Nieuws

Jihadisten gebruiken kerken in Mosoel als gevangenis


mosul

Het nonnenklooster van de Chaldeeuwse Zusters in Mosoel in Irak voor en nadat terroristen dit opbliezen. – http://blog.godreports.com/2014/12/isis-destroys-convent-in-mosul-iraq/

AGENZIA FIDES – MOSOEL – 2 december 2014 – In de Noord-Iraakse stad Mosoel worden een aantal kerken momenteel als detentiecentra gebruikt door jihadisten van de Islamitische Staat (IS), die de macht over de stad sinds 9 juni 2014 in handen hebben. Volgens de lokale nieuwswebsite www.ankawa.com zijn geblinddoekte en geboeide gevangenen recentelijk nog overgeplaatst naar de oude Chaldeeuwse kerk van de Onbevlekte Ontvangenis, in het oosten van de stad. Lokale bronnen meldden tevens dat het St.-George klooster veranderd is in een gevangenis voor vrouwen. De angst heerst dat vrouwen in dit klooster seksueel misbruikt zullen worden.

Op maandag 24 november 2014 lieten jihadisten van IS explosieven ontploffen om het nonnenklooster van de Chaldeeuwse Zusters ernstig te beschadigen. Deze plek was eerder bezet door de terroristen en werd als verblijfsplaats en logistieke basis gebruikt (zie Fides 24/11/2014). “De jihadisten in het kalifaat hebben de kerken bezet, zelfs de oeroude, klassieke kerken”, aldus Rebwar Audish Basa, procurator van de Orde van St.-Anthony sant’Ormisda van de Chaldeeërs.

“Wij vrezen onder andere dat de kerken van Mosoel een doelwit worden in een eventueel militair offensief voor de bevrijding van de stad, aangezien de jihadisten hier hun logistieke bases hebben. De vernietiging van oude kerken zou natuurlijk een onherstelbaar verlies zijn.”

Worshippers attend mass on Christmas Eve at a Christian church in Mosul

Gelovigen wonen een eucharistieviering bij op kerstavond in een christelijke kerk in Mosoel op zo’n 390 kilometer ten noorden van de Iraakse hoofdstad Bagdad op 24 december 2009. (Foto: Reuters)

Bron: Fides.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: