Nieuws

De neoconservative hitlist: Irak, Libië en nu Syrië? Een plan voor wereldwijde Amerikaanse militaire overheersing (VIDEO)


De Amerikaanse legergeneraal Wesley Clark over de oorlogsplannen van de Verenigde Staten (VS) tegenover zeven landen in vijf jaar tijd.

.

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 3 november 2014 – 1997 was getuige van de geboorte van een van de meest cruciale Amerikaanse denktanks in de moderne tijd, wiens ideeën en doelstellingen het buitenlands beleid van de Verenigde Staten (VS) voor de komende decennia vorm zouden geven. Het Project voor een Nieuwe Amerikaanse Eeuw (PNAC) werd opgericht door William Kristol, de stafchef van vice president Dan Quayle tijdens de regering van Bush senior, en Robert Kagan, een senior fellow bij het Brookings Instituut en lid van de Council on Foreign Relations (CFR). De doelstellingen van de PNAC groep bevatte onder meer de wens om “vorm te geven aan een nieuwe eeuw, dat gunstig is voor de Amerikaanse principes en belangen”1, samen met het confronteren van “regimes vijandig aan de Amerikaanse belangen en waarden”.

.

De neoconservative hitlist: Irak, Libië en nu Syrië?

.

R.H.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: