Nieuws

Waarnemend minister van Defensie bezoekt al-Mleiha


2

SYRIAN RADIO & TV – 17 augustus 2014 – Plaatsvervangend opperbevelhebber van het Syrische nationale leger (SNL) en de gewapende strijdkrachten, waarnemend minister van Defensie majoor-generaal Fahd Jassem al-Freij, bezocht zondag de heroverde stad al-Mleiha in Oost-Ghouta op het platteland van Damascus.

Het SNL stelde afgelopen donderdag vast dat ze het gezag teruggebracht hadden in al-Mleiha, gesitueerd ten zuidoosten van de hoofdstad, na maanden van intensieve militaire operaties tegen de terroristische organisaties die binnengevallen waren. Ze werden verdreven uit hun schuilplaatsen en verder terug gedreven van de hoofdstad.

Begeleid door een aantal generaal-officieren, inspecteerde al-Freij de legereenheden die de veiligheid en stabiliteit van de stad verzekerd hebben.

Al-Freij werd door bevelhebbers gebrieft over de aard van de militaire operaties die de gewapende eenheden uitgevoerd hebben in al-Mleiha en de omringende landerijen, die uiteindelijk leidden tot de overwinning.

Hij prees de bekwaamheid en het moraal van de strijdkrachten: “Ze komen hun heilige plicht na om hun vaderland en zijn burgers te verdedigen.”

De waarnemende minister van Defensie zei dat de herovering van al-Mleiha ‘een belangrijke stap is in de richting van de eliminatie van de resterende groep terroristen in Oost-Ghouta’.

Hij bracht president Bashar al-Assad’s boodschap over aan de strijdkrachten die de veiligheid en stabiliteit van de stad hersteld hebben: “Groeten, liefde maar ook trots op de offers en heroïsche prestaties die ze in de stad en in het gehele land maken om de terroristen te verdrijven.”

“Deze overwinning maakt deel uit van een reeks overwinningen die onze strijdkrachten tot stand hebben gebracht”, zei de plaatsvervangende opperbevelhebber. Hij benadrukte dat het SNL zal blijven doorgaan met het bestrijden van terrorisme totdat de veiligheid en stabiliteit in elk gebied van Syrië hersteld is.

.

3

.

Bron: Syrian Radio & TV.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: