Nieuws

Geen extremisme


suleymaniye-moskee-tilburg-2

De Süleymaniye-moskee in Tilburg.

Opiniestuk door Youssef Ikhlaf

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 11 december 2014 – De PVV probeert opnieuw de Islam aan te vallen (ND 27 en 29 november). Uitspraken van kamerlid de Graaf over moslims zijn ‘verwerpelijk en schandelijk’, aldus minister Ascher, en het pleidooi voor sluiting van alle moskeeën is ‘in strijd met de kernwaarden van onze democratische rechtstaat’.

Als er radicaliserende en extremistische haatpreken worden gehouden in sommige moskeeën, of bedreigingen worden geuit richting ‘ongelovigen’ en andersdenkenden, dan moet de staat ingrijpen. Maar alle moskeeën in Nederland sluiten? Dat is geen oplossing en het druist regelrecht in tegen de grondwet.

De suggestie dat alle Moslims slecht zijn of alle moskeeën extremistisch, is een angstbeeld dat niet gebaseerd is op feiten. En om de schuld van het extremisme op de Islam af te schuiven is een sluw “argument”. Als een bestuurder van een auto iemand aanrijd, dan is het niet de schuld van de auto, maar van de bestuurder. Op dezelfde wijze is niet de Islam schuldig aan mensenleed of geweld, maar dat zijn de extremisten. De extremistische ideologie heeft niets met de Islam te maken.

De Islam is een vredelievende godsdienst en daar hoef je niet bang voor te zijn. De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap is altijd actief bezig om de ware boodschap van de Islam te verspreiden. Het zou tevens de Moslimorganisaties en moskeebesturen in Nederland sieren om extremisme te veroordelen in plaats van altijd maar op de achtergrond te blijven en niets te zeggen. Toen een Moslim en een Jood een conflict hadden in Medina veroordeelde de profeet Mohammad (vrede zij met hem) de Moslimman, omdat de Joodse man in dat specifieke conflict gelijk had. Er is géén plaats voor extremisme in Nederland en dat signaal moet van alle kanten duidelijk worden afgegeven.

Youssef Ikhlaf.

Student rechtsgeleerdheid.

.

Lees ook: Islam neerzetten als ideologie is poging om grondwet te omzeilen

.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: