Nieuws

Britse soldaten trainen peshmerga in IrakBREAKING NEWS NETWORK – 12 oktober 2014 – Britse militairen trainen in Irak Koerdische peshmerga troepen die tegen jihadisten van de Islamitische Staat (IS) vechten, zei het ministerie van Defensie in Londen zaterdag.

Een ‘klein, gespecialiseerd team’ is actief in Arbil, de hoofdstad van de autonome regio Koerdistan in Irak, met het trainen van peshmerga hoe ze de zware machinegeweren, door Groot-Brittannië geleverd in september, dienen te gebruiken.

De inzet werd goedgekeurd door de Britse minister van Defensie Michael Fallon, zei een woordvoerdster van het ministerie.

“De regering heeft eerder zijn voornemen duidelijk gemaakt om de opleiding van de peshmerga onderdeel te maken van de voortdurende inspanningen om te helpen in de strijd tegen IS”, aldus de woordvoerdster.

“De minister van Defensie heeft de inzet van een klein, gespecialiseerd team van instructeurs, die nu in de regio Arbil instructies geven over de bediening, gebruik en onderhoud van de zware machinegeweren – die vorige maand werden geleverd door het Verenigd Koninkrijk – goedgekeurd.”

De krant Sunday Times meldde dat het soldaten van het tweede bataljon van het Yorkshire regiment, lichte infanterie met hoofdkantoor in het Britse soevereine basis op Cyprus, betreft.

Royal Air Force Tornado jets nemen deel aan de bombardementen op doelen van IS in Irak. De Britse premier David Cameron heeft uitgesloten dat er ‘gevechtseenheden aan de grond’ komen in de strijd om de extremistische groep te verslaan.

Britse troepen maakten deel uit van de, door de Verenigde Staten (VS) geleide, invasie van Irak in 2003, die dictator Saddam Hussein omver heeft geworpen. De laatste Britse gevechtstroepen verlieten het land in 2009. Nog een klein aantal bleef tot 2011 om de Iraakse troepen te trainen. Duitsland heeft geweren en draagbare anti-tank raketlanceerders aan de Koerdische troepen gegeven en Duitse troepen hebben de Koerden in de regio van Arbil opgeleid om die nieuwe wapens te gebruiken.

Bron: Breaking News Network.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: