Nieuws

De miljoenen kostende zinloze inzet van Patriots in Turkije


Proposed NATO Patriots on Syria border spark regional tensions

Een Amerikaanse soldaat naast een batterij Patriot luchtafweergeschut op een legerbasis in Morag in Polen. (Archieffoto AP van 26 mei 2010.)

Opiniestuk door E. van Lith

VRIJE MEDIA – 27 augustus 2014 – Gisteren meldden de meeste nieuwszenders tussen de regels door dat ons kabinet heeft besloten dat de tweejarige inzet van Patriot raketten in Turkije per januari 2015 niet wordt verlengd. 

Nederland heeft sinds januari 2013 Patriots in het Turkse Adana gestationeerd, na om het zacht uit te drukken een nogal intensieve mediapropaganda eind 2012 tegen het bewind van president Assad in Syrië.

De missie was bedoeld om Turkije te beschermen tegen aanvallen met ballistische raketten vanuit Syrië en is inmiddels stilzwijgend verder zonder enige inzet of zelfs dreiging uitgelopen op een miljoenen kostende politieke verspilling. Heeft u sedert de inzet de afgelopen twee jaar trouwens ook maar enig kritisch geluid vernomen van onze meestal zo zuigende media? Geen reportages ter plaatse, geen tussentijdse vragen, opmerkelijk toch?  

En ook nu nemen de meeste media, waaronder NOS en RTL, die eind 2012 nogal overtuigd waren van de kwade bedoelingen van president Assad, verder zwijgend en zonder enige aanvulling de verklaringen van het kabinet over dat een nieuwe verlenging niet haalbaar is. Het 24/7 gebruik zou de systemen maximaal belast hebben en tevens zou een tweede verlenging een te zware wissel trekken op het al veelvuldig ingezette personeel. Mooie neutrale verklaringen die de zinloze inzet dus politiek correct weten te verbloemen. 

Opvallend genoeg is de zo vaak bekritiseerde Telegraaf nog het meest fair in haar commentaar en meldt dat het gebruik van ballistische raketten door het regime in Syrië sinds de stationering van de Patriots eind januari 2013 afgenomen is en dat er tot dusver geen enkele keer een Patriot ingezet werd tegen Syrische raketten, waardoor we als lezers tenminste iets van de feiten vernemen. 

Wellicht hadden de redacties dus eind 2012, toen NOS-verslaggevers Lex Runderkamp en Sander van Hoorn militair opgedost met helm dag in dag uit met de latere ISIS-strijders meeliepen, iets minder kritisch kunnen zijn jegens president Assad en iets meer naar de oorlogshitsers zoals de Obama-media die het Midden-Oosten steeds verder in een chaos lijken te sleuren, want het media stilzwijgen nu achteraf staat wel in heel groot contrast met de druk op de politiek van destijds om het Syrië van president Assad simpelweg de oorlog te verklaren; de NOS liep al letterlijk wekenlang te wachten langs de grenzen.

Wie de media artikelen van eind 2012 erop naleest verbaasd zich nu nog steeds over de heftige anti-Assad oorlogstaal van met name NOS en ook de meeste andere media.
 
Kortom, zie hier hoe zinloze oorlogen ontstaan door ongecontroleerd aangestuurde persvrijheid. Gelooft u ze nog; ook nu weer in de Oekraïne, onze zogeheten ‘onafhankelijke redacties’?  

Meer leugens treft u aan op:
www.vrijemedia-blogspot.nl

E. van Lith, 27.08.14.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: