Nieuws

Shifa-project: 1.000 medische kaarten uitgedeeld aan families van martelaren in Lattakia


546c9d80568d3

Foto: Breaking News Network.

BREAKING NEWS NETWORK – 19 november 2014 – Binnen de vierde campagne van het Shifa (Cure) project werden op dinsdag meer dan 1.000 medische kaarten uitgedeeld aan families van de martelaren uit de provincie Lattakia, waardoor ze in staat worden gesteld om gratis toegang te krijgen tot gezondheidszorg en medische diensten.

‘Shifa’ is een medisch project door vrijwilligers dat is gelanceerd door de Syrië Jeugd Imprint Stichting, een non-gouvernementele civiele vereniging, en het Syrische Artsen Syndicaat voor families van de martelaren in heel Syrië.

Directeur van het project is Bahjat Akroush. Hij vertelde de SANA-verslaggever dat zij tot dusver 1.200 artsen hebben aangetrokken die als vrijwilligers in verschillende specialismen zorgen voor kosteloze diagnostische, therapeutische en chirurgische diensten in hun klinieken.

Hij merkte op dat de medische kaarten 240 gezinnen dekken. Er is de garantie dat er op elk gezondheidscentrum of ziekenhuis dat werd belast met de zorg een coördinator is toegewezen aan het project. Hierdoor krijgen de ontvangers volledige toegang krijgen tot de diensten.

Rami Mansoura, directeur van de Raad van Syrië Jeugd Imprint Stichting, heeft een bijzondere rol in humanitaire- en noodhulp uitgevoerd sinds het begin van de crisis in het land in 2011. Zij wees erop dat de begunstigden moeders, vaders, vrouwen en kinderen zijn van martelaren.

Samen met de kaarten werden pamfletten uitgedeeld die de namen, adressen en contactgegevens van de artsen binnen en buiten Lattakia bevatten.

De kaarten werden uitgedeeld tijdens een evenement voor cultuur en kunsten dat werd gehouden in Dar al-Assad.

Bron: Breaking News Network.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: