Nieuws

Frankrijk en de salafistische terreur – Boontje komt om zijn loontje


ISIS - In gevecht - 6 - 15-06-2014

ISIS kon op een goed jaar uitgroeien tot de rijkste en machtigste onder de salafistische jihadistengroepen in het Midden-Oosten. Zo kan ze haar huurlingen een basisloon geven van 500 dollar per maand plus eten, inwoon en andere vergoedingen. Een fortuin in de regio. Maar wie maakte ISIS zo sterk?

WILLY VAN DAMME’S WEBLOG – 7 januari 2014 – De erg moorddadige en zeer professioneel uitgevoerde aanslag op het radicaal satirische Parijse tijdschrift Charlie Hebdo vandaag toont nogmaals het gevaar van de salafistische terreur die zich wereldwijd laat voelen. Echt verrassend is het niet meer en meermaals al werd hier op dit gevaar gewezen.

Maar Arabieren

Natuurlijk moeten wij wat betreft de daders nog erg voorzichtig zijn. Er bestaat immers zoiets als een ‘valse vlag-aanval’. Het was toch David Hadley, een infiltrant van de Amerikaanse DEA (Drug Enforcement Administration), die enkele jaren geleden een aanslag voorbereidde op de kantoren van de Deense Jyllands Posten. De krant die ooit die befaamde Mohammed cartoons afdrukte. Dus voorzichtig zijn met snelle conclusies.

Maar zeker is dat salafistische jihadisten in Europa al toesloegen en er bijna dagelijks mee dreigen. Maar wat wij hier in Europa meemaken is klein bier met wat mensen in Libië, Syrië, Libanon en Irak nu al jaren meemaken.

Er vielen vandaag in Parijs twaalf doden, maar dat is verwaarloosbaar met de massa’s doden die salafistische jihadisten maken in het Midden-Oosten. Daarover maakt men hier en bij de VN al veel minder misbaar. Het zijn toch maar Arabieren en geen blanke Europeanen?

Maar dat die Salafisten na Syrië, Tsjetsjenië, Afghanistan, Xinjiang en Libië ook hier weer zouden gaan toeslaan stond in de sterren geschreven. Maar al straks vier jaar steunt men in Syrië deze terroristen voor wie onthoofdingen, kannibalisme, foltering, plunder, verkrachting, afpersing en zelfs slavenhandel dagelijkse kost zijn.

Franse wapens

In maart dit jaar zal het zelfs vier jaar zijn dat onze politici en media deze bendes niet alleen met woorden steunden maar zelfs met daden. Frankrijk is toch al die jaren nauw betrokken geweest bij het rekruteren, trainen en opleiden van die Syrische jihadisten.

Wie weet kregen die drie moordenaars voorheen zelfs geen opleiding van Franse militairen en gaf men hen ook de wapens die ze nu gebruikten. Met onze pennenlikkers die hen voorheen ophemelden als vrijheidsstrijders. Het zou geen verbazing wekken.

Nog deze week omschreef journalist Jorn De Cock in De Standaard een Syrische shariafan als Raed Fares als een soort vrijheidsstrijder. De man werkt vanuit het door de salafistische Fursan al Haq brigade van Malek Khalil al lang bezette Kafranbel. Dit terwijl de Fursan al Haq Brigade gekend is voor haar brutaliteiten tegen o.a. de christenen.

En toen de salafisten van ISIS in april 2013 de oliebronnen van het Syrische oosten in handen kregen lieten de Europese toppolitici als Herman van Rompuy, Laurent Fabius en François Hollande toe dat men vanuit de EU met hen handel mocht drijven. ISIS financieren dus. Hemeltergend, wraakroepend. Het schandaal van Lux Leaks is er klein bier tegen.

François Hollande - 10

Zowel de Franse president François Hollande als zijn voorganger Nicolas Sarkozy steunden voluit in Libië en Syrië salafistische jihadisten. Hollande wou Syrië zelfs bombarderen om hen zo toch aan de macht te brengen. Zijn verantwoordelijkheid bij wat vandaag bij Charlie Hebdo gebeurde is dan ook enorm. De Franse steun aan die salafisten is een der grootste schandalen uit de Vijfde Republiek.

Tiendduizenden salafistische jihadisten hielp men indoctrineren, verzorgde men hun militaire opleiding en gaf men geld en wapens. Nu komen die jongens dankzij de onder meer via de Fransen geleerde stiel en met Frans geld Charlie Hebdo overhoop schieten.

De DGSE

Zeker, diegenen die de schoten afvuurden zijn de daders, de moordenaars. Maar zonder de morele steun van dagbladen zoals Le Monde en Le Figaro en de hulp van de vorige en huidige Franse presidenten en hun regeringen was deze salafistische terreur nooit zo kunnen groeien.

De Franse buitenlandse veiligheidsdienst DGSE stuurde Franse jihadisten met honderden naar Syrië, de binnenlandse veiligheidsdienst DGSI en de Franse politie mogen de brokken nu gaan opruimen.

Zeker, de Syrische president Bashar al Assad was en is geen voorbeeld om te volgen en regeerde met soms keiharde hand. Maar hij is niet het monster dat kranten als Le Monde er de voorbije jaren van maakten. En is de waanzinnige terreur van dat salafistisch tuig dan soms het alternatief voor Assad? Kom nou! De keuze voor elke weldenkende mens is dan ook rap gemaakt. Discussie hierover is zelfs zinloos.

Benjamin Netanyahu met gewonde Syriër in Israëlisch militair hospitaal - 19-02-2014

De Franse filosoof en fanatieke zionist Bernard Henri Levy riep zeer hevig op om de Libische president Moeammar Kadhaffi ten val te brengen. Wat resulteerde in de salafistische overname van Libië en de plunder van de Libische wapenvoorraden die zo massaal richting de Syrische salafisten gingen. En kijk, hier zien we een foto uit de Israëlische pers die toont hoe Benjamin Netanyahu, de Israëlische premier, een gewonde Syrische salafist, zeker gelieerd aan al Qaeda, komt bezoeken. Honderden Syrische salafisten kregen zo al verzorging in Israëlische militaire hospitalen om daarna in Syrië te gaan verder vechten. Of trokken ze soms daarna naar Frankrijk? Het verhaal van de zeer smerige rol van het zionisme in de zaak. Kijk goed naar de glimlach van de Israëli rechts!

Zie naar Libië waar Kadhaffi een door de VS gesteunde salafistische opstand wou bedwingen maar niet mocht van onder meer de Franse regering. Toen hij de opstand in Benghazi van die groepen met geweld toch wou neerslaan trad het Franse, Britse en ook Belgische leger op (met steun van praktisch gans ons parlement), liet Kadhaffi vermoorden en leverde het land uit aan de salafistische chaos.

Sindsdien bedreigen die terreurbendes gans midden en ook west Afrika en smeken die machteloze regeringen daar om een westerse interventie in Libië om die salafisten er uit te schakelen. Op eigen kracht kunnen ze de door het westen in Libië veroorzaakte puinhoop nooit oplossen.

Hand op het hoofd

Maar bloedige dictaturen als Qatar en Saoedi Arabië mogen van Frankrijk en van de ganse EU het salafistische gedachtengoed in Frankrijk en de EU zonder enige hinder verder verspreiden. Hier geen herrie over homo’s zoals met Poetin. De Saoedi’s zijn immers onze vrienden.

Op vrijdag 2 januari vierde men in Saoedi Arabië trouwens het Nieuwjaar met nog maar eens een publieke onthoofding. In 2014 waren het er 83. Allen op vrijdag – als teken van vroomheid? – en in het openbaar. Als afschrikking.

Wat de heren Fabius, Hollande, Sarkozy, Franse intellectuelen als Bernard-Henri Levy en de journalisten van o.a. Le Monde en Le Figaro moeten doen is hun hand op hun hoofd leggen en dan voor de spiegel gaan staan en naar zichzelf kijken en daarna zéér nederig mea culpa slaan. Ze zijn allen een grote schande voor hun beroep.

Willy Van Damme.

Bron: Willy Van Damme’s Weblog.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: