Nieuws

Amerikanen gaven opleiding aan ISIS in Jordanië


FRIENDS OF SYRIA / GAZETAEXPRESS (Der Spiegel) – 27 september 2014 – De Verenigde Staten (VS) zorgden voor de opleiding van terroristen van de Islamitische Staat van Irak en de Levant (ISIS) in 2012 op een geheime basis in Jordanië. Jordaanse ambtenaren zeggen dat de training als doel had om de rebellen tegen het bestuur van de Syrische president Bashar al-Assad te helpen en niet bedoeld was voor de huidige campagne in Irak.

Jordaanse functionarissen hebben gezegd dat alle leden van ISIS de training van Amerikaanse militairen hebben gekregen om te vechten in Syrië zonder te zijn gecontroleerd op eventuele banden met extremistische groeperingen zoals al-Qaida. In februari 2012 werd voor het eerst gemeld dat de VS een opleidingsbasis voor Syrische rebellen in de Jordaanse stad Safawi, in de noordelijke woestijnregio van het land, beheerden.

Afgelopen maart meldde het Duitse weekblad Der Spiegel dat Amerikanen Syrische rebellen trainden in Jordanië. Der Spiegel meldde dat het niet duidelijk was of de Amerikanen werkten  voor particuliere bedrijven of het Amerikaanse leger. Maar het tijdschrift zei wel dat sommige van de organisatoren Amerikaanse uniformen droegen. De opleiding in Jordanië was gericht op het gebruik van anti-tankwapens.

Het Duitse tijdschrift heeft ook gemeld dat ongeveer 200 man een bijdrage leverden aan de training gedurende drie maanden in 2012 waarmee de VS een training gaf aan totaal 1.200 leden van het Vrije Syrische Leger (VSL). De training gebeurde in twee kampen ten zuiden en ten oosten van de Jordaan.

Daarnaast meldde de Britse krant The Guardian in maart 2012 dat Amerikaanse trainers voor Syrische rebellen in Jordanië hulp kregen van Britse en Franse instructeurs.

.

Aan de terreur in Irak en Syrië door de Islamitische Staat (IS) – voorheen ISIS geheten – komt geen einde.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Bron: Friends of Syria.

Reacties

Een gedachte over “Amerikanen gaven opleiding aan ISIS in Jordanië

  1. Hun tijd komt nog wel nog even geduld.Karma is a bitch!!!

    Geplaatst door Nizar | 4 december 2014, 19:02

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: