Nieuws

Kadyrov: “Roodharige Tsjetsjeense terrorist al-Shishani dood”


Omar al-Shishani. (Foto: Kadyrov_95 / Instagram)

THE MOSCOW TIME – 13 november 2014 – De beruchte terrorist met de rode baard van de Islamitische Staat (IS) – ook wel bekend als Omar al-Shishani – is gedood in Tsjetsjenië. Dat zei de sterke leider van de republiek, Ramzan Kadyrov, donderdag.

Al-Shishani, geboren als Tarkhan Batirashvili, is een van de meest herkenbare leden van de leiding van IS. De Tsjetsjeen komt uit de Pankisivallei in Georgië, dat ooit werd beschouwd als een bolwerk van terreur.

“Tarkhan Batirashvili, de vijand van de islam die zichzelf Omar al-Shishani noemt, is gedood. Hetzelfde lot wacht iedereen die ook maar denkt aan het bedreigen van Rusland en het Tsjetsjeense volk”, schreef Kadyrov op Instagram naast een foto van de vermeend dode terrorist. Kadyrov is bekend om het gebruik van Instagram als communicatiemiddel om belangrijke informatie te verspreiden aan de massa.

In een video-opname aan de Russische president Vladimir Putin, die in september op het internet verscheen, dreigden leden van de IS met oorlog in de Noord-Kaukasus; een overwegend islamitische regio die jarenlang vocht tegen een opstand geleid door islamitische fundamentalisten.

“We zullen, met de toestemming van Allah, Tsjetsjenië en de rest van de Kaukasus bevrijden! De Islamitische Staat is hier en zal hier blijven. We zullen uitbreiden met de will van Allah,” zeiden terroristen in de video.

Kadyrov nam de dreiging niet serieus op dat moment en zei dat het niet meer was dan een ‘kinderachtig dreigement’.

Bron: The Moscow Time.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: