Nieuws

Vijftien Australische terroristen gedood in Irak en Syrië (VIDEO).
PRESS TV – 27 augustus 2014 – Er zijn tenminste vijftien Australische burgers om het leven gekomen in Syrië en Irak terwijl ze zij aan zij vochten met de takfiri terroristen.

“De Australian Security Intelligence Organization (ASIO) meent dat er ongeveer 60 Australiërs zijn die vechten met de twee belangrijkste al-Qaida huurlingen; namelijk Jabhat al-Nusra en de Islamitische Staat (IS),” aldus David Irvine, hoofd van de ASIO.

“We denken dat er al vijftien burgers om het leven zijn gekomen in het huidig conflict,” voegde David Irvine er aan toe.

Het hoofd van de ASIO zei tevens date er meer dan honderd mensen in Australië zijn die de takfiri terroristische groepen in Syrië en Irak ‘actief steunen’. Dat doen ze door het werven van terroristen en het verstrekken van financiële middelen.

Tevens merkte hij op dat het aantal van de burgers die een dreiging vormen voor het land opmerkelijk gestegen is.

De Australische premier – Tony Abbot – heeft aangekondigd om het in eigen land groeiend aantal terroristen dat samenwerkt met de IS tegen te gaan.

Een foto waarop een jongeman – vermoedelijk Australisch – te zien is die een hoofd vasthoudt, is van twitter verwijderd. De foto is in Syrië gemaakt en heeft Australië gechoqueerd. De foto werd geplaatst op het account van Khaled Sharrouf. Hij is een Australische man die het afgelopen jaar naar Syrië is vertrokken en nu een terrorist van de IS.

IS, voorheen ISIS, – dat de macht heeft in delen in Syrië – heeft in juni terroristen gestuurd naar het buurland Irak. IS heeft grote gebieden veroverd in het grensgebied tussen beide landen.

Verschillende rapporten beweren dat er in de afgelopen jaren duizenden westerlingen naar Syrië en Irak zijn getrokken om zich aan te sluiten bij de terroristische organisatie.

Frankrijk heeft het grootste aantal burgers die in het Midden-Oosten vechten; namelijk 900. Er zijn ongeveer 400 Britten die ook in Syrië vechten. Burgers van andere Europese landen, zoals Schotland en Italië, hebben zich ook aangesloten bij de terroristische organisatie om in het Midden-Oosten te vechten.

IA/HJL/HRB.

Bron: Press TV.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: