Nieuws

President al-Assad geeft opdracht voor oprichting digitale school


De Syrische president Bashar al-Assad.

TISHREEN NEWS – 12 augustus 2014 – President Bashar al-Assad heeft maandag het 34e regeringsbesluit in 2014 bekend gemaakt waarin staat dat een nieuwe instelling in de publieke sector geopend zal worden, genaamd de Syrische Digitale School.

De Syrische Digitale School is financieel en administratief onafhankelijk, situeert zich in Damascus en is aangesloten bij het Syrische Ministerie van Onderwijs. De school zal online digitaal onderwijs bieden voor leerlingen in de klassen één tot en met twaalf waarbij gebruik zal worden gemaakt van moderne technologie en het officiële Syrische curriculum.

De school zal ook een digitale bibliotheek, assistentie voor leerlingen en technologische ondersteuning bieden alsmede een informatiedatabase die regelmatig bijgewerkt wordt.

De school zal, door middel van diensten en steun van leraren en experts, begeleiding bieden aan leerlingen, ze in klassen onderverdelen, evaluaties en toetsen uitvoeren en ze voorbereiden op officiële tentamens.

In een verklaring aan het Syrische persbureau SANA zei de minister van Onderwijs, Hazwan al-Waz, dat de school onderwijs zal bieden aan alle leden van de Syrische maatschappij; iets wat met het oog op de huidige situatie – waarin veel kinderen niet meer naar school kunnen – erg belangrijk is. Hij voegde hieraan toe dat het ministerie door middel van dit project ook probeert bij de tijd te blijven door technologie in het onderwijs te integreren.

Bron: Tishreen News.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: