Nieuws

Iran: hulp aan Kobani geen rechtvaardiging voor buitenlandse inmenging


Convoy of peshmerga vehicles is escorted by Turkish Kurds on their way to the Turkish-Syrian border, in Kiziltepe near the southeastern city of Mardin

Een konvooi van peshmerga voertuigen wordt door Turkse Koerden begeleid op hun weg naar de Turks-Syrische grens in Kiziltepe nabij de zuidoostelijke stad Mardin in Turkije op 29 oktober 2014. (Foto: Reuters / Stringer)

PRESS TV – 30 oktober 2014 – Het helpen van de mensen in het Syrisch-Koerdische stadje Kobani mag niet worden gebruikt als excuus voor een buitenlandse interventie in het Arabische land, zegt een Iraanse functionaris.

De islamitische republiek waarschuwt degenen die specifieke doelen nastreven door te profiteren van de regionale omstandigheden tegen de recente buitenlandse acties in de Syrische stad Ain al-Arab (Kobani). De Iraanse onderminister van Buitenlandse Zaken voor Arabische en Afrikaanse Zaken, Hossein Amir-Abdollahian, waarschuwde donderdag voor de gevolgen van het uiteenvallen van Syrië.

Hij voegde eraan toe dat de bescherming van de Syrische territoriale integriteit en nationale eenheid in het belang is van het Syrische volk en alle landen in de regio.

Amir-Abdollahian had ook kritiek op de Verenigde Staten (VS) en hun destructieve beleid dat heeft geleid tot de escalatie van terrorisme en buitenlandse interventies in het Midden-Oosten onder het mom van de strijd tegen de terroristische groep Islamitische Staat (IS).

De brandhaard Kobani – een stad bekend als Ain al-Arab in het Arabisch – en de omgeving hebben sinds half september te maken met aanvallen door IS-terroristen op tientallen nabijgelegen Koerdische dorpen. Meer dan 800 mensen werden gedood aan beide zijden tijdens de strijd om de stad.

Volgens rapporten dwongen de hevige gevechten om controle over de strategische stad ook meer dan 200.000 mensen tot het toevlucht nemen in het naburige Turkije.

Op woensdag kwam een konvooi van tweehonderd door het buitenland gesteunde rebellen van het zogenaamde Vrije Syrische Leger (VSL) vanuit Turkije de Syrische grensstad Kobani binnen om Koerdische krachten te steunen bij hun strijd tegen IS takfiri terroristen.

Sinds 23 september 2014 voeren de VS en een aantal van hun Arabische bondgenoten – Saudi-Arabië, Bahrein, Qatar, Jordanië en de Verenigde Arabische Emiraten – luchtaanvallen uit tegen IS in Syrië zonder toestemming van Damascus of een VN-mandaat.

Het hoofd van de gemeenteraad in Kobani zei dat de door de VS-geleide campagne tegen de IS takfiri terroristen vruchteloos is, omdat deze niet heeft voorkomen dat IS-terroristen  konden oprukken richting Kobani.

Bron: Press TV.

Advertenties

Reacties

Een gedachte over “Iran: hulp aan Kobani geen rechtvaardiging voor buitenlandse inmenging

  1. In de nederlandse/ westerse media werd melding gemaakt vab pesmerga die gingen helpen.

    Geplaatst door Syrier/assyrier | 31 oktober 2014, 21:24

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: