Nieuws

Kamerdebat over het gevaar van jihadisme


unnamed

De Nederlandse Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD).

Artikel door onze correspondent Chessy

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 2 oktober 2014 – Tijdens het debat van afgelopen donderdag, dat het gevaar van het jihadisme voor Nederland als thema had, zei CDA-leider Sybrand Buma dat het kabinet meer moet doen om radicalisering en jihadisme in Nederland aan te pakken.

Sybrand Buma zou graag willen zien dat de bezuinigingen op de Nederlandse Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) worden teruggedraaid en dat er daarnaast een extra financiële injectie van een aantal miljoenen voor de AIVD beschikbaar komt.

Verder zei Buma tijdens het debat dat het gepresenteerde actieplan tegen jihadisme te beperkt is. Hij pleitte er krachtig voor dat de verheerlijking van terroristische organisaties en hun daden strafbaar worden gesteld.

Deze verklaring stuitte op veel kritiek van met name Emile Roemer (SP), Bram van Ojik (GroenLinks) en Alexander Pechtold (D66). Deze vonden dat het voor een rechter zeer moeilijk wordt om de strafbaarheid te beoordelen.

Wilders

PVV-leider Geert Wilders haalde zoals gewoonlijk – en terecht – fel uit naar het kabinet, dat volgens hem ‘wegkijkt’ voor de gevaren van de islam.

“Ik vertel al tien jaar hetzelfde verhaal over de islam”, stelde hij en sprak daarbij over ‘een clash tussen barbarisme en beschaving’.

Om zijn betoog te bekrachtigen las hij tijdens het debat bepaalde verzen uit de Koran voor. Tijdens het debat botste Wilders meerdere malen met Pechtold, die zoals gewoonlijk vond dat Wilders alle moslims over één kam scheert.

Kabinet dweilt met de kraan open

Volgens SP-leider Emile Roemer zou het kabinet veel te lang hebben zitten slapen, terwijl in bepaalde wijken de radicalisering ongestoord toenam. “Jarenlang hebben extremisten hun gang kunnen gaan”, aldus Roemer.

Tijdens het debat riep Roemer het kabinet op om naast de harde aanpak van de extremisten ook de voedingsbodem hard aan te pakken.

Tijdens het debat kreeg Ivo Opstelten het stevig te verduren van de diverse oppositiepartijen die hem verweten niet eerder maatregelen te hebben genomen. Het kabinet kan er volgens mij weinig tot niets aan doen dat de situatie totaal uit de hand is gelopen. Want zij baseren hun strategie op de foutieve bevindingen van de AIVD. 

Conclusies en oplossingen

Na bestudering van de gedane uitspraken en de gepresenteerde oplossingen tijdens het debat is er maar één conclusie mogelijk: Dat de overheid momenteel moet dweilen met de kraan open is een direct gevolg van diverse foutief genomen besluiten van de AIVD. De kraan moet eerst dicht zodat de overheid zich eindelijk kan gaan focussen op het opruimen van het water.

Wat politiek Den Haag helaas nog steeds niet begrijpt is dat het behalen van successen in de strijd tegen terrorisme niet worden bereikt door financiële injecties van miljoenen euro’s. Succes en resultaat kunnen slechts dan worden behaald wanneer de AIVD haar strategie aanpast, besluiten herziet en nieuwe prioriteiten vaststelt.

Volgens mij is het probleem binnen de AIVD niet van financiële aard, maar van specialistische aard, een probleem dat makkelijk kan worden verholpen. De AIVD heeft bijvoorbeeld geen gespecialiseerde agenten in dienst die de klassieke Arabische taal uitmuntend beheersen en kennis hebben van de diverse jihadistische groepen en hun methodieken. Agenten die niet veel tijd nodig hebben om te concluderen wie staatsgevaarlijk is /kan zijn en wie niet. Agenten die weten waar ze moeten zoeken naar inlichtingen en deze kunnen beoordelen.

Agenten die door de jaren heen zelf een inlichtingen netwerk hebben opgebouwd met pionnetjes die zij ten alle tijden kunnen gebruiken terwijl de gebruikte daar geen weet van heeft. De aanstelling van agenten met het juiste profiel zal er zeker voor zorgen dat de AIVD niet meer volledig afhankelijk zal zijn van dubieuze informanten tijdens hun inlichtingen activiteiten. Een agent of informant met dit profiel kun je niet creëren met een financiële injectie van miljoenen euro’s. En dit is de hoofdreden waarom de AIVD nu al jaren achter het net vist, ook al hebben ze een miljoenen budget.

Ik boek aantoonbare successen in de strijd tegen de jihadisten in Nederland en België met primitieve middelen, leunend op mijn specialisme, gebruik makend van een investering van maximaal vijf euro per project. En de recentste arrestaties van de Nederlandse Turkse jihadisten in België en de arrestaties van Osama T. en Osama C. bewijzen mijn gelijk: dat je met een investering van maximaal vijf euro per project een heel jihad ronselnetwerk kunt oprollen, inclusief arrestaties als je voldoet aan de hiervoor geschetste profieleisen.

Bovenstaande informatie geeft antwoord op de vraag waarom ik met vijf euro veel schade kan aanrichten, inlichtingen inwinnen, deze delen met de diensten en ervoor zorg dat er ‘kwaliteitsarrestaties’ kunnen worden verricht  terwijl de AIVD – leunend op de kwaliteiten van haar huidige agenten – deze resultaten niet kunnen behalen met hun miljoenen budget, laat staan voor het zelfde bedrag van vijf euro.

We moeten ons op dit moment neerleggen bij het feit dat we aan het aftellen zijn voor een aanslag. Deze aanslag zal wellicht veel weg gaan hebben van de terroristische aanslagen gepleegd door Mohamed B., Anders Berevic, Mohammed Merrah en Mehdi Nemouche. Wellicht zullen de terroristen geen burgerdoelen aanvallen, maar aanslagen plegen op de politie, het leger en politieke figuren van met name islamitische oorsprong.

Een spontane aanslag zal niemand kunnen voorkomen, maar we zouden wel het grootste gedeelte kunnen verijdelen. Voorwaarde is dat de AIVD bereid is een wijs besluit te nemen dat de veiligheid van het land ten goede zal komen.

De ongekroonde prins was geblesseerd, maar is nu volledig hersteld en is scherper dan ooit.

.

001

No comment.

.

002

De Nederlandse minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in het kabinet-Rutte II, Ronald Plasterk. Plasterk is tevens bioloog, gespecialiseerd in de moleculaire genetica.

.

003

Robert Berholee samen met H.W.M. Schoof. Robert Antonius Cornelis (Rob) Bertholee (Haarlem, 7 augustus 1955) is een Nederlands generaal buiten dienst van de Koninklijke Landmacht. Hij was commandant Landstrijdkrachten (CLAS) van 2008 tot oktober 2011. Sinds december 2011 is hij hoofd van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD).

.

004

Aan het eind van de dag dweilen ze allen met de kraan open want de Islamitische Staat (IS) is reeds gevestigd in Nederland.

.

005

IS in ‘Den Haagistan’, het vroegere Den Haag.

.

006

Dit is altijd het gevolg als Chessy inlichtingen deelt.

.

007

De Amsterdamse jihadist Osama Taybi.

.

Chessy.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: