Nieuws

Terroristen betogen in Parijs


Imam Nawawi, graftombe in Nawa

Het nu vernielde grafmonument ter herdenking van de 13de eeuwse geleerde Imam Nawawi in het vlakbij Jordanië gelegen stadje Nawa. Het werd de voorbije dagen opgeblazen door al Nusra, de Syrische tak van al Qaeda. Een groep die voluit de steun krijgt van Jordanië en Israël. En die hun leiders betogen vandaag in Parijs tegen de terreur.

WILLY VAN DAMME’S WEBLOG – 11 januari 2014 – Groot vertoon vandaag in Parijs waar men 1 miljoen betogers verwacht voor wat heet de manifestatie van 1 miljoen tegen de terreur. Naast onze premier Charles Michel – wier regering de strijd tegen het jihadisme in de praktijk aan het afbouwen is – zijn er natuurlijk een pak Europese en andere regeringsleiders die hun ‘solidariteit’ komen betuigen met Charlie Hebdo en hun ‘verontwaardiging’ willen tonen.

Twee daarvan zijn de Israëlische premier Benjamin Netanyahu  – de terrorist van Palestina – en de Jordaanse koning Koning Abdoellah II. Vertegenwoordigers van twee landen die op dit ogenblik een sleutelrol spelen bij de pogingen van al Qaeda om in het zuiden van Syrië een bruggenhoofd te bouwen. Met weinig succes trouwens.

Van Israël is geweten dat haar leger uitgroeide tot de medische tak van al Qaeda in Syrië. Jordanië is dan weer de uitvalsbasis en het trainingsgebied bij uitstek voor al Qaeda. Op voorwaarde dan wel dat zij daar de westerse belangen en die van Koning Abdoellah II met rust laten. Wat redelijk lukt. Bij al Qaeda weten ze ook wel hoe ze moeten opereren en wier belangen ze dienen. Het zijn niet allen idiote extremisten.

De voorbije week nog blies Jabhat al Nusra, de Syrische tak van al Qaeda, in het door hen bezette – of moeten we zoals onze kranten schrijven bevrijdde – stadje Nawa het grafmonument van Abu Zakaria Mohiuddin Yahya, gekend als Imam Nawawi, op.

Deze jurist is geboren in het stadje en leefde er van 1233 tot 1277 en was een specialist in o.a. religieus recht en de interpretatie van de koran. Hij schreef er ook verscheidene boeken over en is de beroemdste inwoner van het stadje. Er waren in Nawa dan ook betogingen tegen dit voor salafisten typerende vandalisme. Betogingen die zoals dat bij dit soort heren past bloedig werden onderdrukt.

De enige die blijkbaar vandaag op de betoging in Parijs nog ontbreken zijn behoudens koning Abdoellah al Saoed, de zwaar zieke Saoedische koning, Aboe Bakr al Baghdadi, de zelfbenoemde kalief van ISIS. Een raad, ofwel haalt men voor een aantal van die figuren de handboeien boven of anders, voor het publiek, rotte tomaten en eieren of pek en veren.

Dit is geen betoging tegen terrorisme maar eerder een voor, met aan het hoofd een aantal terroristen of figuren die mee de terreur hielpen groeien tot wat het nu is. Wansmakelijk is een veel te zachte uitdrukking voor het spektakel dat men vandaag in Parijs opvoert.

Terreur in Parijs – Folies Bergère

9 januari 2014 – De twee zware terreuraanvallen in Parijs tonen nogmaals het gevaar van allerlei salafistische terreurorganisaties. Dat die gevaarlijk zijn is zeker reeds lang geweten, maar jarenlang kneep men in westerse politieke kringen en de media de ogen potdicht. Voor iemand als sterreporter Rudi Vranckx was al Qaeda immers morsdood.

Propaganda

Salafistische terreur in Libië was een uitvinding van dat monster van een Moeammar Kadhaffi. En als later de boel in Syrië in brand gestoken wordt en Assad het heeft over al Qaeda en aanverwante salafistische bendes dan klinkt het unisono in onze massamedia dat dit allemaal leugens zijn. Propaganda van die afschuwelijke dictator Bashar al Assad.

Onze professor Rik Coolsaet noemde hen in Terzake op de tv-zender Canvas zelfs ongestoord ‘idealisten’. Overal hemelde men die salafisten op tot ware helden. Bibliotheken vol schreef men er over. Nog tot vorige week in de Standaard met hun correspondent Jorn De Cock. Een man wiens echtgenote vanuit Qatar nota bene mee hielp om Libië om te vormen tot het paradijs voor dat uitschot.

Folies Bergere

De Franse president François Hollande organiseert nu zondag een grote show met Europese toppolitici die in Parijs komen betogen tegen de salafistische terreur. Hun terreur! En dat zal goed voor een pak straffe verklaringen en veel emotie. Maar de echte Folies Bergère lijkt dan toch beter. En hier amper een Charlie.

En kijk, de politieke recuperatie van de massale solidariteit rond die aanslagen waaronder die bij Charlie Hebdo is in volle gang. Zondag gaat men in Parijs betogen tegen die terreur en voor de (sic) ‘vrijheid’.

Komen alleszins: de Franse minister van Buitenlandse Zaken Laurent Fabius, François Hollande, Marine Le Pen, Nicolas Sarkozy, David Cameron, EU-president Donald Tusk, Angela Merkel, onze premier Charles Michel, enzovoort. Het clubje dat zich voorheen de ‘vrienden van Syrië’ noemde en duizenden van dat salafistisch uitschot op Syrië afstuurde.

Wapens voor terroristen

Als Assad in een interview de Europese leiders waarschuwde voor de gevolgen van hun steun aan deze vechtersbazen schreeuwden onze politici en pers zelfs eenstemmig dat Assad Europa bedreigde. De echte boodschap wou men niet horen. Waarom? Assad had 100% gelijk maar in de ogen van onze pennenlikkers en corrupte politici was dat een smeerlap en dus alleen goed genoeg om hem het bekladden.

Toen een in Syrië verblijvende Belg tijdens een privégesprek Herman Van Rompuy in 2013 poogde tot reden te brengen in de zaak was diens antwoord dat Assad nog wel wat te wachten stond. Hij ging zo te horen dus blijkbaar zorgen voor wat extra ladingen jihadisten. De Syriërs zullen hem er eeuwig dankbaar voor zijn.

En dan nu na die bloedige terreur komen die heren en dames zonder enig schaamtegevoel in de straten van Parijs paraderen tegen die salafistische terreur, een terreur die zij al jaren steunen. Dit politiek, economisch, met geld, materiaal en zelfs wapens. Het is een ongehoorde politieke schande.

Misschien kan men zo’n karrevracht Syrische jihadisten mee door de Parijse straten laten marcheren. En, waarom ook niet zorgen voor een stel fascisten van dat Oekraïens Azov Bataljon. Een andere creatie van de Europese machtspolitiek. De Europese waarden nietwaar.

François Hollande en Herman Van Rompuy

François Hollande en Herman van Rompuy, jarenlang steun en toeverlaat van het salafistisch tuig in Syrië.

Belgische afbouw

Ondertussen bouwt men in België de sociale voorzieningen verder af, zullen schoolverlaters zonder diploma, vooral allochtone jongeren dus, geen vergoeding meer krijgen en worden de straathoekwerkers in het Antwerpen van Bart De Wever opgedoekt.

Met andere woorden honderden allochtone jongeren worden zo door de dreigende maatschappelijke vervreemding klaar gemaakt voor door Saoedi Arabië betaalde salafistische predikanten.

Het betekent dat in de praktijk het zo essentieel preventief werk een pak moeilijker wordt. En ondertussen heeft volgens bronnen de Staatsveiligheid maar een tiental mensen beschikbaar om die jihadistische terreur aan te pakken. Bijna voldoende om het papierwerk hierover bij te houden.

Waarbij deze regering via haar personeelsbeleid deze dienst nog verder zit uit te hollen. Maar geen probleem voor minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). In het uiten van straffe verklaringen is die immers een kampioen. Daden? Ach, wie vraagt daarnaar? Feit is echter dat deze regering in de praktijk de strijd tegen het salafistisch jihadisme afbouwt. Praatjes kunnen hieraan niet verhelpen.

Misschien kan Charles Michel (MR) de echte Belgische premier Bart De Wever (N-VA) zondag meenemen naar Parijs. En waarom ook niet de Saoedische koning uitnodigen? Dan zijn de Folies Bergère compleet en kan het spektakel beginnen. Volksvermaak voor iedereen. De heilige hypocritus heerst.

Maar heeft er iemand soms pek en veren voor die ‘vrienden van Syrië’?

Willy Van Damme.

Bron: Willy Van Damme’s Weblog 1, 2.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: