Nieuws

Mea culpa blijft uit


Vrijheid’ en ‘democratie’

Drie jaar lang verkochten media en politici de strijd in Syrië als een rechtvaardige strijd voor ‘vrijheid’ en ‘democratie’. Vanaf was de eerste dag was echter duidelijk dat de groep strijders bestond uit leden van al-Qaida en uit terroristen. Verarmde landbouwers en criminelen werden als huurlingen door de vijanden van Syrië – Saudi-Arabië, Qatar en Turkije – ingezet om de Syrische Arabische republiek onder te dompelen in een spiraal van toenemende chaos en geweld. Moeder Agnès-Mariam van het klooster van Mar Yacub en anderen zagen met eigen ogen hoe jongeren dollars ontvingen van extremisten om te betogen en onrust te zaaien.

In de moskee van Daraa werden grote hoeveelheden oorlogswapens, munitie, dollars en explosieven aangetroffen die werden ingezet om bloedbaden te veroorzaken onder de bevolking en een jongerenpartijlokaal en het ministerie van Justitie in brand te steken.

Duivelse terreur

Politieagenten werden gedood en hun verminkte lichamen in een lokale rivier gedumpt. Medewerkers van het postkantoor werden van de bovenste verdieping naar beneden gegooid. Vreedzame betogers werden door sluipschutters neergeschoten. De propagandazenders Aljazeera en Al Arabiya beschuldigden eenzijdig de Syrische regering van deze en andere misdaden, alhoewel ze wisten dat de vijanden van Syrië achter deze duivelse terreur zaten.

Zelfs de Verenigde Naties (VN) spraken over 15.000 buitenlandse terroristen uit tachtig verschillende landen in de beginmaanden van het conflict in Syrië. Een cijfer dat inmiddels talrijke malen is verdubbeld. Onze westerse media en politici namen de leugens en propaganda gericht tegen Syrië, de Syrische president en het Syrische nationale leger (SNL) echter over.

Valse video’s

Het Witte Huis en de Amerikaanse regering steunden jaren geleden de oprichting van Al Barada TV, een propagandakanaal tegen de Syrische regering dat YouTube video’s opnam en verspreidde van zogenaamde ‘misdaden tegen het Syrische volk’.  Er was sprake van ingehuurde acteurs, nepbloed en slecht straattoneel om het Syrische volk in opstand te laten komen tegen de eigen regering.

Veel beeldmateriaal en foto’s werden snel als gemanipuleerd bestempeld. Zo werden bloedbaden en gifgasaanvallen door terroristen in scene gezet, welke in de schoenen van het SNL werden geschoven.

De terreur in Syrië was reeds jarenlang voorbereid en had als doel om het land te ontwrichten, de nationale eenheid te breken en een machtswissel te bewerkstelligen in Damascus. De bedoeling was om Syrië economisch, politiek en militair te verzwakken als bondgenoot van Iran, die het Westen en de Golfstaten zagen als de grote vijand. De nationale eenheid hield echter stand en de vele leugens en propaganda tegen Damascus werden keer op keer doorzien.

Buitenlandse huurlingen

Embedded image permalink

VRT-journalisten Rudi Vranckx en Jens Franssen gingen met veroordeelde terroristen op stap in Syrisch rebellengebied en vertelden hoe ‘vreedzaam’ het protest tegen de Syrische leider wel was. Ze wisten van het begin wat er aan de hand was. Vele Syriërs vertelden dagelijks over de barbaarse praktijken van buitenlandse huurlingen. Journalisten en politici wilden echter de waarheid niet zien. Hun belangen lagen elders. De aanwezigheid van al-Qaida, Belgische, Nederlandse en westerse terroristen werd verzwegen. Ook al kregen ze alle foto’s, namen en details van de Syrische gemeenschap. Ze bleven nog drie jaar lang de waarheid verzwijgen tot klaslokalen in Brussel, Antwerpen en Vilvoorde alsmaar meer lege plekken vertoonden. Jihadisten werden met 5.000 euro naar het front gelokt door Sharia4Belgium, gefinancierd door de Brit Anjem Choudery. Via safe-homes in Nederland ging vertrokken de jihadisten naar Turkije om de grens met Syrië over te steken.

Nog dagelijks vertrekken westerse jihadisten met KLM, Air France en Turkish Airlines via Turkije naar het front. Zij zijn soms niet ouder dan veertien jaar.

Islamitisch kalifaat

Wanneer zullen onze media en politici – enkele uitzonderingen daargelaten – toegeven dat ze de kruistochten van terreur tegen de seculiere Syrische staat en Irak onvoldoende hebben belicht? Dat het oprichten van een islamitisch kalifaat de werkelijke reden was van de door de Golfstaten betaalde en de door de Verenigde Staten van satelliettelefoons en wapens voorziene terroristen? Dat de Turkse leider Erdogan een cruciale rol speelde bij de uitvoer van terreur naar Syrië? Dat ziekenhuizen in Turkije en Israël deze gewonden van gratis medische hulpverlening voorzien, waar zelfs eigen onderdanen niet van kunnen genieten?

Een mea culpa door de massamedia en politici voor de vele leugens en oorlogspropaganda tegen Syrië is het minste wat men kan verwachten.

Azhari Mahmoud.

Advertenties

Reacties

Een gedachte over “Mea culpa blijft uit

  1. Goed belicht.Het zelfde is in Oekraine gebeurt.

    Geplaatst door Syrier/assyrier | 11 november 2014, 15:36

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: