Nieuws

David Cameron wordt eindelijk wakker


BvQxhLcCQAEQP3Y

David Cameron (fotobewerking).

Opiniestuk door onze correspondent Chessy

David Cameron wordt eindelijk wakker, maar begrijpt er niets van; IS is al lang in Europa

MEDIA WERKGROEP SYRIE – 18 augustus 2014 – “Als we niets doen om de aanval van deze uiterst gevaarlijke terroristische beweging tegen te houden, zal die zich blijven versterken totdat ze zich tegen ons kan richten in de straten van het Verenigd Koninkrijk”, schrijft de Britse Eerste minister David Cameron.

Volgens David Cameron betekent dat niet dat het probleem gewoon kan worden aangepakt door Britse troepen naar het noorden van Irak te sturen. “We hebben een stevig antwoord nodig, of dat nu een militaire actie is waarbij er achter de terroristen wordt aangegaan, een internationale samenwerking op het vlak van inlichtingen en contra-terrorisme of wel een vastberaden actie tegen de terroristen hier.”

De veiligheid kan volgens David Cameron enkel verzekerd worden ‘als we al onze middelen inzetten – hulp, diplomatie, onze militaire bekwaamheid – om een stabielere wereld tot stand te helpen brengen’.

Door verkeerde keuzes, blunders en grove inschattingsfouten is de situatie uit de hand gelopen

Vreemd is het hoe de Qotbi jihadisten als Abu Jihad, Thijs Belmonte, Noureddine Abouallal, Victor Droste, Mohamed Ibn Rida, Azzedine Bounekoub, Illias Azzouaji, Murat Ofkeli en velen anderen naar Syrië konden reizen terwijl ze allemaal zwaar onder toezicht stonden van zowel de regionale als nationale inlichtingendiensten.

De situatie kon volgens mij onder controle zijn geweest en had niet zo uit de hand hoeven lopen als de falende regionale inlichtingendiensten en vooral de Nederlandse Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) en Staatsveiligheid gewoon hadden geluisterd naar de adviezen van de ongekroonde prins. Maar het is nog steeds niet te laat, alleen moet de AIVD een interne schoonmaak houden.

IS en al-Nusra: zeker 500 slapende cellen in Europa

Volgens opgehaalde inlichtingen beschikken de Islamitische Staat (IS) en het al-Nusra front gezamenlijk over ongeveer 500 slapende cellen in het Westen. De meesten jihadisten komen uit Nederland, België, Engeland en Frankrijk. De Brusselse aanslag is een praktisch voorbeeld van het bestaan van de slapende cellen, alleen ligt het getal volgens mijn calculaties velen malen hoger.

Zeker 80 procent van de slapende cellen hebben nog nooit deelgenomen aan de jihad maar zijn gewoon in het Westen gebrainwashed door de jihadistische websites, blogs en Facebook pagina’s zoals die van de dubieuze Shabir Burhani, alias Maiwand al-Afghani, waarin hij aan de lopende band anti-semitische en gewelddadige jihadistische propaganda verspreid. Hierin verheerlijkt hij de zelfmoordaanslagen in Israël, de aanslagen van 9-11, Londen, Woolwich, Madrid en Brussel en prijst terroristenleiders zoals bin Laden, Abu Mohamed al-Jowlani, Mullah Omar, Abu Moshab al-Zarqawi en Aymane al-Zawahiri. Nadat een volger van onder andere Shabir Burhani, alais Maiwand al-Afghani, door middel van de jihadistische posts werd geradicaliseerd legde hij via sociale media een bayha of een eed van trouw af aan de IS of al-Nusra.

Sommigen Qotbies zoals Victor Droste (Lees: Bekeerde Heetenaar zegt in Syrië te gaan strijden), Reda Ibn Mohamed en Michael Delefortrie besloten na brainwashing om naar Syrië te reizen voor de jihad. En andere Qotbies kiezen ervoor om in het Westen te blijven en vormen daar slapende cellen.

Slapende cellen in Nederland en België

In Nederland hebben de IS, Nusra (al-Qaida), Hizbu Tahreer en al-Igwaan al-Muslimeen slapende cellen. Deze cellen zijn niet in een dag gecreëerd, maar dit is een proces van jaren. De meeste dreiging stampt af van de slapende cellen van de IS, die ten alle tijden ingezet kunnen worden. Mijn grootste vrees is dat een lone wolf, zoals Osama Taybi, binnen zeer korte termijn zal gaan toeslaan in Nederland.

( Lees: Osama Taybi: “Toen ik Knack las, wist ik dat ik moest gaan vechten in Syrië” (EXCLUSIEF) )

Laatste advies voor de AIVD

Het is voor Nederland nu aftellen geblazen want  hoe de zaken er nu voorstaan zal Nederland binnen zeer korte termijn wellicht getroffen kunnen worden door een aanslag. Mocht dit eenmaal een feit zijn hoop ik dat jullie je diep schamen voor al jullie blunders, verkeerde keuzes en inschattingsfouten. Ik ben gewoon sprakeloos dat ik mijn artikel niet meer verder kan schrijven…

.

001

De Nederlandse politicus Geert Wilders komt met een stappenplan tegen Syriëgangers.

.

002

De Vlaamse politicus Filip De Winter in debat met Abu Imran.

.

003

Anjem Choudery, de peetvader van de Europese jihad.

.

004

Abu Imran, de commandant van Anjem Choudery in België.

.

005

Anjem Choudery in het gezelschap van Abu Joehayman, alias Abu Qasim.

.

006

De terrorist Mohamed B.

.

.

008

De terrorist Mehdi Nemmouche.

.

009

Maiwand al-Afghani; gewapend op bezoek bij de taliban.

.

010

De aanslagen van 9-11 in New York in de Verenigde Staten. – http://nl.wikipedia.org/wiki/Aanslagen_op_11_september_2001

.

011

De aanslag op het Pentagon in de Verenigde Staten op 11 september 2001.

.

012

De aanslag op de Nederlandse filmmaker, columnist en regisseur Theo van Gogh. – http://nl.wikipedia.org/wiki/Moord_op_Theo_van_Gogh

.

013

De terroristische aanslagen in Madrid van 11 maart 2004. – http://nl.wikipedia.org/wiki/Terroristische_aanslagen_in_Madrid_van_11_maart_2004

.

014

De terroristische aanslagen in Londen van 7 juli 2005. – http://nl.wikipedia.org/wiki/Terroristische_aanslagen_in_Londen_van_7_juli_2005

.

015

Slachtoffers van de aanslag van Merah.

.

016

Vier onschuldigen joodse slachtoffers van Merah.

.

017

De joodse gemeenschap rouwt om haar onschuldige slachtoffers.

.

018

Het slachtoffer van de aanslag in Woolwich.

.

019

Nabestaanden rouwen om hun slachtoffers van de aanslag op de Joods Museum in Brussel.

.

020

Waar komt de volgende aanslag???

.

Chessy.

Advertenties

Reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pingback: David Cameron wordt eindelijk wakker,,,,, ISIS is allang in Europa, wachten op een aanslag - 18 augustus 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: