Nieuws

SNL grijpt macht over Mallah-boerderijen in Aleppo


548dccc16df4a

Soldaten van het Syrische nationale leger (SNL). (Foto: Breaking News Network)

BREAKING NEWS NETWORK – 14 december 2014 – Eenheden van het Syrische nationale leger (SNL) hebben de macht over de Mallah-boerderijen en het zuidwesten van Handarat op het platteland van Aleppo gegrepen in samenwerking met volksverdedigingsgroepen; ‘nationale verdediging’ geheten. Grote aantallen schutters zijn hierbij gedood en anderen zijn gewond geraakt.

Militaire bronnen bevestigden dat oorlogsvliegtuigen van het SNL vier aparte aanvallen uitvoerden, waarbij een konvooi met voorraad voor het terroristische al-Nusra Front vernietigd werd. Het bestond uit gepantserde voertuigen en een voertuig met machinegeweren. Het konvooi kwam uit Tamorh en was op weg naar Handarat om de terroristen in Aleppo te steunen. De andere aanvallen waren gericht op locaties van het al-Nusra en Islamitisch Front in Hayyan en Bayanoun.

Door deze recente overwinningen is het makkelijker geworden om Jondol in het noordoosten van de stad te bereiken en vervolgens de wegen te blokkeren zoals die richting Masakin Hanano en de weg die Hanano verbindt met het Aweejah-gebied en de omliggende bergen, alsmede Manasher en Bureij, waar het leger sinds vorige maand de macht over heeft.

Het SNL richtte zich vervolgens op de plekken in het oosten en zuiden van Aleppo waar rebellen de macht hebben met als doel het afsluiten van ‘Castillo Road’ – de laatste ontsnappingsmogelijkheid voor rebellen die via het noordelijke platteland naar Turkije willen vluchten.

Het is belangrijk hierbij te vermelden dat deze overwinning een aanvulling is op de operatie Kazah van het SNL in samenwerking met de nationale verdediging en dat deze nog steeds voortduurt.

Het SNL viel tevens rebellenbolwerken aan in de dorpen Sheikh Lufti, Bayanoun, Meyer, Shakeef, Baaideen, Hader en Kafr El Hamra, waarbij meerder voertuigen vernietigd werden.

In de stad Aleppo waren Haydarya, Aweejah, Hanano en het oosten en zuiden van de stad het doelwit waarbij meerdere schutters omkwamen.

In Leiramon en Jamiat Zahra ten westen van Aleppo vonden gisteravond gewelddadige gevechten plaats tussen leden van het SNL en extremistische groeperingen. Luchtaanvallen van de Syrische luchtmacht volgden, met meerdere doden als gevolg.

Bron: Breaking News Network.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: