worden en had daarvoor een groot leger en dus veel goud en aan zijn soldaten weg te geven grond nodig. Dit had hij ontdekt in het Keltische Gallië en dus begon hij in Rome te zeuren over het imminente Keltische gevaar voor de Romeinse beschaving om zo een oorlog te kunnen starten. Een truc die men ook nu nog toepast zoals tegen Vladimir Poetin, Hafez al Assad, Moeammar Kadhaffi, enzovoort.

Sektarisme

En dan Irak waar ISIS, de Islamitische Staat van Irak en al Sham, de macht greep in een groot deel van het land. Toen Saddam Hoessein nog aan het bewind was genoten de religieuze minderheden een grote vrijheid. Alleen voor de sjiieten waren er een aantal beperkingen. Maar de VS, en met hen vazalstaten als het Verenigd Koninkrijk en ook Nederland, moesten het land in 2003 gaan ‘bevrijden’.

Saddam Hoessein was een dictator – wat men zoals bij Kadhaffi natuurlijk niet kan betwisten – maar er was toen wel overal elektriciteit, water, voedsel, onderwijs, berijdbare wegen, een economie en gezondheidszorg. En van salafistische jihadisten was er helemaal geen spoor.

En kijk, wat deden de VS en haar bondgenoten? Ze introduceerden in 2003 sectaire politieke partijen en hielpen al Qaeda en andere salafistische groepen er vaste voet aan de grond krijgen. Zonder Amerikaanse invasie was Saddam Hoessein misschien wel nog aan de macht, maar was het land geen sociale, economische, religieuze en politieke puinhoop zoals nu.

ISIS - Met gevangenen executie - 8 - 15-06-2014

ISIS in actie in Irak. Het is een staaltje van terreur waar zelfs de nazi’s van weleer niet kunnen aan tippen. De VS, door vanaf 1979 de salafistische terreurbendes eerst op Afghanistan en daarna Joegoslavië en nu het Midden-Oosten los te laten, is de ultieme verantwoordelijke voor die massamoorden, terreur, plunder en vernielingen.

Het is de VS die DE verantwoordelijkheid draagt voor de chaos in het land. Juist zoals Frankrijk en anderen die last moeten dragen wat betreft Libië. Hetzelfde trouwens in Oekraïne waar de EU en VS hoogstnodig een staatsgreep moesten organiseren om een stel extremisten, fascisten en plunderaars aan de macht te brengen. Uiteraard onder het mom van de mensenrechten. Dat kennen we.

Libanon

In Syrië steunt datzelfde westen nog steeds die jihadisten. Waarbij men dan tot de vaststelling komt dat het ‘gematigde’ Free Syrian Army deze week samen met al Nusra, een tak van Al Qaeda, en ISIS tegen het Libanese leger vocht om de controle over het Libanese bergstadje Arsal vlakbij de Syrische grens. En het is verre van de eerste maal dat die samenwerken.

Reeds in het midden van 2011, toen men in onze kranten alleen nog maar toeterde over ‘vreedzame protesten van naar vrijheid snakkende burgers’, organiseerden die jihadisten onthoofdingen van hen onwillige burgers, waaronder minderheden. Maar het westen bleef hen steunen met geld en wapens. Met de media die deze bendes schaamteloos voorstelden als dappere helden.

Maar zoals nogmaals in Arsal bleek zijn er geen zogenaamde gematigde rebellen. Het was een fantasietje gecreëerd door enkele PR-bureaus, hun westerse bazen en de die bazen ter hulp schietende media. Dat men intussen nog steeds wapens en geld geeft aan die Syrische rebellen toont de zelden geziene en zelfs grenzeloze hypocrisie van het westen.

Saad Hariri

Nog misschien het beste voorbeeld van schaamteloze huichelarij zag men de voorbije dagen toen de Libanese clanleider Saad Hariri in Saoedi Arabië aankondigde dat de salafistische sjeiks daar gezien de gevechten in Arsal 1 miljard dollar gaan ter beschikking stellen van Libanon om zijn leger te versterken.

De deels Saoedische, deels Libanese ex-premier Saad Hariri is in wezen echter niets anders dan de loopjongen van die Saoedische oliesjeiks die er al jaren voor zorgt dat die salafisten in Syrië alles krijgen wat zij nodig hebben voor het botvieren van hun destructieve aard. Hij was en is de man die al die jaren de wapens leverde aan al die bendes.

Saad Hariri en Koning Abdoelah van Saoedi Arabië

Saad Hariri bij de Saoedische koning Abdoellah op bezoek, de knecht bij zijn meester. Beiden dragen mee de hoofdverantwoordelijk voor het salafistisch geweld dat Libanon, Syrië en Irak nu ondergaat.

Hij is ook de man die al in 2006 met de VS, Israël, Saoedi Arabië en Turkije samenzweerde om door gebruik te maken van de lokale Moslimbroederschap Syrië in brand te steken. Dit om zo Hezbollah – de aartsvijand nummer 1 van Israël – onrechtstreeks te kraken. Een plan dat nu al zorgde voor een 150.000 doden. Wie sprak daar weeral van massamoordenaar?

Achter de schermen al Qaeda wapens en geld bezorgen en dan, zodra dat ze effectief een stadje bezetten, grote woorden maken over een miljard dollar steun, is niets anders dan een poging om zijn Libanese achterban te paaien. Trouwens voorheen al beloofden die Saoedische oliesjeiks al 3 miljard dollar steun aan het Libanese leger. Er is nog geen dollarcent van toegekomen. Het zijn dus leugens.

Dat die salafisten zo ook in Libanon vaste voet aan de grond kregen was echter nu eenmaal onvermijdelijk. Zeker nu ze met succes uit grote delen van Syrië zijn verdreven en wel moeten terugvallen op Libanon en een bergstadje als Arsal. Trouwens ze vielen de stad aan vanuit door de VN geleide ‘vluchtelingenkampen’ iets buiten Arsal. Wat de VN medeplichtig maakt aan die vernielingen.

Achter de glimlach

De huidige wereldsituatie met Libië, Mali, Syrië, Irak en Oekraïne toont de gevolgen van een wild westers imperialisme dat in zijn hebzucht niet verder kan kijken dan de dollars en euro’s die men denkt nog vlug die week te kunnen binnenhalen.

Voor de mogelijke verdere gevolgen op iets langere termijn dan een maand heeft men bij de top van de EU geen enkele aandacht. En dus gaat men zoals Hollande deed nog maar eens praatjes over mensenrechten in de aanbieding stellen. Het klinkt immers toch zo mooi, zo aaibaar.

François Hollande - 10

Sinds begin 2011 steunt Frankrijk de salafistische bendes in Syrië en elders in het Midden-Oosten. Een beleid dat François Hollande erfde van zijn voorganger Nicolas Sarkozy en met evenveel ijver voortzette. Nu plots ontdekt hij dat die bendes ook christelijke gemeenschappen terroriseren. Wat al vanaf maart 2011 een feit was en geen probleem vormde voor Parijs.

Het doet herinneren aan die woorden van Herman Van Rompuy die nog voor de mee door hem georganiseerde fascistische staatsgreep in Kiev publiekelijk stelde dat hij Poetin op het matje ging roepen. Alsof Poetin een of andere Afrikaanse stammenleider is uit het nog door België bezette Congo. Het is in dat soort denkpatroon van ouderwets kolonialisme dat dit volk zit opgesloten.

Maar achter die glimlach van een François Hollande, Barack Obama en Herman Van Rompuy schuilt de torenhoge domheid en arrogantie van een stelletje oorlogsstokers. Ze hebben van de geschiedenis niets begrepen. Hun woorden bij de recente herdenking van de start 100 jaar terug van WO I zijn dan ook hol. Vraag het maar aan de mensen van Gaza, Syrië of Donetsk. Die weten beter.

En als mensen in landen als Libië, Irak of Gaza rekenen op westerse steun om hun problemen op te lossen, dan zijn ze gewoon heel fout bezig. Syrië is nu geleidelijk verlost aan het geraken van die salafistische pest en krijgt geen jota westerse hulp. Integendeel.

Alleen China, Iran, Irak, Rusland en Hezbollah komen Damascus ter hulp en samen met de eigen kracht lukt dat. Dat is de oplossing. Damascus herdacht haar politieke en militaire strategie en de vooruitgang was zo zichtbaar. Amerikaanse bommenwerpers zijn alleen maar show, resultaatloos machtsvertoon en in essentie het redden van het Amerikaans imago van terrorismebestrijder.

Willy Van Damme.

Bron: Willy Van Damme’s Weblog.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: