Nieuws

38 van de 183 Nederlandse Syriëgangers vechten momenteel in Irak


Nicollo Machiavelli.

Nicollo Machiavelli.

Artikel door onze correspondent Chessy

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 1 oktober 2014 – Aan de hand van mijn inlichtingen staat het feitelijk vast dat zeker 38 van de 183 Nederlandse Syriëgangers zich momenteel in Irak ophouden. De meesten van deze Nederlandse Syriëgangers waren de afgelopen maanden woonachtig in al-Baab in Aleppo en in Raqqa.

Zeker drie van de 38 Nederlandse Syrië-Irakgangers hebben in Irak de afgelopen maand bloedige zelfmoordaanslagen gepleegd. De namen van deze drie Nederlands-Marokkaanse aanslagplegers zijn bij mij bekend, maar ik zal die pas na overleg met hun familie vrijgeven.

Ik kan met zekerheid vaststellen, dat er zeker vijf Nederlandse Syriëgangers binnen twee weken naar Irak zullen verkassen, waaronder de Arnhemse Marouane Boulahiany. Twee van de vijf hebben zich enkele maanden geleden vrijwillig opgegeven om zelfmoordaanslagen te plegen.

De Nederlandse verpleger Reda Ibn Mohamed uit Leiden

Onder de enkele Nederlandse Syriëgangers die momenteel in Syrië uitsluitend humanitaire werkzaamheden verrichten, bevindt zich de Leidse Reda Ibn Mohamed. Ik kan bevestigen dat Rida Ibn Mohamed nog nooit heeft deelgenomen aan de gewapende strijd in Syrië. Hij is uitsluitend vertrokken om humanitaire redenen. Diverse contacten onder de Nederlandse Syriëgangers en de plaatselijke leiding van de Islamitische Staat (IS) bevestigen dat Reda Ibn Mohamed zich daadwerkelijk uitsluitend bezig hield met het verzorgen van de burgerslachtoffers en dat is niet strafbaar. Reda is wel door het ronselnetwerk van Abu Imrans broer Abu Achraf en de Vlaamse terrorist Abu Jihad logistiek geholpen om Syrië binnen te komen. Hij had wellicht geen keus, want het Vrije Syrische Leger (VSL) zou hem terugsturen, de alawieten en het Syrische nationale leger (SNL) zouden hem vermoorden en het al-Nusra front zou hem vastzetten. Dan is de keuze snel gemaakt. Deze Reda Ibn Mohamed heb ik bij de Nederlandse en de Belgische diensten aangegeven voor diens vertrek naar Turkije. En zo ook weer tijdens zijn verblijf in Gaziantep in Turkije.

Alleen is daar helaas, zoals vaker het geval was, niets mee gedaan. Journaliste Annet van Aasen van het Leidse Dagblad had recent nog een prachtig artikel over Rida Ibn Mohammed geschreven, waarin ze meer diepgang gaf over Rida en diens contact met Chessy.

Radicalisering villa’s

Velen van deze Nederlandse Irakgangers zijn in Syrië voor hun vertrek intensief door IS-predikers gebrainwasht in hun luxe radicalisering villa’s. Waar ze theologisch, maar vooral mentaal werden klaargestoomd om zelfmoordaanslagen te plegen. Daar kregen ze les uit de boeken van de Takfirie Sayed Qotb, zoals z’n boeken: ‘In de schaduw van de Koran’ en ‘De mijlpalen op de weg’. En kregen ze ook lessen in het maken van bomgordels en anusbommen. Anusbommen worden de laatste tijd in Irak vaak gebruikt om aanslagen te plegen op checkpoints.

Onder de westerse Syrië-Irakgangers bevinden zich naast de Nederlanders opvallend veel Fransen en vooral Belgische staatsburgers. Al deze Belgen waren lid van de Belgische terroristische organisatie Sharia4Belgium en zijn allen bekenden van de blunderende Belgische staatsveiligheid. Onder hen bevinden zich ook de onthoofders van Ilias Azouaji.

Vastbesloten te sterven in Irak

Een eventuele deelname aan de jihad in Irak leeft sterk onder de Nederlandse en Belgische Syriëgangers. Angstaanjagender vind ik het te concluderen dat zij, op enkelen na, allen bereid zijn om zichzelf op te blazen voor hun dubieuze kalifaat. Vele Nederlandse en Belgische Syriëgangers willen op dit moment een nieuw jihadistisch avontuur beleven in Irak. Om zo de grenzen van hun kalifaat verder te verspreiden, maar vooral om in het gevaarlijke Irak het martelaarschap te bereiken. De Nederlandse en Belgische jihadisten zijn meer vastberaden dan ooit te voren.

Wat ook opvalt is dat de jihad in Irak en Syrië heel erg leeft onder extremisten in Nederland, waardoor ik ervan uitga dat de toestroom van Nederlandse Syriëgangers in de toekomst alleen maar zal toenemen. Vooral als de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) op deze amateuristische toer verder gaat. Ze krijgt warme data binnen en doet er op een of andere manier blijkbaar niets mee. Waar ligt dit toch aan?

.

001.

002.

003.

004.

Chessy.

Advertenties

Reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pingback: Anoniem - 1 oktober 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: