Nieuws

President Assad: “We blijven achter het Palestijnse volk staan ondanks de uitdagingen”


Syrian President Bashar al-Assad gives a

De Syrische president Bashar al-Assad. (Foto: Breaking News Network)

BREAKING NEWS NETWORK – 1 december 2014 – President Bashar al-Assad benadrukt dat het Syrische volk permanent aan de kant van het Palestijnse volk staat, ongeacht welke uitdagingen zich ook voordoen. Hij benadrukte dat het Palestijnse volk al vele jaren het grootste slachtoffer is van de gigantische gebeurtenissen in de Arabische wereld.

President Assad sprak tijdens een ontmoeting met de leden van het algemeen secretariaat van de unie van Palestijnse gemeenschappen in de diaspora in Europa. Hij zei: “De keuze van Damascus als de plaats voor jullie conferentie dit jaar ondanks de omstandigheden in Syrië en de omgeving draagt vergaande gevolgen. De meest belangrijke is de Palestijnse aanvaarding van de positie van Syrië en zijn centrale rol bij het steunen van de Palestijnse zaak.”

President al-Assad benadrukte de leidinggevende rol van de unie van Palestijnse gemeenschappen in Europa om de Arabische onderwerpen te verklaren en te wijzen op de gevaren van de westerse politiek. De president onderstreepte de Syrische steun voor zulke verenigingen en groeperingen die het geweten in Palestina en in de Arabische staten op een eerlijke manier weergeven en opkomen voor hun rechten.

Daarop toonden de leden van het secretariaat hun dankbaarheid voor de Syrische steun voor het Palestijnse volk en riepen ze op dat Palestijnen trouw blijven aan Syrië.

Zij zeiden dat de oorlog die het Syrische volk treft wordt veroorzaakt door de nationale en pan-Arabische standpunten. Het Palestijnse volk steunt Syrië en ziet een overwinning in de standvastigheid aangaande de Palestijnse zaak en de Arabische rechten.

Bron: Breaking News Network.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: