Nieuws

Frankrijk is het vierde muharib land aangevallen door IS. Wie is de volgende?


001Artikel door onze terrorisme expert Chessy

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 11 januari 2014 – Frankrijk is het vierde muharib land dat door terroristen van de Islamitische Staat (IS; voorheen ISIS) aangevallen werd. Alles begon met een zware terreuraanslag in het centrum van Parijs, waarbij twaalf doden en minstens 24 gewonden vielen, waarvan er vier een tijd in levensgevaar verkeerden. Drie gemaskerde terroristen waren de redactie van het Franse satirische blad Charlie Hebdo binnengevallen en vermoordden koelbloedig tien journalisten en twee politieagenten. De aanslag was zeer professioneel uitgevoerd en duurde slechts enkele minuten.

002Op opgenomen videobeelden was te zien dat een aantal medewerkers van het blad uit paniek op het dak van het kantoor gevlucht waren. Volgens ooggetuigen zouden de terroristen – voordat zij hun slachtoffers vermoordden – geroepen hebben: “Wij komen onze profeet wreken”. Op enkele opnamen zouden de terroristen tijdens de schotenwisselingen “Allah akbar” geroepen hebben.

003Nadat de IS-terroristen het pand verlieten schoten zij gericht om zich heen. Hierbij werd een politieauto herhaaldelijk door kogels geraakt. De terroristen konden opmerkelijk genoeg wegvluchten en drie dagen lang door moorden en gijzelingen de Franse hoofdstad omtoveren in een oorlogszone, alvorens ze gedood werden.

Bronnen binnen de Franse veiligheidsdienst wisten al spoedig wie de aanslagplegers waren en startten een nooit geziene klopjacht in het noorden van het land.

In het verleden leidden publicaties van Charlie Hebdo meerdere malen tot protesten van de Franse moslimgemeenschap. Enkele uren voor de terroristische aanslag twitterde het weekblad nog een karikatuur van de terrorist Abu Bakr al-Baghdadi.

004De uitvoering van de aanslag

Na analyse van de vrijgegeven opnamen trok ik dra de conclusie dat de aanslagplegers ofwel Franse ex-militairen ofwel in Syrië door een terroristische organisatie getrainde terroristen waren. Aangezien Jabhat al-Nusra haar leden recent bevolen had om geen aanslagen in het Westen te plegen was mijn veronderstelling correct dat de reeks aanslagen in de naam van IS gepleegd werden en uiteindelijk ook door IS als propaganda zouden worden opgeëist.

De manier waarop de schutters de aanslag uitvoerden, hun wapen vasthielden en het gebruikten toont aan dat zij een militair verleden hebben. De professionele uitvoering van de aanslag was ook te zien bij de aanslag in Brussel, gepleegd door de Franse terrorist en Syriëganger Mehdi Nemmouche (Zie: https://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2014/06/01/jihadist-mehdi-memmouche-opgepakt-voor-terreuraanslag-in-brussel/ )

De drijfveer van dit soort acties

Wat woensdag in de rue Nicolas Appert gebeurde, is helaas een deel van een groter plaatje. Frankrijk is een van de landen die deelgenomen hebben aan oorlogen tegen islamitische landen. Tevens maken zij momenteel deel uit van de coalitie, die bombardementen uitvoert op de terroristische organisatie IS. Hierdoor wordt het land door de takfiri terroristen als een muharib – vijandig – land beschouwd. Wat inhoudt dat Frankrijk te allen tijde als vergelding door een aanslag getroffen kan worden.

Ook stond Frankrijk hoog op het lijstje van de IS als gevolg van hun anti-islam beleid met betrekking tot het niqaab verbod en het toestaan van godslastering in de mom van vrijheid van meningsuiting. Voordat ik als eerste de naam van de in Panama geliquideerde Nederlander en zijn gewonden kompaan op crimesite vrijgaf (Zie: http://www.crimesite.nl/liquidatie-panama-mogelijk-link-met-amsterdamse-moorden/ ) twitterde ik afgelopen week nog dat er wellicht weer een muharib land aangevallen zou worden en – helaas – is deze voorspelling ook uitgekomen.

Meerdere malen voorspelde ik in mijn artikelen dat IS westerse terroristen zou trainen om aanslagen te plegen in het Westen en dat is uitgekomen. Ik voorspelde dat het Westen kennis zou maken met IS na de proclamatie van hun kalifaat. Dat is ook gebeurd. Ook voorspelde ik dat de aanslagen in het Westen gepleegd zouden worden in de stijl van Anders Behring Breivik en Mohamed Merah. Dit is gebeurd. Ook schreef ik dat de aanslagen gepleegd zouden worden door ofwel teruggekeerde Syriëgangers ofwel door de ‘lone wolfs’ onder de ‘bayha–eed van trouw en loyaliteit gevers’ en ook dit is gebeurd. Zoals we recent weer hebben mogen ervaren in België, Canada, Australië en nu ook weer in Frankrijk.

Uit opgehaalde inlichtingen die ik in meerdere artikelen het revue liet passeren bleek dat IS zich vooral concentreert op de ‘lone wolfs’, die hun bayha–eed van trouw en loyaliteit in hun land van herkomst hebben afgestaan. Uit die inlichtingen bleek ook dat de terroristische organisaties hun stijl van aanslagen hebben veranderd. Een aanslag als die van 9-11 moeten wij niet verwachten. IS prefereert dat de westerse aanslagen op een identieke manier gepleegd worden als de aanslagen gepleegd door terroristen Mohamed B, Anders Behring Breivik, Mohamed Merah en Mehdie Nemmouche. Want deze aanslagen zijn effectief, kosten weinig en veroorzaken maatschappelijke wantoestanden.

https://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2014/10/04/nederland-zal-in-navolging-van-belgie-deelnemen-aan-de-missie-tegen-is-aanslagen-kunnen-volgen/

https://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2014/10/02/luchtaanvallen-tegen-terroristen-kunnen-gevolgen-hebben-voor-belgie-en-nederland/

De gevolgen voor Nederland en België

De Nederlandse en Belgische deelneming aan de coalitie, die bombardementen uitvoert tegen de opmars en de wandaden van IS, zal wellicht  – zoals ik al meermalen heb geschreven en zoals ook gebleken is in België, Canada, Australië en nu ook in Frankrijk – grote gevolgen met zich meebrengen voor de veiligheid van België en vooral van Nederland.

De zopas geschetste landen werden al door de extremisten verklaard tot muharib landen, die te allen tijde als vergelding aangevallen kunnen worden als gevolg van hun deelname aan de oorlogen tegen de islamitische landen. Ook stonden Nederland en België net als Frankrijk hoog op het lijstje van de IS als gevolg van hun anti-islam beleid, maar na de aanslagen in België, Canada, de gijzeling in Australië en de recente aanslag in Frankrijk is er nu echt sprake van een kritieke situatie.

Want hoe graag we het willen ontkennen of wegmoffelen om geen paniek te zaaien, we tellen gewoon af voor een aanslag in Nederland. Er zijn de afgelopen jaren veel fouten gemaakt in het terrorismedossier. Daardoor zullen we een aanslag niet kunnen voorkomen, maar we kunnen wel het aantal ervan reduceren als de verantwoordelijken bereid zijn een wijs besluit te nemen.

Advies voor de AIVD, NCTV en de Nederlandse regering

Ik adviseer de Nederlandse en de Belgische overheden, de Nederlandse Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) en de Belgische Staatsveiligheid om deze dagen waakzamer te zijn dan ooit te voren. Ze moeten de beveiliging van Amerikaanse ambassades, joodse instellingen, politiebureaus in Den Haag, Amsterdam, Rotterdam Antwerpen en Brussel, legerkazernes, spoorwegen, overheidsgebouwen, journalisten en islamitische politici en theologen vermeerderen.

Belangrijk is het dat overheden erop toezien dat hun inlichtingendiensten goed omgaan met informatie die ze van derden binnenkrijgen. Ook moeten de veiligheids- en inlichtingendiensten zich niet enkel focussen op de teruggekeerde Syriëgangers, maar ook en vooral op personen die een bayha-eed hebben afgestaan aan de terroristische organisaties. Vooral nadat gebleken is dat de aanslagen in Canada en Australië – in tegenstelling tot de aanslag in Brussel – niet gepleegd waren door een Syriëganger, maar door een bayha-eed gever.

Ook is het belangrijk dat de uitnodigers naar een takfiristische methodiek keihard aangepakt en uit voorzorg gearresteerd worden en dat hun websites uit de ether gehaald worden. Vooral de uitnodigers die beweren vreedzame ‘dawa’ te verrichten, maar tevens aan de lopende band terroristische opruiende teksten, audios en filmpjes op sociale media verspreiden, waarin zij aanslagen tegen het Westen en hun leiders verheerlijken.

Chessy.

Reacties

Een gedachte over “Frankrijk is het vierde muharib land aangevallen door IS. Wie is de volgende?

  1. Zelfs een blinde kan zien dat deze aanslag een false flag is. Deze heeft net zo veel te maken met moslimterroristen als die van de Twin Towers. Ongelovelijk dat mensen hier intrappen terwijl het er duimendik bovenop ligt dat het een geheime dienst actie is om van Frankrijk (en de rest van Europa) een politiestaat te kunnen maken. Wie is de volgende inderdaad. WAKKER WORDEN !!

    Geplaatst door gerrit | 11 januari 2015, 10:56

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: