Nieuws

Maiwands pupil, de terrorist Michaël Delefortrie, staat momenteel terecht in België


Nicollo Machiavelli.

Nicollo Machiavelli.

Artikel door onze correspondent Chessy

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 13 oktober 2014 – De teruggekeerde terrorist van de Islamitische Staat (IS), Michaël Delefortrie, staat momenteel in België terecht in het proces rond Sharia4Belgium. De volgens zijn oude vrienden afvallige Delefortrie steunt nu opeens zijn voormalige ameer – leider – Abu Imran. Volgens de takfiry Delefortrie heeft het openbaar ministerie sommige zaken uit de context gerukt en is van mening dat zowel hij als zijn ex-amier – leider -, de terrorist Abu Imran, niets hebben misdaan.

Want de trainingen die Sharia4Belgium verzorgde in bijvoorbeeld Scheveningen waren onschuldig en hadden niets te maken met de voorbereiding van hun leden voor de jihad in Syrië. “We hadden inderdaad een planning, een agenda, maar dat was gewoon sporten, meer moet er niet achter gezocht worden”, aldus de IS-takfiri Delefortrie. Delefortrie minimaliseerde tijdens zijn pleidooi Abu Imrans rol bij het ronselen van Syriëgangers, en beweerde dat vele Belgen hem nooit eerder hadden gezien of ontmoet.  

Een glimp op het verleden van de IS-terrorist en oorlogsmisdadiger Michaël Delefortrie 

Diverse Belgische en Nederlandse IS-strijders bevestigen dat de Antwerpse extremist en oorlogsmisdadiger Younes ‘Michaël’ Delefortrie in Syrië gevochten heeft voor IS en de aanwezige foto’s liegen er niet om. Verder bevestigen zij dat Michaël Delefortrie een opleiding heeft gevolgd in de opleidingscentra van IS in de luxe radicaliseringsvilla’s. Daar heeft hij met succes zijn aqeeda certificaat behaald in aqeeda – dogma – manhaji-methodiek – figh – basis jurisprudentie en wapengebruik. In dezelfde luxe radicaliseringsvilla’s werden diverse westerse Syriëgangers zoals de Franse terrorist Mehdi Nemouche getraind. 

Na afronding van zijn cursus promoveerde hij van ‘cheerleader’ naar de rang aspirant ‘terrorist’ en hoorde hij er eindelijk bij. Michaël Delefortrie zou op 17 december 2013 vermoedelijk in Gaziantep in Turkije zijn aangekomen, waarna hij middels de logistieke hulp van het netwerk rond Fouad Belkacem de Turks-Syrische grens heeft overgestoken.

De zojuist gedane bewering wordt bekrachtigd door de tientallen chatgesprekkken die Michaël Delefortrie voerde met de in Nederland wonende Afghaanse takfiristische extremist Maiwand al-Afghani. Dezelfde Maiwand heeft voor Delefortrie zeker één sharia huwelijk afgesloten, wat inhoudt dat hij een belangrijke rol bekleedde binnen het extremistische netwerk.  Of Maiwand al-Afghani een rol heeft gespeeld in de uitreis van Delefortrie is nog onduidelijk. Wel staat vast dat hij een grote rol speelde in zijn radicalisatie. Maiwand al-Afghani wordt er tevens van beschuldigd dat hij – samen met Dennis Honing – Victor Droste heeft geronseld voor de jihad in Syrië, toeval? Over Dennis Honing heeft schrijver Azazel van het boek ‘vrijheid van het woord’ recentelijk nog een prachtig artikel geschreven:

http://azazelsvisie.blogspot.nl/2014/09/interview-met-abdelkarim-honing-de-man.html

De Belgische extremist Michaël Delefortrie gebruikte in zijn chats met Maiwand al-Afghani de koenja – schuilnaam – ‘Abu Younnesbelg Abdullah’. Uit de inhoud van de chats werd duidelijk dat Delefortrie door de extremist Abu Achraf, één van de broers van de huidige Belgische IS-vertegenwoordiger Fouad Belkacem, geholpen zou zijn Syrië binnen te geraken.

Gezien het vraaggesprek waaraan Michaël Delefortrie deelnam, waarvan de inhoud verscheen op De Redactie, en zijn optreden in de rechtbank, dienen de rechter, het openbaar ministerie (OM), de medewerkers van staatsveiligheid en de politiek zich één belangrijke vraag stellen: Laten we ons weer misleiden door deze extremisten zoals in het verleden vaker is gebeurd? 

Door te geloven dat de Belgische extremist ‘Younes’ Delefortrie naar Syrië was afgereisd voor al-Hijara? En te geloven dat hij daar daadwerkelijk wilde wonen zonder de intentie om daar te strijden? Of te geloven dat de gegeven trainingen in België en Nederland niet bedoeld waren om hun Belgische en Nederlandse leden voor te bereiden op de jihad in Syrië? Waarom deze goedgelovigheid aangezien vele van de deelnemers actief waren of zijn in de jihad in Syrië, toevallig?

Heel erg opmerkelijk, maar wel typerend, is het dat Delefortrie voor diens vertrek naar Syrië door de staatsveiligheidsdiensten werd beschouwd als een meeloper van Sharia4Belgium. Deze aanname is een regelrecht gevolg van hun vele onbedoelde inschattingsfouten. Ze hebben niet de middelen in huis om het extremisme vraagstuk goed te beoordelen. 

Maar hoe dan ook, de realiteit liegt er niet om want de terrorist Delefortrie is zeker niet zo onschuldig als hij deed zich voordeed in zijn vraaggesprek van De Redactie of tijdens het proces. Zijn onschuld heeft hij al lang verloren sinds hij optrok met Sharia4Belguim, hen verdedigde, zich voor hen inzette maar vooral nadat hij besloot om deel te nemen aan de gewapende strijd in Syrië. Het Belgische OM, evenals de rechter moet zich realiseren dat deze ‘haatbaarden’ onze wetten telkens weer misbruiken. Zij moeten gewoon hard worden bestraft ondanks het feit dat bepaalde zaken niet honderd procent hard gemaakt kunnen worden, omdat deze verdachten sluw misbruik maken van onze wetten. Gewoon hard straffen zodat er een statement wordt afgegeven aan anderen wat zeker zijn vruchten zal gaan afwerpen.

De terroristische organisatie Sharia4Belgium misbruikt onze wetten 

De vroegere Sharia4Belgium is uitgegroeid tot de hofleverancier van Belgische en Nederlandse staatsburgers aan IS en al-Nusra, beiden terroristische organisaties. Ze zijn op dit moment na hun ontbinding sterker dan ooit en uitgegroeid tot een terroristische organisatie. Dit was het doel van de oprichting van Sharia4Belgium en Sharia4Holland en de ontbinding van Sharia4Belgium. Ze wilden tijdelijk een organisatie creëren die negatief in het nieuws kwam en tegen de schenen trapte van het westen en haar waarden en normen. Dit met als doel zoveel mogelijk gedachtengoedgenoten tot zich te trekken, deze groep verder te brainwashen en te trainen om ze uiteindelijk in te kunnen zetten in de globale Jihad.

Na de ontbinding van Sharia4Belgium publiceerden zij een persbericht waardoor het voor mij duidelijk werd dat Shariha4Belgium zich zou gaan mengen in de globale jihad. Sharia4Belguim heeft en had een militaire raad, honderden leden, werkten ondergronds, misbruikten onze wetten, hadden grote sommen geld tot hun beschikking en ze waren en zijn nog steeds heel goed georganiseerd. Onder hen zijn er die zich enkel bezig hielden met theologische aangelegenheden zoals het geven van fatwa’s en het verzorgen van lezingen.

Anderen onderhielden websites, Facebook pagina’s en blogs waarin ze inspeelden op de emoties van hun volgers en ‘zwevende’ moslims.  Anderen – zoals Abu Achraf en Abu Jihad – hielden zich enkel bezig met ronsel activiteiten. Weer anderen maakten deel uit van knokploegen die debatten verstoorden en hun tegenpolen, imams en moskeegangers intimideerden en bedreigden.  

Vandaar dat niemand 100 procent hard kan maken dat Abu Imran direct Belgische en Nederlandse staatsburgers geronseld heeft voor de jihad, omdat de taken onderling werden verdeeld. Vanwege deze compartimentatie moet de rechter de zaak als collectief beoordelen, het stond vast dat Abu Imran aanslagen verheerlijkte, opriep tot de jihad, terroristische organisaties evenals hun leiders de hemel in prees, de spirituele leider was van zeker 90 procent van alle Belgische en Nederlandse uitreizigers en dat hij diverse malen bedreigingen heeft geuit jegens de Belgische staat en haar burgers. Ook zijn er veel aanwijzingen dat zijn broer Abu Achraf samen met de gestorven Abu Jihad een ronsel netwerk leidde.

Chessy.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: