Nieuws

De Mistura dringt aan op een politieke oplossing


Staffan de Mistura, de speciale gezant namens de Verenigde Naties (VN) voor Syrië. (Foto: Tishreen News)

TISHREEN NEWS – 12 november 2014 – Speciaal afgezant van de Verenigde Naties (VN) voor Syrië, Staffan de Mistura, benadrukt de noodzaak om te focussen op het bestrijden van de terroristische groeperingen Jabhat al-Nusra en Islamitische Staat (IS) in Irak en Syrië. Hij liet weten dat een politieke oplossing de prioriteit heeft voor de crisis in Syrië. 

De Mistura maakte zijn opmerkingen tijdens een persconferentie in het Sheraton Hotel in Damascus, op dinsdag 11 november jl. “We proberen geweld zoveel mogelijk te beperken en een alomvattende oplossing voor de crisis in Syrië te bereiken. Iedereen is ervan overtuigd dat deze oplossing een politieke zou moeten zijn.”

De afgezant van de VN benadrukte de belangrijkste punten van zijn voorstel voor de VN-veiligheidsraad, met als nummer één om te focussen op de echte dreiging van terrorisme en vervolgens, het verminderen van geweld.

“We proberen met grote aantallen mensen in Syrië en daarbuiten, die onder het voortdurende conflict hebben geleden, te overleggen, met als doel een sluitende politieke oplossing te bewerkstelligen”, voegde De Mistura eraan toe. Hij benadrukte dat ‘het Syrische volk na drie en een half jaar lijden behoefte heeft aan een constructieve politieke oplossing’, erop wijzend dat de focus in de huidige situatie op Aleppo zal liggen.

Over de afspraken tijdens zijn bezoek aan Syrië deelde De Mistura mee dat hij in die drie dagen een reeks productieve en constructieve ontmoetingen had met minister Walid al-Moallem van Buitenlandse Zaken, president Bashir al-Assad en de gouverneur van de provincie Homs.

Bron: Tishreen News.

Reacties

Een gedachte over “De Mistura dringt aan op een politieke oplossing

  1. Dit is op Ons Nieuws herblogd.

    Geplaatst door jovanbio | 27 november 2014, 21:29

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: