Nieuws

Een kijkje in de 1.500 jaar oude christelijke gemeenschap van Syrië


Mar Elias (St. Elias) Church, Izraa'

De kerk van Mar Elias (Sint-Elias) in Izraa in Syrië. 
.

VIDEO

.

THE TELEGRAPH – 22 november 2014Exclusief verslag: Ruth Sherlock van de Britse krant The Telegraph mocht een kijkje nemen in de Syrische stad Izraa waar een van ’s werelds oudste christelijke gemeenschappen woont die in toenemende mate bedreigd wordt door de aanhoudende gevechten in de regio.

De Syrische landbouwstad Izraa is de woonplaats van een van ’s werelds oudste christelijke gemeenschappen en heeft door de eeuwen heen veel regeringen zien komen en gaan.

Nu de oorlog in het land steeds dichterbij komt, zijn de christenen echter bang voor altijd verbannen te worden uit hun stad.

Hoeveel christenen Syrië verlaten hebben, is moeilijk te zeggen, maar volgens de christelijke liefdadigheidsinstelling Open Doors zijn het er zo’n 700.000 – wat neerkomt op ongeveer 40 procent van de christelijke bevolking voor het begin van de oorlog.

Christelijke leiders in het land waarschuwen voor een uittocht zoals die in Irak waar van de sterk verbonden gemeenschap, die voor de eerste Golfoorlog uit 1,5 miljoen christenen bestond, nu nog maar een tiende over is.

De paus zal steden als Izraa in gedachten hebben tijdens zijn bezoek aan Turkije deze week, aangezien verschillende christelijke leiders wereldwijd hebben gewaarschuwd dat het christendom haar positie in het Midden-Oosten, waar ze ooit ontstond, zou kunnen verliezen.

Pater Elias Hanout zegt, terwijl hij de 1.500 jaar oude kerk van Izraa bekijkt: “In dit land is het Woord van God ontstaan. Als het hier wordt weggevaagd heeft het christendom wereldwijd geen toekomst meer.”

Bron: The Telegraph.

Reacties

Een gedachte over “Een kijkje in de 1.500 jaar oude christelijke gemeenschap van Syrië

  1. Dit is op Ons Nieuws herblogd.

    Geplaatst door jovanbio | 8 december 2014, 09:04

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: