Nieuws

Nusra top verbiedt zijn Nederlandse bayha-eedgevers aanslagen te plegen


Artikel door onze terrorisme expert Chessy

Al-Nusra verbiedt haar leden om onder andere in Nederland aanslagen te plegen. 

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 8 januari 2014 – De leiding van het aan al-Qaida gelieerde al-Nusra front heeft in diverse berichtgevingen haar internationale leden verboden om aanslagen te plegen, vooral in het Westen. Dit bevel was gericht tot haar infantri die haar een bayha–eed van trouw en loyaliteit in het Westen hadden gegeven.

Onder degenen die het bevel hadden geven was de Libische Nusraleider Aboe Yahya. Hij beval de leiding van het al-Nusra front om geen videoboodschappen op te nemen waarin oproepen wordt om aanslagen te plegen in het Westen. Ook beval hij de internationale ‘bayha–eed van trouw en loyaliteit gevers’ om het uit hun hoofd te halen aanslagen te plegen vooral in de westerse Muharib landen, zoals Nederland.

Want dergelijke aanslagen zouden het Westen een vrijbrief geven om al-Nusra in Syrië aan te vallen, waardoor hun belangen worden bedreigd. Vandaar dat de westerse al-Nusra ‘bayha–eed van trouw en loyaliteit gevers’ tot op de dag van vandaag – ongeacht de bombardementen van de coalitie – nog geen aanslagen hebben gepleegd in het Westen.

In tegenstelling tot de Islamitische Staat (IS) die nu al drie internationale aanslagen hebben gepleegd; namelijk in België op het Joods museum en in Canada en recent in Saudi-Arabië.

De Nederlandse Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), die de laatste tijd grote successen boekt in de strijd tegen terrorisme, zou zich momenteel vooral moeten focussen op de IS ‘bayha-eed gevers’.

Chessy.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: