Nieuws

Analist: “Westen en president Assad moeten samenwerken om Syrische crisis te beëindigen” (VIDEO)


De Amerikaanse president Barack Obama wil niet samenwerken met de Syrische regering.

.

PRESS TV – 12 november 2014 – De Verenigde Staten (VS) moeten samenwerken met de Syrische president Bashar al-Assad en zijn regering om de crisis in Syrië te beëindigen, aldus een analist tegenover Press TV.

Ik denk dat we moeten accepteren, vooral met het oog op de dreiging van de Islamitische Staat (IS), dat president Assad en de huidige regering van Syrië deel moeten uitmaken van de oplossing voor dit probleem”, zo zei James Jatras, voormalig buitenlandanalist voor de Amerikaanse senaat, woensdag in een interview met Press TV vanuit Washington.

Volgens Jatras moet president Assad gezien worden als ‘een partner in de stabilisatie van Syrië’ omdat de crisis in het land anders ‘uit de hand zal blijven lopen’.

De speciale vertegenwoordiger van de Verenigde Naties (VN) voor Syrië, Staffan de Mistura, heeft een actieplan voorgesteld voor de gebieden waar Syrische strijders tegen takfiri rebellen vechten. Hij pleit voor ‘freeze zones’ zodat humanitaire hulp geleverd kan worden, met als eerste stop Aleppo, de grootste stad van het land.

De Syrische president Bashar al-Assad gaf maandag aan bereid te zijn het VN-initiatief om militaire operaties in Aleppo stil te leggen te bestuderen. Hij zei dat het voorstel belangrijk is voor de terugkeer van veiligheid in de stad.

Aleppo is een van de gebieden die het meest getroffen is door zware gevechten tussen het Syrische nationale leger (SNL) en de door het buitenland gesteunde rebellen.

Syrië wordt sinds 2011 door dodelijk geweld geteisterd. De Syrische terroristen worden naar verluidt gesteund door westerse grootmachten en hun bondgenoten, met name Qatar, Saudi-Arabië en Turkije.

.

VIDEO

.

Bron: Press TV.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: