Nieuws

Oekraïne – En daar is Brutus


Jean-Claude Juncker met Angela Merkel

Europees Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker en de Duitse bondskanselier Angela Merkel staan naar zij zeggen geheel achter Oekraïne. Tijd voor de mensen in Oekraïne om zich een kogelvrije vest aan te schaffen.

WILLY VAN DAMME’S WEBLOG – 9 januari 2014 – Het gaat goed met Oekraïne. Kortelings zijn er nieuwe onderhandelingen in Kazakstan, ditmaal tussen Frankrijk, Rusland, Oekraïne en Duitsland met als extra partner de OVSE, de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa. De politieke erfgenamen van Napoleon Bonaparte en Adolf Hitler gaan zich dus nog eens moeien met de toekomst van Rusland. Wie zegde daar weer dat de geschiedenis zich steeds blijft herhalen.

Failliet

Intussen blijkt uit een verhaal in The Financial Times van woensdag 7 januari dat Oekraïense overheidsobligaties, schuldbrieven, nu op de internationale kapitaalmarkten nog 58% van hun originele waarde bezitten. Wat uiteraard vandaag al terug minder zal zijn. De zogenaamde aasgierfondsen, opkopers van dat soort schuldbrieven, zitten al op de loer. Zeker weten.

Men zegt het nergens officieel maar Oekraïne is failliet. Alleen wil niemand dat in het publiek zeggen, niet in Moskou, een groot schuldeiser, en zeker ook niet in het westen, hoofdschuldige voor die toestand.

Ondertussen blijkt verder uit een rapport van het IMF dat de 15 miljard dollar vooropgestelde noodkredieten maar de helft bedragen van wat echt nodig is om de toestand recht te trekken. Er is zelfs sprake van een extra 15 miljard!

En daar is ook al topspeculant en meesterintrigant George Soros die in een vrije tribune voorstelde om Oekraïne 50 miljard dollar te lenen en Rusland nog verder de duimschroeven aan te draaien.

De man is dan ook een zo gevaarlijke aasgier dat alle andere roofvogels alleen reeds bij het horen van zijn naam op de vlucht slaan. Als aanstoker van de Britse Zwarte Vrijdag en de Aziatische financiële crisis en medefinancier van een hele serie kleurenrevoluties en ngo’s zoals de Open Society, Avaaz en Human Rights Watch is die man levensgevaarlijk.

Achter Oekraïne staan

Gezien de toestand in Kiev blijkt de EU nu toch bereid om iets aan Kiev te ‘geven’. Volgens een bericht van het persbureau Reuters stelde Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie en ex-premier van de Luxemburgse geldwasserette, voor om Oekraïne 1,8 miljard euro te lenen.

Dat geld is echt nodig want het land moet gezien zijn financiële onbetrouwbaarheid en politieke houding tegenover Moskou voor haar gasaankopen in Rusland vooraf betalen. Wat niet meer dan logisch is. En zonder westers geld geen gas. Simpel. Met andere woorden, de EU organiseert een economische oorlog tegen Rusland en leent Oekraïne intussen geld om Rusland te kunnen betalen. Spitsvondig niet?

Maar geen zorg. Volgens datzelfde persbericht van Reuters verklaarde Juncker aan zijn Oekraïense (sic) vrienden dat Europa geheel achter Oekraïne staat. Dat zegde Brutus ooit ook tegen een zekere Julius Caesar. En we weten allemaal wat daar de gevolgen van waren.

En ho ja, in Oekraïne beloofden de leiders in ruil voor die extra leningen schoon schip te maken en te stoppen met het plunderen van het land. En zoals de leiders in Kiev niets van die Europese beloften geloven, zo ook gelooft niemand in de EU iets van die praatjes komende uit Kiev. Ze zijn nu eenmaal mekaar waard.

Willy Van Damme.

Bron: Willy Van Damme’s Weblog.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: