Nieuws

Betere beveiliging voor PVV-leider Geert Wilders nodig


geert-wilders-blog1

Geert Wilders.

Artikel door onze correspondent en terrorisme expert Chessy

PVV-leider Geert Wilders moet per direct beter worden beveiligd.

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 15 oktober 2014 – Nadat de coalitie bombardementen op de Islamitische Staat (IS) en al-Nusra een feit waren en de Nederlandse overheid besloot om militair in actie te komen tegen de opmars en wandaden van de IS, voorheen ISIS, zijn er direct door de terroristen van IS en al-Nusra bedreigingen geuit aan het adres van de Nederlandse staat en PVV-leider Geert Wilders.

Deze risicovolle Nederlandse bijdrage gericht op het breken van de militaire kracht en de opmars van IS zal wellicht grote gevolgen met zich meebrengen voor de veiligheid van Nederland, maar vooral voor die van PVV-leider Geert Wilders en de leden van zijn partij. Nederland werd al door extremisten zoals Maiwand al-Afghani verklaard tot een muharib land, een land dat te allen tijde zonder pardon aangevallen kan worden als gevolg van haar deelname aan de oorlogen tegen de islamitische landen. Ook speelde het Nederlandse islam-beleid een grote rol bij het besluit Nederland en Geert Wilders zeer hoog op het lijstje van de IS en al-Qaida te plaatsen. Maar na de Amerikaanse aanval op al-Nusra en IS en de bekendmaking dat Nederland zal gaan deelnemen aan de missie tegen IS, is er momenteel sprake van een kritieke binnenlandse situatie in Nederland.

Deze stelling wordt bekrachtigd door bijvoorbeeld de videoboodschap van de Nederlandse al-Nusra terrorist Muhajirie Shaam. Hij liet er geen gras over groeien toen hij zei ‘desnoods verricht je een sterke stevige daad – aanslag – tegen de Nederlandse overheid’.

Terrorisme niveau zou opgekrikt moeten worden naar ‘kritiek’ na de verijdelde aanslag in Londen

De laatste dagen circuleren er steeds meer concrete bedreigingen aan het adres van Nederland, Geert Wilders en de Nederlandse joodse gemeenschap. Deze bedreigingen moeten na de terroristische aanslagen in het verleden op Theo van Gogh, Toulouse, Woolwich, Brussel en de proclamatie van het IS-kalifaat, de coalitie bombardementen en de verijdelde aanslag gepland door Britse IS-leden in Londen zeer serieus worden genomen.

Het is een feit, zoals ik als eerste de afgelopen maanden in mijn artikelen heb geroepen, dat IS en al-Nusra zich reeds in Nederland en het Westen hebben gevestigd nadat hun Nederlandse leden openlijk hun bayha – eed van loyaliteit – aan ISIS en al-Nusra – hebben gegeven. Dit houdt theologisch in dat zij na de bayha officiëel lid zijn geworden van een terroristische organisatie. Na de proclamatie van het dubieuze IS-kalifaat, de coalitie bombardementen op IS en al-Nusra en de Nederlandse deelname hieraan zijn de Nederlandse extremisten letterlijk veranderd in lopende tijdbommen die te allen tijde kunnen worden ingezet door de leiding van IS en al-Nusra om aanslagen te plegen in het Westen.

“Al ben je Geert Wilders grootste tegenstander, dan nog mag je geen situaties scheppen waardoor zijn veiligheid wordt bedreigd.”

Het behoort immers tot de methodieke fundamenten van de jihadistische leer van de khawaaridz, volgers van Sayeed Qotb, dat leden bereid zijn hun leven te geven voor hun ideologische doelstellingen. En dat zij hun leiders  in alles wat zij hen bevelen gehoorzamen behalve als de leiders tot iets oproepen wat tegen de jihadistische leer indruist. We weten allemaal na de terroristische aanslagen op Theo van Gogh, Woolwich en Brussel dat de jihadistische qotbies niet schromen om ideologische aanslagen te plegen. We beseffen allemaal dat het een kwestie van tijd is tot Nederland aan de beurt zal zijn. Maar rekening houdend met de laatste ontwikkelingen en de verijdelde geplande aanslag door IS-leden in Londen is de kans op een aanslag in Nederland en vooral op PVV-leider Wilders en zijn leden groter dan ooit te voren. Ik adviseer de Nederlandse staat dan ook om de beveiliging op Geert Wilders en prominente leden van zijn partij onmiddellijk op te voeren.

Jan Rahder, bestuursvoorzitter van de PvdA in Losser en de opoffering van Geert Wilders

PVV-leider Geert Wilders wordt al tien jaar lang 24 uur per dag beveiligd vanwege bedreigingen uit islamitische radicale hoek. Zijn beveiliging is op dit moment als gevolg van de recente ontwikkelingen belangrijker dan ooit te voren. Vooral nu is gebleken dat de de heer Wilders en de leden van zijn partij tot de ‘prioritieitsdoelwitten’ behoren van het as van het kwaad, IS en al-Qaida.

Vreemd genoeg waren sommigen politici, waaronder de PVDA’er Jan Rahder, van mening dat de beveiliging van Geert Wilders ingetrokken moest worden. Velen konden niet begrijpen hoe Jan Rahder dit soort waanzinnige uitspraken kon doen. Wie de huidige extremistische terreurdreiging begrijpt, erkent en serieus neemt moet alle bedreigingen richting Geert Wilders nog serieuzer nemen, zeker met de aanslag op Theo van Gogh in gedachten.

PvdA’er Jan Rahder twitterde op eerste Pinksterdag de volgende twee belachelijke teksten in reactie op een tweet van iemand anders.

De eerste tweet:

@Sywert #Wilders zou aansprakelijk gesteld moeten worden voor alle schade die hij de NL economie berokkent— Jan Rahder (@RahderJ) June 8, 2014

Zijn tweede tweet:

@Sywert. Beveiliging van #Wilders intrekken. Bedreigingen roept hij over zichzelf af. Vervolgens terugsturen naar Indonesie.— Jan Rahder (@RahderJ) June 8, 2014

Anderhalve dag na de tweets en de ontstane ophef hierover tweeterde Jan Rahder dat hij niks te vrezen heeft binnen zijn partij, omdat de opmerking “op persoonlijke titel is geplaatst“, ‘buiten de PvdA om’.

Het is heel erg triest dat we onze Kamerleden zo streng moeten beveiligen omdat ze iets roepen waar bepaalde radicalen het niet eens mee zijn. En natuurlijk kunnen we ook bediscussiëren of de uitspraken van Geert Wilders verstandig zijn. Maar hoe dan ook, al ben je Geert Wilders grootste tegenstander, dan nog mag je geen situaties scheppen waardoor zijn veiligheid wordt bedreigd. Vooral na de terroristische aanslagen op Theo van Gogh, 9-11, Madrid, Londen, Woolwich en Brussel zou je direct alles op alles moeten zetten en uitzoeken of de beveiliging van Geert Wilders en prominente partijleden dient te worden verbeterd. Vooral nadat is gebleken dat de gearresteerde Haagse extremist Osama C. in 2013 op circa twee meter afstand van Geert Wilders een foto kon maken.

Velen – waaronder Geert Wilders zelf – waren op zijn zachtst gezegd stomverbaasd dat de Haagse extremist Osama C., die nu vastzit voor het ronselen van jihadstrijders, vorig jaar op straat zo dicht bij Geert Wilders kon komen.

Dit terwijl Geert Wilders werd omringd door persoonsbeveiligers tijdens zijn bezoek in mei 2013 aan de Schilderswijk in ‘Den Haagistan’. Dit soort situaties dienen te worden voorkomen en mogen gezien de huidige kritieke situatie niet mogelijk zijn.

Chessy.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: