Nieuws

Azzedinne C. gearresteerd en Maiwand al-Afgani loopt vrij rond


Nicollo Machiavelli.

Nicollo Machiavelli.

Artikel door onze correspondent Chessy

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 1 september 2014 – Op donderdagmorgen 28 augustus 2014 zijn de bekende Haagse propangandist van de Islamitische Staat (IS), Azzedine C., alias Abu Moussa en diens 24-jarige vrouw aangehouden door een team van de Regionale Recherche in Den Haag, in samenwerking met de Duitse autoriteiten, in opdracht van het Openbaar Ministerie in Den Haag. De man en zijn vrouw zijn in Duitsland aangehouden voor verschillende strafbare feiten; waaronder het ronselen voor de gewapende strijd in Syrië en Irak.

Nieuwsuur

Azzedine C. was één van de sprekers tijdens de pro-IS-demonstratie afgelopen juli in de Haagse Schilderswijk. Daarnaast was hij de afgelopen zomer nog te zien in het tv-programma Nieuwsuur waarin hij beweerde dat de meeste jihadstrijders vrijwillig op jihad gaan zonder te worden geronseld. Hij raakte daarmee een probleem van justitie: bewijzen dat mensen zijn geronseld is niet zo eenvoudig, behalve als justitie een dossier van Chessy voor niets krijgt gepresenteerd zoals het geval was bij de zaak Osama Taybi.

Haatzaaien

Een van de vele verdenkingen is het samenspannen dan wel voorbereiden van moord/doodslag met een terroristisch oogmerk. Woensdag was de 24-jarige vrouw al eerder in de woning van Azzedine C. in Den Haag aangehouden. Alle verdachten zitten in volledige beperkingen. Ze zijn ook verdacht van opruiing en haatzaaien onder meer middels diverse sociale media en nieuwssites met als doel aanzetten tot een terroristisch misdrijf..

In vier woningen werden naar aanleiding van de aanhoudingen zoekingen verricht. Tijdens dit onderzoek naar jihadgangers zijn al negen aanhoudingen verricht. In totaal zitten nu vijf verdachten vast. Volgens de politie loopt het onderzoek nog verder en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. 

IS

Azzedine C. is een van de bekende IS-uitnodigers in Nederland die de terroristische organisatie en haar leiding op sociale media verdedigt en promoot. Hij wordt door de Haagse extremisten gezien als de Haagse ‘amir’ (prins) van de IS in ‘Den Haagistan’. Dat hij zelf ronselt voor de jihad lijkt mij echter zeer onwaarschijnlijk, maar het staat na mijn onderzoek feitelijk vast dat hij uitreizigers wel met zijn kennis heeft geholpen om in Syrië te geraken. Ik heb diverse gesprekken met Azzedine C., alias Abu Moussa alias Bakr Hadeetha, gevoerd en kan met alle zekerheid bevestigen dat hij voor Nederland ongevaarlijk is.

Hij zal binnenkort de hoofdrol krijgen in een nog te verschijnen artikel over mijn onderzoek naar de financiele ondersteuning van de IS vanuit Nederland en België. Ik beschikt over bankrekeningnummers, Western Union gegevens van Turkse IS-leden in Istanbul, paspoort kopieën, chat gesprekken met personen in Turkije en Syrië, enz. Ik ga deze info – rekening houdend met belangen van derden – zo veel mogelijk verwerken in mijn te verschijnen artikel.

Maiwand al-Afghani

Shabir Burhani, alias Maiwand al-Afghani, is zeker ook schuldig aan al de tenlasteleggingen waarvoor Azzedine C., Osama C. en Osama T. zijn gearresteerd. Waarom wordt hij niet gearresteerd? Maiwand al-Afghani wordt er ook van verdacht te ronselen voor de globale jihad en heeft meerdere malen geld ontvangen van Abu Imran, de gewezen woordvoerder van de salafistenorganisatie Sharia4Belgium, om te ronselen voor het takfirisme. Het staat vast dat Maiwand al-Afghani opruiende teksten, geluidsfragmenten en filmpjes verspreidt door middel van sociale media en daarnaast overduidelijk de aanslagen van 9-11, Madrid, Londen, Woolwich en de aanslag op de Nederlandse regisseur, scenarioschrijver en columnist Theo van Gogh rechtvaardigt.

Dat hij ondanks al deze tenlastenleggingen vrij rondloopt en niet wordt gearresteerd is voor velen – inclusief de jihadisten – niet te bevatten. Iedereen stelt zich maar één vraag: waarom wordt Maiwand al-Afghani niet gearresteerd? Gaat het hier om een informant van de Nederlandse Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) of om een sluwe jihadist? De toekomst zal wellicht deze vraag beantwoorden.

.

009

Extremisten vragen zich af waarom Maiwand niet wordt gearresteerd. (Foto: Maiwand al-Afghani; gewapend op bezoek bij de taliban.)

 

.

Chessy.

Reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pingback: Haagse Azzedinne C. gearresteerd en de jihadist Maiwand al-Afgani loopt vrij rond - 1 september 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: