Nieuws

Syrische families terug in de hoofdstad na verzoeningsakkoord (VIDEO)


Het Syrische regeringsleger kreeg verschilllende regio’s nabij Damascus opnieuw in handen. (Press TV, 15 augustus 2014)
.

PRESS TV – 22 augustus 2014 – Honderden Syrische families zijn teruggekeerd naar huis in het zuiden van Damascus na een akkoord tussen de Syrische overheid en terroristen, meldt Press TV. (VIDEO)

De rust keert weer in de strategische gebieden ten zuiden van de Syrische hoofdstad nadat een verzoeningsakkoord gerealiseerd werd tussen de overheid en enkele terreurgroeperingen.

Vijfhonderd families, die de steden al-Qadam en al-Essali meer dan twee jaar geleden verlieten vanwege gevechten aldaar, mochten van de Syrische overheid het gebied binnen om hun huizen te inspecteren. Ook bood het Syrische nationale leger (SNL) humanitaire hulp aan.

“Drie jaar geleden verlieten we de stad. We hoorden over een verzoening en we hopen dat het goed uitpakt. We gaan het gebied binnen om onze huizen te bekijken,” zei een Syrische vrouw.

De families verzamelden zich aan de rand van het gebied en werden door de Syrische overheid vervoerd in bussen tot bij het uitwisselingspunt.

Sommigen onder hen bleken familie van de gewapende mannen in al-Qadam te zijn. Zij werden toegelaten door de overheid als teken van bereidheid om het akkoord te doen slagen. De gewapende mannen stonden aan de overkant van de straat, wachtend op de aankomst van hun families.  

Het feit dat burgers massaal naar al-Qadam trekken is een positief teken. Echter, de tijd zal leren hoe succesvol het akkoord is.

Abu Hamzeh Ghneim, medewerker van het verzoeningsteam, zei: “We willen een einde maken aan het bloedvergieten tussen Syriërs. We willen een verzoening tot stand brengen. We proberen vertrouwen te kweken tussen alle partijen. De overheid en de gewapende mannen in Qadam zouden samen tegenover de takfiri terroristen moeten staan.”

Het verzoeningsakkoord, mits volledig uitgevoerd, zou vrede moeten terugbrengen in de wijken van al-Qadam, Essali, Bor Saeed en al-Jorah. Gewapende Syrische mannen, voorheen strijdend tegen het SNL, zouden zich bij hen aansluiten om te strijden tegen terroristische takfiri groeperingen, zoals de Islamitische Staat (IS). De overeenkomst zou ook de meest belangrijke industriële zone van de hoofdstad veilig stellen. 

.

Het Syrische nationale leger (SNL) ontdekte wapens die ondergronds verborgen waren in Darrya, een stad ten zuiden van Damascus. (Press TV, 27 augustus 2014)

.

Bron: Press TV.

Meer video’s van Press TV.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: