Nieuws

Priester Daniël Maes: Moordende onverschilligheid


Daniël Maes, norbertijn van Postel en afkomstig uit Arendonk, is verantwoordelijk voor een seminarie in het zesde eeuwse klooster Mar Yakub in Qâra, gelegen op 90 kilometer van de Syrische hoofdstad Damascus. In Syrië zijn er 2,4 miljoen christenen op 24 miljoen inwoners. Een verre droom van de Vlaamse norbertijn Maes is om van het klooster Mar Yakub een tweede Taizé te maken, dicht bij de bronnen van het christendom, in dialoog met joden en moslims.

Daniël Maes, norbertijn van Postel en afkomstig uit Arendonk, is verantwoordelijk voor een seminarie in het zesde eeuwse klooster Mar Yakub in Qâra, gelegen op 90 kilometer van de Syrische hoofdstad Damascus. In Syrië zijn er 2,4 miljoen christenen op 24 miljoen inwoners. Een verre droom van de Vlaamse norbertijn Maes is om van het klooster Mar Yakub een tweede Taizé te maken, dicht bij de bronnen van het christendom, in dialoog met joden en moslims.

Goede Vrienden,

We hebben eigenlijk alles al herhaaldelijk gezegd. Wie de melodie door
heeft weet dat er alleen maar nieuwe strofen bij komen, het refrein
blijft helaas onveranderd… tenzij er toch voldoende mensen zouden
opstaan om een halt toe te roepen aan onze westerse wereld die steeds
krankzinniger wordt.

P. Daniel.

maesdaniel3@gmail.com

.

kenedy&king

John F. Kennedy (links) en Martin Luther King (rechts).

.

Vrijdag 26 september 2014

Moordende onverschilligheid

Een Amerikaans historicus, Peter Dale Scott, professor aan de universiteit van Berckely, nu een beminnelijke emeritus, heeft o. m. enkele beruchte moorden onderzocht van de jaren ‘60 van vorige eeuw. De 35e en jongste president van de VS, John Fr. Kennedy, was een idealist en bevlogen man. Hij vocht succesvol tegen de uitsluiting van de zwarten en bevorderde sociale programma’s tot verbetering van de levensstandaard. Hij wilde vooral de macht van de bankiers, van Wall Street en van de wapenindustrie wat aan banden leggen. Hij werd prompt vermoord in 1963. Robert Kennedy was vast besloten in de voetstappen van zijn broer verder te gaan en werd ook vermoord, in 1968, twee maanden na de moord op Martin Luther King. En deze zwarte dominee organiseerde in 1963 een historische optocht naar Washington, waar hij zijn beroemde droom uitsprak over een samenleving waar blanken en zwarten als gelijken zouden behandeld worden: I have a dream… Later wist hij een massaal protest tegen de oorlog in Vietnam te organiseren en hij werd vermoord.

Meerdere vooraanstaande Amerikanen beweren dat de VS sinds J. Kennedy geen president meer hebben gehad, omdat de volgenden slechts marionetten zijn van Wall Street en de wapenindustrie. De historicus Webster Griffin Tarpley verzekert dat B. Obama daarbij uitblinkt omdat hij een betere acteur en een veel betere leugenaar is. De eerste maand van zijn ambtstermijn heeft hij al zijn verkiezingsbeloften stralend verbroken en precies het tegendeel gerealiseerd (www.tarpley.net; The Obama Deception, prisonplanet.tv). Hij ontving in 2009 de Nobelprijs voor de Vrede omwille van zijn visie op een wereld, vrij van nucleaire dreiging en omwille van zijn ijveren voor ontwapening. De werkelijkheid is net het tegendeel. Hij heeft tientallen miljarden dollars voorzien om zijn nucleair wapenarsenaal te moderniseren en uit te breiden, waaraan nu 40.000 specialisten werken op grote terreinen in Kansas City, Los Alamos, New Mexico, Oak Ridge.

Peter Dale Scott ontwikkelde de theorie van de oorlogssamenzwering, de “War Conspiracy” en de “deep politics” o.m. in verband met de Vietnam oorlog, waardoor hij het verschil aantoonde tussen de uiterlijke motieven van de oorlog en de dieper liggende werkelijke redenen. Er wordt een mooi gordijn voorgehouden met edele motieven: een volk wordt verschrikkelijk verdrukt door een dictator, bijvoorbeeld, en verdient verlost te worden om in vrijheid te kunnen leven. De werkelijke diepe redenen zijn evenwel pure heerszucht en machtsdrang: men wil chaos brengen in dat land om de machtsverhoudingen te herschikken zodat de “bevrijders” zich de energierijkdommen en/of de macht in dat land kunnen toe-eigenen. En de manier waarop dit gebeurt is vrij eenvoudig. Ieder land heeft zijn eigen zwakke punten en er kunnen overal misnoegde mensen gevonden worden. De media gaan dit enorm uitvergroten en er wordt een eerste manifestatie georganiseerd, hoe beperkt ook. De “bevrijders” zorgen ervoor dat er voldoende verborgen scherpschutters aanwezig zijn die luk raak in de menigte schieten, zodat er een aantal doden vallen. Het “regime” wordt beschuldigd van “bloedige onderdrukking” van een “volksopstand” en de bal is aan het rollen. Aangevoerde gespecialiseerde terroristengroepen doen de rest wel.

Scott beweerde toen al dat de meerderheid van de Amerikanen overtuigd was dat de CIA betrokken was bij de moorden op de Kennedy’s en op Maarten Luther King, wat trouwens kort daarna in het nieuws openlijk werd gezegd. Wat mij evenwel het meest trof in zijn conclusie was dat het volk na een tijd hiervoor onverschillig wordt. Als de CIA die moorden zelf georganiseerd heeft, en dan? Het is nu eenmaal zo. Als de aanslagen op de WTC torens in New York door de schimmige wereldleiders zelf zijn uitgedacht en uitgevoerd om onmiddellijk daarop een oorlog te kunnen beginnen tegen Afghanistan, Irak, Libië, Syrië… (en niet tegen Saoedi-Arabië waar de terroristen gerekruteerd werden), en dan? Hierdoor leggen mensen zich neer bij het heersende onrecht, uit gemakzucht of om moeilijkheden te vermijden. Mensen worden ongevoelig voor waarheid en rechtvaardigheid. Politici en media blijven de gemanipuleerde openbare opinie napraten omdat er te veel belangen mee gemoeid zijn, enzovoort. Deze onjuiste houding vinden we nu overal terug, helaas soms zelfs tot in de hoogste kringen van de Kerk. Dit noem ik moordende onverschilligheid.

Een wereldoorlog tegen het terrorisme

Sommigen menen dat Amerika ondanks zeer grote oorlogsinspanningen slechts teleurstellende resultaten behaalt voor zijn geleverde moeite, alsof die inspanningen echt bedoeld waren om vrede en welvaart onder de volkeren te bevorderen. Ik denk dat de Amerikaans-zionistische wereldheersers nu erg tevreden zijn. De “nieuwe wereldorde” draait op volle toeren en ieder land dat zich niet wil schikken naar deze nieuwe wereld(wan)orde wordt ontwricht. Het “nieuwe Midden-Oosten” is zich volop aan het vormen met een totale verbrokkeling in kleine confessionele, niet leefbare groepen die een gemakkelijke prooi zijn voor de verpletterende militaire overmacht van Israël. Kortom, chaos overal, de droom van Henri Kissinger die hij vroeger al succesvol in het christelijke Libanon realiseerde. Bovendien, een goudmijn voor de wapenindustrie. De meest gezaghebbende grijze eminenties van de westerse politiek zien dat hun ziekelijke inzichten werkelijk opgevolgd werden: “controleer de olie en je beheerst de naties, controleer de voeding en je beheerst de volkeren, controleer de banken en je beheerst de wereld” (H. Kissinger). En Brzezinski (nu nog de doorslaggevende raadgever voor Obama) doet op zijn oude dag een oproep: heel de wereld moet zich nu verenigen tegen Putin!

Dominique de Villepin, oud eerste minister van Frankrijk heeft vroeger al eens erg uitgehaald tegen de inval in Irak. Hij kreeg toen fel applaus voor zijn VN toespraak maar geen enkele steun. Hij past niet in de huidige politiek. Nu zegt hij openlijk dat het islamistisch terrorisme door het westen is gecreëerd en dat de ‘islamitische staat’ het “monster is van de arrogantie van de westerse politiek” (www.mondialisation.ca , 20 september 2014).

Maar goed, de landen die deze terroristen gevormd en gefinancierd hebben gaan nu de islamitische staat bestrijden met een coalitie. De nieuwe wereldoorlog, die in de lift zit, wordt dus een soort terroristenonderonsje: de zogenaamde “gematigden” tegen de “extremisten”, die door de gematigden zijn opgericht. Het wordt een nieuw soort oorlog waarbij ze elkaar broederlijk steunen én tegelijk uitmoorden. Het is wat ingewikkeld om uit te leggen maar in werkelijkheid is het heel eenvoudig. Alle groepen zijn in geweld aan elkaar gelijk en verschillen alleen van naam en het gezamenlijke doel is de landen waar ze hun vuurwerk gepland hebben grondig te ontwrichten. Later wordt dan de koek onder elkaar verdeeld met de garantie dat er blijvend gevochten wordt, want de bazen van de wapenindustrie moeten ook hun deel krijgen. Zo kunnen ze samen ongemerkt de nodige etnische zuiveringen blijven doorvoeren.

Amerika is al begonnen, zelfs in Syrië tegen alle internationale regels in en ondanks de duidelijke waarschuwingen van Syrië, Rusland en Iran. Wereldheersers zoals Amerika en Israël moeten nu eenmaal tonen dat zij boven alle volken en alle regels verheven zijn. De “gematigde” rebellen worden volop bewapend, omdat zij in de fantasie van het westen hier de fanatieke islamisten zullen bestrijden en de democratie brengen terwijl in werkelijkheid het zogenaamde Vrije Syrische Leger zich moeiteloos vermengt met Al Nousra, welke zelf opgeslorpt wordt door Al Qaïda, die de IS (islamitsiche staat) vormt, geholpen door het westen. De “gematigde” rebellen van gisteren zijn de IS strijders van nu en morgen. Het zogenaamd bestrijden van de IS dient dus enkel als dekmantel om de landen zelf te ontwrichten, de regering in Syrië toch nog ten val te brengen en te vervangen door westerse marionetten. Alleen zal senator John McCain het druk krijgen om zijn vrienden, de topterroristen, namens de Obama-administratie overal tijdig te verwittigen zodat de westerse bombardementen uiteindelijk het volk en het land zelf zullen treffen, zoals al gebleken is.

En wat gaat België doen? Hopelijk trekken ze hun lessen uit wat ze drie jaar geleden misdeden. Libië was toen al het meest welvarende land van Afrika en goed op weg naar een eigen ontwikkeling. Helaas stond de welvaart van het volk voorop en niet de belangen van Amerika. België heeft met een hele vloot van F 16’s mee geholpen om het land uit te moorden, te verwoesten en naar het stenen tijdperk te bombarderen, in plaats van het land een beetje te helpen in zijn eigen ontwikkeling of liever in plaats van het land gewoon gerust te laten. Nu zijn de belangen van Amerika verzekerd met het goud, de olie, de banken, maar het volk leeft in een ten hemel schreiende en uitzichtloze ellende. Hopelijk worden er nu in België beslissingen genomen, niet door terroristenleiders die Syrië voor goed helpen vernietigen onder leiding van een Amerikaans opperbevel, maar door waardige staatslui die rechtstreeks en volgens de internationale regels contact nemen met Syrië zelf en zijn wettige regering, die een sterke eenheid vormt met volk, leger en president. België kan natuurlijk ook de volmaakte slaaf spelen van Amerika en zeggen: Hier zijn we, zeg maar wat we moeten bombarderen. Is dat onze zending in de wereld van deze tijd?

Als het westen echt de bedoeling had de IS uit te schakelen zouden ze de kopstukken voor het strafhof brengen, hun inkomsten blokkeren en de grenzen sluiten voor de toestroom van nieuwe strijders en voor de verkoop van gestolen olie. Neen, de IS zal geen strobreed in de weg worden gelegd, ook niet door de NAVO. Zo juist heeft generaal Martin E. Dempsey nog bevestigd dat hun grote bondgenoten Saoedi-Arabië en Qatar de IS militair, financieel en logistiek steunen. Als deze schrijnende huichelarij niet wordt aangepakt, kom a.u.b. hier dan het land niet bombarderen.

Anderzijds heeft het westen wel zorgen, niet om de stijgende armoede van eigen bevolking (30% in Amerika!), de crisis op alle gebied, de verzwakking van eigen soevereiniteit, de dictatoriale wendingen van hun regeringen die steeds meer slaaf worden van Big Brother… Neen, het westen kijkt bezorgd en jaloers naar Rusland en vooral naar China omdat ze daar nog geen Siberische of Mongoolse Lente hebben kunnen uitlokken. Wel zijn de voorbereidingen al begonnen. De kopstukken van IS worden in versneld tempo vervangen door Georgiërs en Chinezen om hun eigen land te ontwrichten. Als de Russen en de Chinezen dan in een furie schieten zal het vuurwerk worden over heel wereldbol, met paddenstoelen waarvan die van Hiroshima en Nagasaki maar kabouterspeelgoed waren. Wat hebben Israël en Amerika aan hun enorme voorraad als die niet gebruikt wordt? Voor de wapenbazen zal hun geluk niet stuk kunnen maar het zou ook het begin van hun en ons aller einde kunnen worden. Jezus zegt: “Wanneer zich dit alles begint te voltrekken, richt u dan op en heft uw hoofden omhoog, want uw verlossing komt nabij” (Lukas 21, 28).

Priester Daniël Maes.

 

Advertenties

Reacties

Een gedachte over “Priester Daniël Maes: Moordende onverschilligheid

  1. John Kennedy was toch die idealist die Cuba liet aanvallen en die de monsterlijke oorlog in Vietnam startte met zijn 2 miljoen doden! Alle VS-presidenten sinds Wereldoorlog II zijn oorlogsmisdadigers zonder onderscheid en Kennedy was één van hen!

    Geplaatst door Bernard Claeys | 4 oktober 2014, 20:31

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: