Nieuws

Syrië: terroristische groeperingen gebruiken chemische wapens (VIDEO)


Faisal al-Mekdad, vice-minister van Buitenlandse Zaken van Syrië.

.

PRESS TV – 1 december 2014 – Faisal al-Mekdad, plaatsvervangend minister van Buitenlandse Zaken in Syrië, laat weten dat door het buitenland gesteunde, terroristische groeperingen chemische wapens, zoals chloorgas, gebruiken in hun strijd tegen de regeringstroepen.

Tijdens een bijeenkomst van de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW: Organization for the Prohibition of Chemical Weapons) maandag jl., liet Mekdad weten dat de Syrische regering nooit zulke wapens heeft gebruikt gedurende de oorlog tegen de terroristen. Hij benadrukte dat terroristische groeperingen chloorgas hebben gebruikt in verschillende streken in Syrië en Irak.

De opmerkingen van Mekdad onderstreepten datgene wat de volgende grote uitdaging van de OPCW lijkt te worden na de volledige verwijdering van de Syrische chemische wapens.

Stephane Dujarric, woordvoerder voor de Verenigde Naties (VN), liet op 1 oktober 2014 weten dat de internationale missie om Syrië’s chemische voorraad te verwijderen in het door oorlog verscheurde land na bijna een jaar beëindigd is.

De VN-veiligheidsraad nam in september 2013 een resolutie aan om de voorraad chemische wapens uit Syrië te verwijderen en gaf de OPCW het toezicht hierop.

De oorlogsretoriek van de Verenigde Staten (VS) tegen Syrië verhevigde vorig jaar nadat door buitenaf-gesteunde, rebellen de regering van president Bashar al-Assad beschuldigden van een aanval met chemische wapens op schuilplaatsen van terroristen in de buitenwijken van Damascus op 21 augustus 2013.

Damascus heeft voortdurend deze beschuldigingen ontkend, erop wijzende dat de aanval werd uitgevoerd door de, onder valse vlag opererende, terroristen zelf.

Sinds 2011 wordt Syrië geteisterd door een golf van dodelijk geweld. De westerse mogendheden en hun regionale bondgenoten – vooral Qatar, Saudi-Arabië en Turkije – steunen de terroristen die in Syrië vechten.

.

Syrië: “Terroristen zullen Europa aanvallen met chemische wapens.” (Reuters, 28 augustus 2013)

.

Bron: Press TV.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: