Nieuws

Australië het volgend slachtoffer van IS


De steniging van een jonge vrouw van ongeveer twintig jaar door de terroristen van de Islamitische Staat (IS). De vrouw scheen vreemd te zijn gegaan in Syrië. Bron: CIP.nl / Marnix Meulmeester – http://www.cip.nl/artikel/45401/IS-stenigt-jonge-vrouw-in-Syri%C3%AB

Artikel door onze terrorisme expert Chessy

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 1 januari 2015 – Australië is het derde westerse land dat na België en Canada is getroffen door een terroristisch misdrijf. Een bij de staat bekende, gewapende, man gijzelde urenlang een aantal mensen in een Australisch café in de stad Sydney. De terrorist van de IS (Islamitische Staat) die zijn bayha – eed van trouw en loyaliteit – vanuit Australië aan IS had afgelegd, eiste tijdens de gijzeling de, inmiddels bekende, zwarte jihadistische shada vlag, die ook te zien was bij diverse Nederlandse bayha demonstraties in bijvoorbeeld Den Haag.

De politie besloot uiteindelijk om actie te ondernemen en het café binnen te vallen toen daar geweerschoten klonken, aldus politiecommissaris Andrew Scipione. Bij de gijzeling in het café in Sydney zijn drie mensen omgekomen, onder wie de gijzelnemer, die na overmeestering in het ziekenhuis als gevolg van zijn verwondingen overleed.

Naast de doden vielen er ook een aantal gewonden onder wie drie vrouwen en een agent die momenteel worden behandeld in het ziekenhuis. Allen verkeren buiten levensgevaar.

Gijzelnemer eist gesprek met de Australische president

De gijzelnemer zou volgens het lokale Channel 10 een gesprek hebben geëist met premier Tony Abbott. Ook zou hij tijdens de gijzeling de politie telefonisch hebben medegedeeld dat er zich twee explosieven zowel in het café als op twee andere locaties bevonden; dit bleek niet zo te zijn.

De drijfveer van dit soort acties

Australië is een van de landen die hebben deelgenomen aan oorlogen tegen islamitsche landen. Ook neemt het land momenteel deel aan de coalitie tegen de terroristische organisatie IS. Hierdoor wordt de natie door de takfiri terroristen als een Muharib land beschouwd, wat volgens hun theologie inhoudt dat Australië ten alle tijden als vergelding getroffen kan worden door een aanslag.

Zoals ik in meerdere artikelen de revue liet passeren concentreren terroristische organisaties – zoals gebleken – zich meer op eenlingen, die de bayha in hun land van herkomst hebben afgelegd. Ook hebben terroristische organisaties hun stijl van aanslagen veranderd. Zij prefereren dat beoogde westerse aanslagen identiek zijn aan de aanslagen gepleegd door Mohamed B., Anders Breivic, Mohamed Merah en Mehdi Nemmouche. Deze aanslagen zijn effectief, kosten weinig en veroorzaken maatschappelijke onrust.

De gevolgen voor Nederland en België

De Nederlandse en Belgische deelname aan de coalitie bombardementen tegen de opmars en wandaden van IS (Islamitische Staat) zal wellicht, en zoals gebeurd in België, Canada en nu in Australië, ook grote gevolgen kunnen hebben voor de veiligheid van Nederland, maar vooral voor die van België.

De net genoemde landen werden al door extremisten verklaard tot ‘muharib landen’. Ook stonden deze landen hoog op het lijstje van IS en al-Qaida als gevolg van hun anti-islam beleid, maar na de aanslagen in Canada en de gijzeling in Australië is er nu echt sprake van een kritieke situatie.

Want, zoals ik eerder schreef zou het Westen kennis gaan maken met IS na de proclamatie van hun kalifaat; dat is gebeurd. Ik schreef dat de aanslagen van IS en al-Nusra in het Westen gepleegd gaan worden in de stijl van Anders Breivic en Mohamed Merah; ook dit is gebeurd. Verder schreef ik dat de aanslagen gepleegd gaan worden door òf een teruggekeerde Syriëgangers òf door een eenling onder de bayha-gevers en ook dit is gebeurd. Zoals we recent hebben mogen ervaren in België, Canada en Australië.

De Canadese overheid realiseerde zich na de aanslagen dat ze enkel nieuwe terreurdaad kan voorkomen als ze niet meer deelneemt aan de coalitie bombardementen tegen IS. Vandaar dat de Canadese overheid zich helaas door de aanslagen heeft laten chanteren en heeft besloten niet meer deel te nemen. De Nederlandse en Belgische overheid realiseren zich dat de kans dat de twee landen getroffen gaan worden door een terroristische aanslag groot is. Zij moeten nu een belangrijk besluit nemen; treden zij in de voetsporen van Canada en trekken zij zich terug of laten ze zich niet door de terroristen chanteren en gaan ze vastberaden door.

Ik adviseer de Nederlandse en de Belgische overheid om deze dagen waakzamer te zijn dan ooit. Verscherp het toezicht op Amerikaanse ambassades, joodse instellingen, politiebureaus in Den Haag, Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen en Brussel, legerkazernes, spoorwegen, vliegvelden en overheidsgebouwen.

Belangrijk is het dat overheden erop toezien dat haar inlichtingendiensten goed omgaan met informatie die ze van derden binnen krijgen. Ook moeten haar veiligheids- en inlichtingendiensten zich niet alleen focussen op de teruggekeerde Syriëgangers, maar vooral op personen die een bayha hebben afgelegd aan terroristische organisaties. Vooral nadat is gebleken dat de aanslagen in Canada en Australië niet gepleegd waren door een Syriëganger maar door een bayha-gever.

Ook is het belangrijk dat de ‘uitnodigers’ naar de takfiristische methodiek hard worden aangepakt en uit voorzorg worden gearresteerd en hun websites uit de lucht worden gehaald. Vooral de ‘uitnodigers’ die beweren een vreedzame dawa te verrichten, maar aan de andere kant aan de lopende band terroristische opruiende teksten, geluidsboodschappen en filmpjes op sociale media verspreiden waarin zij aanslagen tegen het Westen, terreurgroepen en hun terroristische leiders verheerlijken.

Ook zou de Nederlandse overheid moeten bestuderen of ze groepen als Hizbu Tahreer, Islamic Brotherhood en Moslim Defence Leage bij wet kunnen verbieden. Deze groepen maken zich schuldig aan systematische onderrichting in hun politieke leer, verspreiden haat, intolerantie, wakkeren antisemitische gevoelens aan en dragen bij aan versnelling van het radicalisatieproces van ‘zoekende moslims’.

Chessy.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: