Nieuws

Ambachtelijk project begint met het verstrekken van leningen aan kleine bedrijven


SYRIAN RADIO & TV – 26 augustus 2014 – De afgelopen jaren zijn de inspanningen verhoogd om kleine ondernemingen te ondersteunen en jonge mensen te stimuleren om hun eigen bedrijf te beginnen, met als resultaat dat vele nieuwe initiatieven en projecten opgezet zijn.

‘As-Suriya for Handicrafts’ is een van die projecten, die werd opgezet door de Syria Trust for Development. Een non-gouvernementele, non-profit organisatie die zich inzet om individuen en gemeenschappen in staat te stellen hun rol te vervullen in het opbouwen van hun samenleving en het vormgeven van hun toekomst.

Het project is begonnen met het uitgeven van kleine leningen aan eigenaren van kleine bedrijven, samenwerkend met de First Microfinance Institution-Syria (FMFI-S). Deze werd aanvankelijk opgericht in maart 2003, als de eerste aanbieder van microfinanciering in de particuliere sector van het land, om vervolgens later gewijzigd te worden in een gereglementeerde niet-bancaire financiële instelling onder de nieuwe wet van de Syrische microfinanciering in 2009.

Het project ondersteunt lokale ambachtsmensen en vaklieden, alsmede de documentering, revitalisering, ontwikkeling en modernisering van traditionele producten en ambachten.

De projectdirecteur Fadi Farah, vertelde SANA Youth Bulletin dat ze een borgsom hebben verleend om de financiering van de FMI-S te verkrijgen, bestemt voor de uitbreiding van een project om melkproducten, vrij van conserveringsmiddelen, te produceren.

‘Ook helpen we ondernemers om hun producten te ontwikkelen, te beschermen en te promoten met behulp van moderne middelen,’ zegt Farah.

Het project wil een stijging van het aantal ambachtslieden teweegbrengen en zorgt voor kleine leningen om hen te stimuleren. Ook richten ze zich op jonge mannen en vrouwen met special needs om hen nieuwe mogelijkheden te geven en te helpen met het ontwikkelen van hun ambachtelijke vaardigheden.

Ze helpen voornamelijk in het verschaffen van werkplekken voor vervaardiging en verpakking en   bieden hulp met lokale en buitenlandse markten voor ambachtelijke producten, in samenwerking met lokale partners.

Tot nu toe heeft het project ervaring in werkgebieden als: haken, loom, traditionele klederdracht poppen, zelfgemaakte voedingsmiddelen, handgeblazen glas en het meest recente is handgemaakte natuurlijke zeep.

.

.

.

.

.

Bron: Syrian Radio & TV.

Advertenties

Reacties

Een gedachte over “Ambachtelijk project begint met het verstrekken van leningen aan kleine bedrijven

  1. Dit is op Flevopolder herblogd.

    Geplaatst door poldergriet | 9 september 2014, 15:48

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: