Nieuws

De financiering van de jihad in Syrië en Irak vanuit Nederland en België


Bzl8TTHCYAAbZ3y

Sharia4Belgium-topman Fouad Belkacem, alias Abu Imram, tijdens het terrorismeproces rond zijn organisatie.

Artikel door onze correspondent Chessy

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 11 oktober 2014 – Aan de hand van mijn verzamelde inlichtingen tijdens mijn onderzoek omtrent een ronselnetwerk in Nederland en België, wat  heeft geresulteerd in diverse arrestaties in Nederland en België, is feitelijk bewezen dat de Nederlandse en Belgische Syriëgangers vanuit Nederland en België maandelijks met duizenden euro’s worden gefinancierd. Deze financiële injecties worden door de Syriëgangers gebruikt om hun gezinnen te onderhouden, wapens te kopen, maar ook om aanslagen te plegen. De Haagse Turkse Nederlander Murat O. heeft zijn Iraakse aanslag van begin 2014 met deze financiële injecties afkomstig van Haagse extremisten gefinancierd.

Het vroegere Sharia4Holland, het huidige Nederlandse IS (Islamitische Staat), is nu sterker dan ooit. Het is onderdeel van een Europese IS-organisatie onder leiding van bijvoorbeeld de Britse Anjem Choudery. Ze beschikken over een militaire raad, ze beschikken in Nederland over honderden leden, werken ondergronds, misbruiken onze wetten, hebben grote sommen geld tot hun beschikking en ze zijn heel goed georganiseerd.

Leden houden zich individueel of in kleinere tot grotere samenstellingen  bezig met theologische aangelegenheden zoals het geven van fatwa’s en het verzorgen van lezingen, het onderhouden van websites, het beheer van  Facebook pagina ’s en blogs waarin ze inspelen op de emoties van hun volgers, ronselactiviteiten en ze maken deel uit van knokploegen die debatten verstoren en hun tegenpolen, namelijk imams en moskeegangers intimideren en bedreigen.

Maar wat velen inclusief de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), NCTV en de Belgische Staatsveiligheid niet weten is dat  IS – het vroegere ISIS – mede gefinancierd wordt door Nederlandse en Belgische staatsburgers vanuit Nederland en België.  Deze financiers zijn tot de dag van vandaag buiten schot gebleven van de Nederlandse AIVD en de Belgische staatsveiligheid. Uit documenten die ik in handen heb, blijkt dat er maandelijks vanuit Nederland en België duizenden euro’s via Western Union en Money Gram worden overmaakt naar Turkije met als eindbestemming Syrië.

Western Union en MonyGram

Western Union en MoneyGram zijn door de extremisten veel gebruikte kanalen om maandelijks geleidelijk grote sommen geld naar Syrië te sluizen. Maanden lang worden er ongestoord vanuit Nederland en België grote sommen geld naar Turkije overgemaakt. Deze bedragen worden onder andere overgemaakt op naam van de in Istanbul gevestigde Syriër Mohamad al-Saeed al-Hmdan; geboren op 20 juni 1976.

Geld via wisselkantoren overgemaakt

Deze voor alle veiligheids- en inlichtingendiensten onbekende Syriër is eigenaar van een wisselkantoor in Istanbul en geldt als de bankier van de Westerse IS-leden die vooral in Ar-Raqqa en al-Bab in de provincie Aleppo gevestigd zijn. Als gevolg van mijn onderzoek staat het feitelijk vast dat leden van zijn netwerk diverse Nederlandse en Belgische jihadisten naar Syrië hebben gesmokkeld voor een bedrag tussen de 300 en de 500 euro. De Leidse Syriëganger Mohamed Ibn Rida en de Arnhemse Marouan Boelahyani zijn door dit netwerk met tussenkomst van de Belgische Abu Jihad Syrië binnengesmokkeld. Zeker 60 procent van de Nederlandse en Belgische Syriëgangers ontvangt maandelijks geld door middel van dit soort netwerken.

Hoe gaat het in zijn werk.

Als een Nederlandse of Belgische staatsburger besluit om zijn in Syrië strijdende kennis financieel te ondersteunen, geeft hij de benodigde gegevens en de stortdatum door aan een handlanger van Mohamed al-Saeed al-Hmdan, die dan contact opneemt met al-Hmdan zelf om hem de gegevens door te geven.

Vervolgens neemt een werknemer van Mohamed al-Saeed al-Hmdan contact op met zijn handlangers met de opdracht het geld te overhandigen. Door derden van mijn netwerk was er een symbolische bedrag voor journalistieke doeleinden over gemaakt via het net geschetste kanaal en dit bedrag is daadwerkelijk met succes ontvangen. Als gevolg van mijn nog lopende onderzoek, de gevoeligheid van de informatie en de belangen van derden heb ik bewust slechts 30 procent van de inlichtingen in dit artikel verwerkt.

Met het geld worden wapens gekocht en aanslagen gefinancierd

Op dit moment wil ik geen uitlatingen doen of de recente gearresteerde Haagse extremist Azzedine C. zich ook schuldig heeft gemaakt aan de financiering van IS. Maar wat ik wel kan vermelden is dat het geld door de jihadisten gebruikt wordt om hun gezinnen te onderhouden om er wapens en munitie mee te kopen maar ook voor de financiering van aanslagen. De Franse terrorist Mehdi Nemouche zou volgens nog onbevestigde inlichtingen zowel zijn terugreis, alsook zijn onkosten in België met dit soort financiële injecties hebben bekostigd.

Ronselaars op sociale media 

Uit observatie van de activiteiten van de Nederlandse en Belgische extremisten op sociale media blijkt dat het ronselen vooral via sociale media geschied, wat een gevolg is van de recente arrestaties van de laatste weken. De naam van de Belgische Abu Jihad duikt telkens op tijdens mijn onderzoeken. Hij helpt hen financieel maar hij ondersteunt de uitreizigers vooral in logistieke zin. Ook de naam van Abu Achraf, de dubieuze broer van Sharia4Belguim-topman Abu Imram passeert regelmatig de revue.

De Leidse extremist Mohamed Ibn Rida, van wie ik diverse malen tevergeefs melding heb gemaakt bij de Nederlandse als de Belgische diensten voordat hij naar Turkije vertrok, is door Abu Jihad via sociale media geronseld en hij is door logistieke coördinatie van Abu Jihad geholpen om Syrië vanuit Turkije binnen te treden, gebruik makend van het netwerk van de Syriër Mohamed al-Saeed al-Hmdan.

.

Een Duitse terrorist van de Islamitische Staat (IS) roept op om ‘de ongelovigen (kufar) in hun eigen land af te slachten’ in een video naar aanleiding van Eid al-Adha (09:16).

.

BzlzH-cCcAAaZ7U

Abu Hanzala, van wie men uitgaat dat dit de spirituele leider van de Islamitische Staat (IS) in Turkije is, werd vandaag vrijgelaten uit de gevangenis.

.

Bzp1iiPCQAAGabw

Abu Khatab, een Koerdische strijder van de Islamitische Staat (IS) uit Halabja in Iraaks Koerdistan, leidt het offensief tegen de Syrische stad Ayn al-Arab (Kobani).

.

Abu Khatab, een Koerdische strijder van de Islamitische Staat (IS) uit Halabja in Iraaks Koerdistan, leidt het offensief tegen de Syrische stad Ayn al-Arab (Kobani).

Abu Khatab, een Koerdische strijder van de Islamitische Staat (IS) uit Halabja in Iraaks Koerdistan, leidt het offensief tegen de Syrische stad Ayn al-Arab (Kobani).

.

BziBZXwIQAAVadz

Drie terroristen op deze foto zijn Nederlanders, één is een talibanstrijder die tegen de Amerikanen in Afghanistan vocht. (Foto: Roozbeh Kaboly / Nieuwsuur)

.

Bzc9-IcIQAAJmhJ

De Syrische cameraman Faadi Yaaqoub in juni 2012 in de regio Lattakia. (Foto: @Cengiz_Karablut)

.

ByPAfc3CAAEyaQe

Sluipschutter Abu Yusuf al-Qanas, die vocht in Afghanistan, werd gedood in Syrië.

.

BznC0unCcAAut2P

Volgens oppositiebronnen zouden de terroristen van de Islamitische Staat (IS) veertig procent van de Syrische stad Ayn al-Arab (Kobani) in handen hebben ondanks internationale bombardementen en hevig verzet van de Koerdische veiligheidscomités (YPG).

.

BzqV9n3IgAAS8Dg

Demonstratie door Koerden in Den Haag in Nederland om Ayn al-Arab (Kobani) te redden.

.

Chessy.

Reacties

4 gedachtes over “De financiering van de jihad in Syrië en Irak vanuit Nederland en België

 1. Dit is op freesuriyah herblogd.

  Geplaatst door suriyahfighter | 12 oktober 2014, 11:19
  • Eerlijk is eerlijk; veel kleine transfers zal best oplopen. Maar suggereren dat dit de navelstreng van IS is, is beslist onwaar. IS wordt van alle kanten gesteund.

   Zo is de Nederlandse overheid zelf sponsor van Soros’ vehikel R2P – wat op zijn beurt geld pompt naar IS. Soros is ook de man achter de International Crisis Groep, Open Society Institute, INET, Radio Free Europe/Radio Liberty,etc.. Allemaal in het teken van omverwerpen van seculiere landen en soevereine staten.

   Voor de geïnteresseerden hier bijeengebracht op welke wijzen ‘het Westen’ het jihaad-terrorisme voedt:
   Een complex netwerk van geld- en wapenstromen.
   Het glashard blijven liegen hierover maakt duidelijk dat ‘het Westen’ allang van binnenuit vol zit met subversieve elementen.

   Vrij algemeen bekend is het bestaan van een enorme ronselindustrie in Engeland.
   ‘Same old story’. Makkelijk, de vorige aan elkaar gelogen oorlogen hadden de mensen ook niet door.
   ‘War on Terror’ is de naam van de campagne om de Nationale soevereiniteit, mensenrechten, democratie en vrijheid te elimineren. Kortom, de echte terroristen zijn onze regeringen.

   Al-Qaeda is opgericht onder gezag van Reagan op 27 maart 1985, met National Security Directive 166. Voor geheime witwas- en wapenhandel. Later ontwikkelde zich dat tot dekmantel voor terreur en subversieve activiteiten. Madrasses werden opgezet, jihadisten gehersenspoeld (geprogrammeerd) getraind en bewapend. De Sharia werd ingevoerd in Pakistan en de promotie van de ‘radicale Islam’ is officieel beleid van de ISraëlo-Americano strategie tot overheersing van Azië en het M.O.
   http://www.veteranstoday.com/2011/05/05/the-american-awakening-can-it-happen-here/

   De NATO terreurlegers zijn geprivatiseerd. Booming business. Zie ‘het Montreux document’, zie ‘het Geneve protocol’ (zelfregulering van de ruim 700 ‘defense contractors’.
   De strategische keuze voor de voortdurende oorlogsvoering door de NATO-terreurstaten gaat terug naar het zgn. ‘Downingstreet Memorandum’. (plat gezegd fabriceren van ‘bewijs’ om oorlogen te rechtvaardigen). http://globalresearch.ca/the-privatization-of-war/538

   2 ‘landen’ in de wereld zijn oorlogs-BV’s. Hun economie drijft zwaar op het oorlogsbedrijf. ISraël en de VSS. Hier de nodige hints over de betrokkenheid van beiden bij de doodseskaders die ze onder mom van radicale islam weerloze burgers laten afslachten;http://jagadees.wordpress.com/2014/09/01/the-history-of-americas-death-squads/

   Promotie van de zgn. radicale islam – weet iedereen die een beetje het oorlogsbedrijf volgt – NATO-strategie. http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2014/04/04/navo-65-jaar-en-de-vrede
   http://www.ruthfullyyours.com/2011/02/08/the-ties-that-bind-el-baradei-soros-brzezinski-malley/ http://www.abeldanger.net/2014/09/arrest-john-mccain-for-isis-aiding-and.html#more http://emperors-clothes.com/a

   Onderzoek naar de leiders van IS; en je komt uit bij Soros, Mc Cain, Brezinski.
   Kortom: ‘het Westen’:
   rekruteren van jihadisten en promotie van radicale islam is de handtekening van de NATO. Juni 2012, Jeffrey Feltman kreeg de post adjunct S.G. voor Political Affairs bij de VN (Verenigde Nazi’s).
   N.b.: de landen die de VN trakteert op ‘conflict resolution’ zijn steevast het doelwit van de ‘covert operations’ van de VS.
   (Feltman is een oude bekende; wordt ook wel genoemd: ‘De marskramer van de Arabische revolutie’.) ´De marskramer van de Arabische revolutie´ Jeffrey D. Feltman http://www.deepjournal.com/p/2/a/nl/2891.html
   Feltman is de man achter UN special envoy Lakhdar Brahmi’s “Peace Proposal”.
   http://www.globalresearch.ca Prof Michel Chossudovsky
   VN (Verenigde Nazi’s) strategie: promotie van radicale islam; genocide onder mom van ‘conflict beheersing’:
   UNRWA runt 96 scholen in de West Bank, en 245 in Gaza.
   Hier worden de scholieren gehersenspoeld (naar voorbeeld van het schoolsysteem in de VS) en klaargestoomd voor een strijd, opdat Israël voorwendsel blijft krijgen om te blijven schieten op burgers.

   – meer: http://sultanknish.blogspot.nl/2014/08/the-unrwa-is-hamas.html#sthash.0XrFHwpk.dpuf

   U snapt wel, geldtransfers via MoneyGram, Western Union – is lang niet het hele verhaal.
   Leestip: ‘George Soros Allies With the Muslim Brotherhood’ – Raven Clabough

   Geplaatst door Leugendetector | 13 oktober 2014, 01:43
 2. Assalam aleikoum
  Hier vanuit Syrië.
  Ik moet zeggen dat niet alles in je artikeltje klopt.
  Je moet begrijpen dat ons netwerk zo groot en uitgebreid is dat het vanaf daar nooit mogelijk gaat zijn om precies te weten wie onze contacten zijn en hoe wij financieel rondkomen, terwijl jij 1 klein lijntje in onze web bestudeerd. Blijven wij elke dag weer meer lijntjes creëren, net zoals een spin doet in een spinnenweb en jullie vliegen er allemaal als muggen in.
  Derde Wereld oorlog is onderweg, nog even geduld, zoals mijn broeder marouan al eerder heeft gezegd ; Nederland komt zeker aan de beurt.
  Groetjes vanuit de provincies ALLEPO 🙂

  Geplaatst door Umm jihadi | 17 januari 2015, 18:41

Trackbacks/Pingbacks

 1. Pingback: Artikel terrorisme expert Chessy-- De financiering van de Jihad in Syrie en Irak vanuit Nederland - 11 oktober 2014

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: