Nieuws

Luchtaanvallen tegen terroristen kunnen gevolgen hebben voor België en Nederland (VIDEO)


Propaganda door Belgische en Nederlandse terroristen in Syrië.

.

Door de correspondenten Chessy en Azazel op Azazel’s visie van 23 september 2014

AZAZEL’S VISIE – 23 september 2014 – Bij Amerikaanse luchtaanvallen op Syrië zouden zeker vijf Nederlandse jihadstrijders om het leven zijn gekomen.

De afgelopen nacht rond vier uur lokale Syrische tijd, vlak voor het ochtend – Fadr – gebed heeft het Amerikaanse leger aanvallen uitgevoerd op legerbasissen en mogelijke woningen van de leiders van Jabhat al-Nusra. De aanvallen vonden plaats in Idlib, Damascus, Aleppo en in Rif al-Mohandiseen, waar de meeste schade werd aangericht. Aan een oude fabriek, die door al-Nusra was omgebouwd tot een legerbasis, waar veel Nederlandse, Franse en Belgische Syriëgangers woonden. In deze maqar – legerbasis – hebben de meeste Nederlandse en Belgische Syriëgangers hun opleidingen genoten.  De schade in Rif al-Mohandiseen is enorm, alsdus een Belgische Syriëganger.

Volgens onbevestigde berichtgevingen afkomstig van een aantal Belgische Syriëgangers zou de Belgische Nusra-commandant Abu Dawoud, één van de verantwoordelijken in Rif al-Mohandiseen voor de Nederlandse en Belgische Syriëgangers, zijn omgekomen tijdens de luchtaanvallen.

Bij de verwoestende luchtaanvallen zijn tientallen westerse jihadisten zijn gedood waaronder zeker vijf Nederlanders, waarvan ik van drie de namen in mijn bezit heb. Naast de vijf Nederlanders zijn er ook Belgen, Britten en Fransen staatsburgers  omgekomen. Bronnen binnen al-Nusra konden niet bevestigen of de Belgische commandant Abu Romaisa en diens ondergeschikte Abu Sayfu-Rahmaan de aanvallen hebben overleefd.

Dodental

Persbureau Reuters meldt dat het dodental als gevolg van de luchtaanvallen is opgelopen naar boven de vijftig.  Het Syrische Waarnemingscentrum voor Mensenrechten meldde eerder dat de meeste slachtoffers van de aanvallen ‘buitenlanders’ zouden zijn.

Harde aanval; de aanslagen gaan volgen

Diverse Nederlandse, Belgische en Franse Nusrastrijders kunnen niet begrijpen waarom Amerika juist hen en niet de Islamitische Staat (IS) of het Syrische nationale leger (SNL) van president Bachar al-Assad heeft aangevallen. Volgens hen hebben de Amerikaanse aanvallen hun moraal niet geschaad maar hen juist vastberaden gemaakt deze jihad tot de dood uit te vechten. Zij zweren dat hun volgelingen Amerika en haar bondgenoten in hun eigen landen zullen gaan aanvallen. Ze beloven een reeks van bloedige aanslagen en de toekomst zal gaan uitwijzen of ze hun woorden gaan waarmaken.

Uit de verzamelde inlichtingen op 23 september 2014 blijkt dat diverse prominente al-Nusra en IS-leden hun volgelingen in Nederland en België hebben opgeroepen om binnen zeer korte termijn de Amerikaanse aanvallen met aanslagen te vergelden; wellicht op politiebureaus, legerkazernes, overheidsgebouwen, Amerikaanse ambassades en joodse objecten.

In een videoboodschap bedreigde een Nederlandse Syriëganganger van het al-Nusra front de Nederland staat waarin hij onder andere het volgende zei:

“Verder wil ik een boodschap verkondigen aan de broeders in Nederland en België: desnoods verricht je een sterke stevige daad – aanslag – tegen de Nederlandse overheid, want de Nederlandse overheid is ook een overheid die steun biedt aan Amerika. Sta op en strijd voor de zaak van Allah azawazal.”

Aanslagen kunnen volgen

Deze luchtaanvallen op al-Nusra zullen wellicht grote gevolgen met zich meebrengen voor de veiligheid van Nederland, maar vooral voor die van België. België en Nederland werden al door de extremisten verklaard tot muharib landen, die te allen tijde aangevallen konden worden als gevolg van hun deelname aan de oorlogen tegen de islamitische landen. Ook stonden deze landen hoog op het lijstje van de IS en al-Qaida als gevolg van hun anti-islam beleid, maar na de Amerikaanse aanval op al-Nusra is er nu echt sprake van een kritieke situatie.

Dit blijkt uit de videoboodschap van de Syriëganger die er geen gras over liet groeien toen hij zei ‘desnoods verricht je een sterke stevige daad – aanslag – tegen de Nederlandse overheid’. En als al-Nusra morgen een eed van loyaliteit aflegt aan de IS,  dan zal er wellicht een grote oorlog ontstaan, die zeker in Nederland en België voelbaar zal zijn.

De laatste dagen circuleren er steeds meer bedreigingen aan het adres van Nederland en België en de hun joodse gemeenschappen. Ik adviseer de Nederlandse en de Belgische overheid om deze dagen waakzamer te zijn dan ooit. Ze moeten de observatie verscherpen op Amerikaanse ambassades, joodse instellingen, politiebureaus in Den Haag, Antwerpen en Brussel, legerkazernes, spoorwegen, vliegvelden en overheidsgebouwen. Ook zou het verstandig zijn voor de Belgische overheid om te bekijken wat er fout is met Taskforce Syrië en de staatsveiligheid.

Ze kregen warme data binnen zowel per mail als telefonisch op dit nummer 00322205621, waarmee ze Syriëgangers konden stoppen en de twee aanslagen in Brussel op het museum en de synagoge konden verijdelen, maar ze doen er weinig mee. Wellicht zal ik binnen korte termijn genoodzaakt zijn om alle informatie en alle mail contact aangaande de twee Brusselse aanslagen naar buiten te brengen.

Ook zouden de Nederlandse en Belgische veiligheidsdiensten er goed aan doen om de observatie van de extremisten die staan op de LVPT-lijst deze dagen te verscherpen. De AIVD, NCTV en de Belgische staatsveiligheid moeten vooral nu beter omgaan met de informatie die ze binnen krijgen, want elke inschattingsfout kan nu fataal zijn. De tijd is aangebroken voor de AIVD om haar strategie te veranderen en de samenwerking met de specialisten niet meer te belemmeren, want ze hebben de controle totaal verloren als gevolg van de diverse gemaakte inschattingsfouten. De Belgische en Nederlandse veiligheidsdiensten moeten zich deze dagen niet alleen maar focussen op  teruggekeerde Syriëgangers, maar vooral op personen die staan op de LVPT-lijst, want wellicht zal de eerst volgende aanslag niet door een Syriëganger worden gepleegd, maar door een ‘lone wolf’ .

Chessy en Azazel.

.

Lees ook: AIVD dreigt de controle te verliezen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: