Nieuws

Salafistisch terrorisme – De pers is schuldig


Fouad Belkacem - 4

Fouad Belkacem is gezien zijn eerdere veroordelingen zeker een crimineel en vermoedelijk ook leider van een terreurbeweging maar is vooral een al te gemakkelijk zwarte schaap voor het succes in België van die salafistische terreur.

WILLY VAN DAMME’S WEBLOG – 17 december 2014 – Dat de klassieke pers medeplichtig is aan de wereldwijde groei van de salafistische terreur is hier al regelmatig geschreven en ook aangeklaagd. De bewijzen voor hun medeplichtigheid aan die terreur lijken immers overduidelijk.

Ik zag de beelden

In de Standaard van dit weekend nu gaf de krant zelf het bewijs van haar zeer belangrijke rol in die kwestie, natuurlijk samen met die van de andere massamedia die al straks vier jaar de loftrompet zingen van die salafistische jihadisten in Syrië. Zij het dat die steun in de massamedia het voorbije jaar al veel minder is dan vroeger.

Onder de titel ‘Van de radicale islam ben ik voorgoed genezen’ stond in De Standaard van 13 december 2014 een gesprek van journalist Mark Eeckhaut met de uit Vilvoorde afkomstige Elias T., een man die door ons gerechtelijk apparaat en de politiediensten wordt gezien als een van de kopstukken onder de Belgische Syriëstrijders.

Hij staat op dit ogenblik wegens de medeplichtigheid aan terrorisme terecht voor de Antwerpse strafrechtbank, samen dan met o.a. een crimineel als Fouad Belkacem en zijn Sharia4Belgium. De uitspraak wordt begin volgend jaar verwacht met vermoedelijk zware straffen.

In dat gesprek zegt hij: “Ik zag de beelden op tv van de gruwel in Syrië die aangericht werd door Assad. Daar had ik een schuldgevoel over. Ik had het goed, terwijl de mensen daar crepeerden. En net op dat ogenblik kwamen Belkacem en Sharia4Belgium in mijn leven. Dat was de cocktail die mij heeft doen vertrekken (naar Syriër, nvdr.)”

Met andere woorden: Volgens Elias T hebben zowel Belkacem als de media ieder een grote invloed gehad bij zijn radicalisering en in het nemen van het besluit om in Syrië mee te doen met de terreur tegen de bevolking daar.

Jihadisten lokken

Natuurlijk zijn dit zijn woorden die komen op een ogenblik dat hij terecht voor een lange celstraf vreest. En dus moet men hiermee oppassen. Maar het is simpele hier al herhaaldelijk gestelde logica en is dan ook zeer geloofwaardig.

Zonder de massale propaganda van de massamedia in deze zaak had de rekrutering van een Belkacem en anderen elders in de wereld veel moeilijker geweest en dus minder succesvol. Elias T. zegt het en de Standaard publiceerde het.

Maar het westen wou zoveel mogelijk jihadisten naar ginds lokken om hun vijand Bashar al Assad te kunnen vermoorden, en daarom moest de pers propaganda maken tegen die Assad. Plots was hij de baarlijke duivel geworden. En dus trokken alleen al vanuit West-Europa duizenden jihadisten om er, zonder het natuurlijk goed te beseffen, het vuile Israëlische en Saoedische werk op te knappen.

Abdelrahman Ayachi - 1

Abdelrahman Ayachi, gids en tolk voor de VRT in Syrië, mocht nadien als cadeau zijn verhaal van ‘vrijheidsstrijder’ komen doen op die VRT tijdens de zogenaamd humanitaire actie ten voordele van Syrië. Of hoe men ook hier de sociale gevoelens van de mensen op schandelijke wijze misbruikte.

En dat de propagandamolen rond Syrië overuren draaide is overduidelijk. Onze kranten leken op dit vlak wel een kopie van wijlen de Völkischer Beobachter van de Duitse nazi’s. Zo is er natuurlijk het schokkende feit van hoe de VRT en Rudi Vranckx een moorddadig terrorist als Abdelrahman Ayachi gebruikten en betaalden om in Syrië voor hen gids en tolk te spelen ter promotie van die salafistische terreur.

Terreur door idealisten

Waarna hij dan van Vranckx en de VRT op tv als geschenk een als interview verpakte vrije tribune kreeg. In België had de man in beroep nochtans 4 jaar cel gekregen wegens terreur. In eerste aanleg was dat zelfs 8 jaar.

Voor de VRT en Vranckx was hij echter een held. Onvoorstelbaar. En niemand die in het Vlaams parlement protesteerde hoe men hier Vlaams overheidsgeld bestede aan het sponsoren van terreurbewegingen zoals al Qaeda.

Maar Vranckx is natuurlijk verre van de enige. Nog vorig jaar had UGent professor Rik Coolsaet, hoofd van het Ghent Institute for International Studies, het op de VRT-zender Canvas in Terzake over idealisten als hij sprak over die Syriëstrijders.

En als in Syrië in de straten de eerste autobommen ontploffen, insinueerde journalist Jorn De Cock, die nota bene op dat ogenblik met zijn Arabische echtgenote betaalde mediaopleiding gaf aan die Syrische jihadisten, dat dit het werk was van de Syrische regering zelf. In zijn visie konden die (sic) vrijheidsstrijders immers nooit onschuldige burgers doden.

Het duurde ook meer dan twee jaar voor onze media berichten over de aanwezigheid in het land van allerhande tuig voor wie plunder en moorden de essentie was van hun Syrisch bestaan. Het verhaal over al Qaeda en salafistische terroristen in Syrië was volgens Vranckx, De Cock, Jens Franssen en al die andere pennenlikkers uit de massamedia gewoon een leugen, propaganda van de Syrische president Assad.

Al Qaeda is dood

Geen verrassing natuurlijk daar nog tot voor twee jaar zowel Coolsaet als Vranckx bij hoog en laag beweerden dat al Qaeda dood en begraven was. Hoe dood en begraven weten we maar al te goed. Misschien kunnen ze het eens vragen aan de honderdduizenden slachtoffers van Al Qaeda en aanverwante groepen in het land. Of aan de ouders van de gisteren dinsdag in Pakistan door de lokale Taliban vermoorde 132 kinderen.

Bashar al Assad - 1 - Instagram

De propagandaoorlog van onze media moest zowel de vernieling van Syrië als de moord op Bashar al Assad mogelijk maken. Dit in navolging van Libië dat sindsdien een groeiend salafistisch kankergezwel is geworden dat geleidelijk aan Afrika aantast. Daar roept men trouwens uit schrik voor dit fenomeen op voor een nieuwe westerse interventie in Libië. Van de ultieme waanzin gesproken.

Terwijl deze ‘journalisten’ een Abdelrahman Ayachi en zijn bende in de krant zaten te bejubelen als vrijheidsstrijders stonden er dan elders in diezelfde kranten vorig jaar gelijktijdig verhalen over het terrorismeproces en de veroordeling rond deze Abdelrahman Ayachi. Een zelden geziene spreidstand van een media die reeds lang elke geloofwaardigheid mist.

Het echte verhaal van de strijd die dat land voerde en nog steeds voert tegen allerlei door de VS, Turkije, Qatar en Saoedi Arabië betaalde roof- en moordbendes is dan ook nog steeds niet door die massamedia geschreven. Zelfs nu de VS schoorvoetend de kant koos van Assad zwijgen zij over de ware toedracht van de zaak. Bang dat ze hun onbekwaamheid en onbetrouwbaarheid zouden tonen.

Pax Christi

Natuurlijk zijn de massamedia verre van de enige verantwoordelijken voor het succes van die salafistische terreur. Ook onze ngo’s speelden hier een zeer vuile rol. Neem Brigitte Herremans en haar Pax Christi, samen dan met het Nederlandse IKV, het Interkerkelijk Vredesberaad.

Zo maken deze al sinds die terreur in Syrië toesloeg reclame voor de acties in het plaatsje Kafranbel die dan als voorbeeld voor het Syrische vrijheidsstreven wordt gegeven. Ze zamelen onder de slogan ‘adopteer eens een revolutie’ zelfs geld in voor hun Syrische vrienden.

Maar Kafranbel is bezet door de salafistische Fursan al Haq brigade van Malek Khalil die samenwerkt met Jabhat al Nusra, de lokale franchise van al Qaeda. Een Malek Khalil die zich volgens bepaalde massamedia specialiseerde in het aanvallen van Syrische dorpen waar vooral christenen en alewieten wonen.

Kafranbel - 28 februari 2014 - Met Oekraïense vlaggen

De vrienden van Pax  Christi in Kafranbel protesteren tegen de Amerikaanse bombardementen op doelwitten van ISIS. Vrouwen op die alleen voor de westerse media bestemde manifestaties zal je er echter nooit zien. Het zijn dan ook salafisten. Hier ook met een Oekraïense vlag waar salafisten trouwens met de lokale fascistische groepen meevechten. Amerika’s huurlingen.

En nochtans werkt Pax Christi onder controle van de Belgische bisschoppenconferentie. Of hoe een belangrijke katholieke organisatie meehelpt bij het uitroeien van de christenen in het Midden-Oosten. Onze bisschoppen hebben hier niet alleen een probleem rond pedofilie. Dit is veel erger want stukken grootschaliger.

Politici

Ook politici en de onder hun hoede opererende veiligheidsdiensten zijn medeplichtig aan die terreur. Zij bleven immers tot begin 2013 – dus bijna twee jaar lang – werkloos toekijken hoe dit kankergezwel in ons land en elders woekerde. Men liet gewoon betijen alsof er niets aan de hand was. Het was als die drie aapjes: ogen toe, mondje toe en oren toe. En dus was er voor hen geen enkel probleem.

Schuldig zijn uiteraard eveneens de hierboven genoemde landen die samen met Israël de drijvende kracht zijn achter dit salafistisch succes. Ook zij zijn minstens allen even schuldig als Fouad Belkacem en zijn bende.

Maar die zullen zich voor hun daden nooit voor een rechter moeten verantwoorden. Onder andere omdat onze massamedia de centrale rol van die landen, van deze ngo’s en de Belgische politici voor de gewone burger zullen blijven verbergen. Daarvoor dient te pers, niet om hen te informeren over de ware toedracht van deze gruwelijke en gevaarlijke zaken.

De moorddadige aanslag van gisteren 16 december 2014 door de Pakistaanse Taliban op een Pakistaanse school in Rawalpindi moet dan ook om die reden mede op de rekening geschreven worden van zowel de massamedia als de leiders van die hier genoemde landen.

Zbigniew Brzezinski - 2

Zbigniev Brzezinski, een man van Poolse afkomst, wou ten tijde van president Jimmy Carter, zich wegens de vernederingen in Vietnam wreken op de Sovjetunie en richtte daarom in Afghanistan de Moedjahedien, de eerste salafistische terreurbende, op. Hij gaf het zelfs in een interview met het Franse weekblad Le Nouvel Observateur toe. Wat ex-minister van Defensie Robert Gates nadien in zijn memoires bevestigde.

Hadden de Amerikaanse Nationale Veiligheidsadviseur Zbigniev Brzezinski en zijn president Jimmy Carter in 1979 puur om de Sovjetunie te pesten die salafistische terreur in Afghanistan geen vorm gegeven, dan zaten die 132 nu dode kinderen in Pakistan vermoedelijk ook vandaag op de schoolbanken met thuis of op hun werk alleen maar gelukkige ouders. Een overpeinzing meer dan waar. Iets voor de Kerst en met Nieuwjaar.

Willy Van Damme.

Bron: Willy Van Damme’s Weblog.

Reacties

Een gedachte over “Salafistisch terrorisme – De pers is schuldig

  1. Natuurlijk, en wie bestuurd de pers, De CIA, de Nato en de Belgische militaire staatsveiligheid, niet voor niks werd mij vroeger bij het leger geleerd Geloof nooit in de media en zeker niet in je eigen media !

    Geplaatst door Rudy | 25 december 2014, 21:01

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: