Nieuws

Syrië en Iran gaan samenwerken op het gebied van elektriciteit


TISHREEN NEWS – 1 oktober 2014 – De Syrische minister van Elektriciteit, Imad Khamis, benadrukte op dinsdag 30 september 2014 het belang van een verbeterde samenwerking met Iran op het gebied van elektrische stroom; met name als het gaat om de uitvoering van een aantal oude contracten.

Tijdens een bijeenkomst met een afvaardiging van Iraanse particuliere bedrijven die nauw samenwerken met het Iraanse ministerie van Energie, onder leiding van Nizam Malaki, zei minister Khamis dat Syrië de standpunten van Iran zeer waardeert en graag zou zien dat Iraanse bedrijven in Syrië investeren.

De twee groepen bespraken een project dat de elektriciteitssector in Syrië moet ondersteunen. Het Iraanse ministerie van Energie zal een kantoor in Syrië oprichten om de benodigde data en expertise aan te bieden.

Tijdens de bespreking werd ook gepraat over lopende projecten, waaronder de bouw van de Tishreen thermo-elektriciteitscentrale met een capaciteit van 450 megawatt en de bouw van een elektriciteitscentrale in Syrië; een project dat 400 miljoen euro kost en gefinancierd wordt door Mabna Company.

Bron: Tishreen News.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: