Nieuws

Drie konvooien met humanitaire hulp naar AleppoBREAKING NEWS NETWORK – 26 oktober 2014 – Het bestuur van de provincie Aleppo heeft, in samenwerking met de hulporganisatie Rode Halve Maan en een aantal internationale humanitaire organisaties, drie konvooien met hulpgoederen, goed voor zo’n 25.000 families, naar het platteland van de provincie gestuurd.

Abdul Ghani Kassab, lid van het uitvoerd bureau van de provincieraad en hoofd van de sector sociale zaken, verklaarde dat het eerste konvooi werd gestuurd in samenwerking met de Hoge Commissaris van de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties (UNHCR).

Dat konvooi bestaat uit twintig vrachtwagens en gaat richting de steden Nobbol, Zahra, Affrin, Kafr al-Hamra en Anadan, gelegen op het westelijke en noordelijke platteland van Aleppo. Het konvooi heeft dekens, matrassen, containers met water, tentdoeken en keukengereedschap voor 4.000 families bij.

Het tweede konvooi, dat in samenwerking met het Internationale Rode Kruis is vertrokken naar het oostelijk deel van het platteland van Aleppo, bestaat uit 39 vrachtwagens geladen met etenswaren, keukengereedschap, ingeblikt voedsel, matrassen, dekens en reinigingsmiddelen voor 20.000 families.

Het derde konvooi, mede mogelijk gemaakt door de Syrische organisatie voor ontwikkelingssamenwerking, is vertrokken naar de dorpen Sjeikh Najjar en Sheikh Zayat die onlangs bevrijd werden van gewapende bendes, met onder meer schooltassen en kleding voor de kinderen van 1.000 families. Abdul Ghani Kassab wees erop dat deze konvooien vallen onder de pogingen van de regering en de provincie om hulpgoederen te leveren aan zowel burgers op het platteland als in de stad.

Advocaat Abdullah al-Wardi en Berkdar Rashid, lid van de gemeenteraad, wijzen er eveneens op dat het bestuur van Aleppo de slachtoffers en hulpelozen blijft bijstaan met hulp en assistentie.

Het is een ultieme poging tot hulpverlening en humanitaire bijstand in samenwerking met humanitaire organisaties en NGO’s. Het bereiken en helpen van de burgerslachtoffers en het eerlijk verdelen van hulpgoederen zijn hierbij de belangrijkste doelen.

Bron: Breaking News Network.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: