Nieuws

Al-Moallem: elke poging om terrorisme te bestrijden moet in overeenstemming zijn met het internationaal recht


542a6cbbae3f3

De Syrische minister van Buitenlandse Zaken, Walid al-Moallem. (Foto: Breaking News)

BREAKING NEWS – 30 september 2014 – De plaatsvervangende premier en minister van Buitenlandse Zaken en Migratie zei dat elke moeite om de Islamitische Staat (IS), het al-Nusra front en andere terreurorganisaties te bestrijden een ‘goede zaak’ is, maar het moet wel in overeenstemming zijn met het internationaal recht. Deze opmerking heeft Al-Moallem gedaan tijdens een nevenvergadering van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN), met zijn Wit-Russische tegenpartij Vladimir Makei, in New York.

Al-Moallem heeft het standpunt van Syrië uitgelegd met betrekking tot de noodzaak om de landen die IS financieren, trainen en van wapens voorzien te binden aan de resolutie van de VN-veiligheidsraad. De resolutie is er voor bedoeld om terrorisme van IS, het al-Nusra front en andere terroristische organisaties tegen te gaan en om dat soort organisaties geen enkele vorm van steun te bieden.

Tevens werd er gesproken over de ontwikkelingen in de regio, de bilaterale relaties en over de vergadering van Syrisch-Wit-Russische Commissie. Deze vergadering zal eind dit jaar plaatsvinden. Makei heeft duidelijk aangegeven dat Wit-Rusland de Syrische regering zal blijven steunen en dat het land elke vorm van interventie in de binnenlandse aangelegenheden van Syrië weigert.

De minister van Buitenlandse Zaken van Wit-Rusland heeft ook aangegeven dat zijn land het standpunt van Syrië steunt en volgt met betrekking tot een open dialoog – en ziet een open dialoog ook als enige oplossing – om de crisis in Syrië op te lossen en om de nationale veiligheid en openbare orde te herstellen.

Beide ministers hebben het belang benadrukt van bilaterale samenwerking tussen beide landen op alle domeinen.

Aanwezig tijdens de vergadering waren de plaatsvervangende minister van Buitenlandse Zaken – dr. Fayssal Mikdad – de permanente vertegenwoordiger voor de VN – dr. Bashar al-Jaafari – en de adviseur van de minister van Buitenlandse Zaken, Ahmad Amous.

Bron: Breaking News.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: