Nieuws

Leiden Britse vrouwen bordelen met seksslavinnen voor IS?


Salma and Zahra Halane

Salma en Zahra Halane. (Foto: Godreports)

GODREPORTS – 8 december 2014 – De Britse tweeling Salma en Zahra Halane ontvluchtten in juni midden in de nacht hun huis in Manchester om zich aan te sluiten bij de terreurbeweging Islamitische Staat (IS) in Syrië. Ze deden het uitstekend op school, behoorden tot de beste tien van de klas en waren van plan medicijnen te studeren voordat zij zo abrupt vertrokken.

Een andere Britse student, Aqsa Mahmood, 20 jaar, werd een jaar geleden als vermist opgegeven door haar ouders en dook vervolgens in februari op in Syrië waar zij onderdeel uitmaakte van de terroristische groepering, aldus de Britse krant de Daily Mail.

In 2012 meldde Khadijah Dare, 22 jaar, op Facebook dat ze zou trouwen met een IS-strijder en vertrok ze naar Syrië. Onlangs plaatste zij foto’s op internet van haar zoon met een AK-47.

Veel van deze vrouwen worden in hun keuze beïnvloed door de door IS gesteunde websites waarin een ‘romantisch’ beeld van hun strijd wordt geschetst.

Ze schrijven elkaar op Facebook, Twitter en Ask.fm, berichten die vaak zelfs huwelijksaanzoeken bevatten, voordat ze via Turkije naar Syrië vertrekken.

Een aantal van deze Britse vrouwen wordt ervan verdacht bordelen voor IS te runnen waar seksslavinnen vast worden gehouden, zo meldt de Daily Mail.

Ze zijn niet de enige vrouwen die in de afgelopen tijd afgereisd zijn naar Syrië met de hoop een ‘jihadbruid’ te worden – tientallen Europese vrouwen hebben naar verluidt hetzelfde gedaan.

De vrouwen, wier communicatie wordt gevolgd, praten op schokkende wijze over de seksslavinnen. Een Britse vrouw, Umm Fariss, klaagde dat een gevangengenomen jezidi-meisje het lef had oogcontact met haar te maken.

IS heeft honderden meisjes en vrouwen die tot de jezidische en christelijke minderheden behoren ontvoerd, gemarteld en verkracht.

Melanie Smith van het King’s College Internationaal Centrum voor de Bestudering van Radicalisering zei dat ‘honderden’ Europese meisjes naar Syrië willen reizen.

“Honderden. Ik kom elke dag meisjes tegen die zeggen, ‘Ik wil zo graag naar Syrië, maar het is gewoon zo moeilijk’”, zo vertelde ze de Daily Mail.

Ze geeft wel toe dat het aantal dat ook daadwerkelijk gaat laag is. “Maar er zijn zo veel mensen die willen gaan. En het is nogal overweldigend”, aldus Smith.

Volgens haar trouwen de vrouwen vrijwel meteen na aankomst met een van de strijders.

Er bestaat een ‘Jihad Matchmaker’ op Twitter, zodat vrouwen foto’s van zichzelf kunnen opsturen waar de terroristen vervolgens een keuze uit maken.

Zeven van de Britse vrouwen wonen en werken samen en zijn getrouwd met mannen die allemaal samen vechten, zo zei Smith tegen de Daily Mail.

Velen van hen reageren op de vraag naar vrouwen zonder professionele vaardigheden om hen te helpen met het opbouwen van een nieuwe islamitische staat. “Zij zijn hun leven hier in Europa zat en zeggen dat ze meer vrijheid hebben bij IS.”

Mark Ellis.

Bron: Godreports.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: