Nieuws

Maiwand al-Afghani ontving geld van Sharia4Belguim om te ronselen voor de jihad


Nicollo Machiavelli.

Artikel door onze correspondent Chessy

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 1 oktober 2014 – Dat de extremist Maiwand al-Afghani ervan verdacht wordt te ronselen voor de globale jihad is een bekend gegeven. Dat Maiwand al-Afghani opruiende teksten, audios en filmpjes verspreidt door middel van sociale media en de aanslagen van 9-11, Madrid, Londen, Woolwich, Theo van Gogh, enz. rechtvaardigt is overduidelijk.

Dat hij ondanks alle tenlastenleggingen vrij rondloopt en niet wordt gearresteerd is voor velen inclusief de jihadisten niet te bevatten.  Maar wat velen niet weten is dat hij diverse malen sommen geld heeft ontvangen van Abu Imrans terroristische organisatie Sharia4Belgium. 

Dit geld gebruikte hij om jongeren te werven voor Sharia4Holland die Sharia4Belgium weer op haar beurt kon inzetten in de globale jihad.  Volgens diverse bronnen waaronder een bekende Belgische ronselaar (via wie ik Osama Taybi op het spoor kwam) zou de jihad van de Nederlandse Syriëganger Victor Droste en de Belgische Syriëganger Michael Delforterie met dat geld gefinancierd zijn. 

Diverse bronnen bevestigen dat de Diobandi Maiwand al-Afghani alias Shabir Borhani deze grote sommen geld diverse malen in Nederland en een maal in België in ontvangst heeft genomen. Bij zeker een van die gelegenheden in Nederland was ‘de westerse Bin Laden’ Anjem Choudery aanwezig. Dit zou aanleiding genoeg moeten zijn voor het OM om te onderzoeken of Maiwand al-Afghani zich al dan niet schuldig heeft gemaakt aan terroristische activiteiten, dan wel een lidmaatschap van een terroristische organisatie.

Artikel 435 – Maiwands financiering van terrorisme is wettelijk strafbaar

Het financieren van terrorisme wordt in Nederland bestraft met een gevangenisstraf van ten hoogste acht jaar of een geldboete van de vijfde categorie:

A-. hij die zichzelf of een ander opzettelijk middelen of inlichtingen verschaft, dan wel opzettelijk voorwerpen verzamelt, verwerft, voorhanden heeft of aan een ander verschaft, die geheel of gedeeltelijk, onmiddellijk of middellijk, dienen om geldelijke steun te verlenen aan het plegen van een terroristisch misdrijf of een misdrijf ter voorbereiding of vergemakkelijking van een terroristisch misdrijf; 

B-. hij die zichzelf of een ander opzettelijk middelen of inlichtingen verschaft, dan wel opzettelijk voorwerpen verzamelt, verwerft, voorhanden heeft of aan een ander verschaft, die geheel of gedeeltelijk, onmiddellijk of middellijk, dienen om geldelijke steun te verlenen aan het plegen van een van de misdrijven omschreven in artikel 435.

Maiwand onder vuur

Maiwand al-Afghani ligt op dit moment zwaar onder vuur wegens zijn reacties en verdachte handelingen. Zoals te zien is op sociale media vragen velen, vooral extremisten zich af hoe het in godsnaam mogelijk is dat Maiwand al-Afghani niet wordt gearresteerd ondanks alle bewijzen. Voor een IS-vlag of t-shirt wordt je gearresteerd, maar het gewapend poseren met de taliban wordt gedoogd.

Maiwand al-Afghani zou ontmaskerd zijn nadat het opviel dat hij in privé-chats gerichte vragen stelt om aan inlichtingen te komen. Ook vinden velen salafistische jihadis het opmerkelijk dat Maiwand recent Turkije zonder problemen kon binnentreden wat inhoudt dat de naam van deze verrader niet voorkomt op de lijst van mogelijke uitreizigers naar Syrië. Dit terwijl deze vermoedelijke verrader de jihad, de terreurorganisaties en haar leiders verheerlijkt en aanslagen aanmoedigt.  

Vandaar dat velen waaronder ikzelf hem ervan verdenken een  AIVD informant te zijn en eerlijk gezegd kan het ook niet anders. Want wegens al zijn jihadistische activiteiten zou hij op zijn minst gearresteerd moeten worden nadat hij gewapend met de taliban op de foto stond. Vreemd dat een ieder rondom Maiwand vast zit op verdenking van terrorisme of in Syrië zit. Onze Maiwand kan ondertussen gewoon vrolijk doorgaan met zijn activiteiten. Is hij een AIVD-informant of wordt hij gedoogd om de islamofobie te versterken.? De AIVD denkt dat ze nu met hun aandeel in de Hofstadgroep weer geschiedenis kunnen gaan schrijven achter de schermen. Mijn advies aan de AIVD is:  “Haal jullie informanten weg en speel het spel anders, want deze technieken gaan zich zeker tegen jullie keren of zijn jullie Mohamed Chentouf vergeten?”  

Shabir Burhani, alias Maiwand, AIVD-informant of een sluwe jihadist?

Ik vind het zeer opmerkelijk dat bijvoorbeeld dhr. Oussama C. wordt gearresteerd terwijl Shabir Burhani alias Maiwand al-Afghani – die vele malen extremer is – nog vrij rondloopt. Dit terwijl Maiwand al-Afghani in het bezit is van terroristische opruiende teksten, audios en filmpjes en deze onder andere deelt op zijn Facebookpagina. Het is voor iedereen duidelijk dat Maiwand al-Afghani zich schuldig maakt aan het verheerlijken van aanslagen, terreurgroepen, terroristische leiders en het is onmiskenbaar dat hij jihadistische propaganda verspreidt. Wat is er aan de hand? Waarom wordt de echte opruier, Jihad belegger, mogelijke ronselaar en jihad propagandaverspreider niet gearresteerd?

Ligt het aan een gebrek aan bewijs of spelen er andere zaken een rol dat hij niet wordt gearresteerd? Gaat het misschien om dezelfde zaken die ervoor zorgden dat sommigen in het verleden beweerden dat de opnames in het Laakkwartier PER ONGELUK waren gewist maar later toch weer bleken te bestaan zonder dat deze konden worden vrijgegeven als gevolg van afbreukrisico?

Is dit de reden waarom Maiwand al-Afghani altijd buiten schot blijft en maar niet wordt gearresteerd? Hoe noemt men zoiets: bronbescherming?’ Mocht er nog meer bewijs tegen Maiwand al-Afghani nodig zijn; hij gebruikt meerdere Facebookacounts zoals mqwer fgfdg, Mullah Omar en khalifa Mehdi.

Chessy.

 

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: