Nieuws

Aleppo: al-Nusra front telt 175 slachtoffers bij mislukt offensief in Nubbol


AleppoAL-MASDAR NEWS – 11 januari 2015 – Gedurende drie opeenvolgende dagen heeft het aan al-Qaida verbonden Jabhat al-Nusra meedogenloos de overwegend sjiitische dorpen al-Zahra en Nubbol in Aleppo bestookt. Dit gebeurde in een poging om dit geïsoleerd Syrisch regeringsbolwerk vanuit de oostrand, ondanks aanzienlijke verliezen de voorbije dagen, te veroveren.

Helaas voor de Jabhat al-Nusra stuitten ze op het felle verzet van de burgers geleid door de vrijwilligers van de nationale verdediging (NDF) en strijders van de Libanese verzetsgroepering Hezbollah (Partij van God), die vastbesloten waren om hun intrede in de dorpen Maayer and Hayyan te verhinderen. Ze waren succesvol in het handhaven van hun verdediging gedurende drie achtereenvolgende dagen, dankzij hun vastberadenheid en de Syrische nationale luchtmacht (SAAF) die luchtaanvallen uitvoerde op posities van de vijandelijke strijders en voedsel en wapens kon droppen voor de bondgenoten van Hezbollah en de NDF.

Volgens een NDF bron in Aleppo telde Jabhat al-Nusra meer dan 175 slachtoffers in zijn rangen de voorbije drie dagen, waaronder het verlies van drie bevelhebbers in het veld en een aantal buitenlandse strijders uit Noord-Afrika, Tsjetsjenië, Saudi-Arabië, Libanon, Kazachstan, Jordanië, en Palestina. De bron voegde daaraan toe dat naar schatting ten minste 220 Jabhat al-Nusra strijders gewond raakten bij de felle gevechten die de voorbije drie dagen plaatsvonden in al-Zahra en Nubbol.

Jabhat al-Nusra wordt geconfronteerd met een grote nederlaag in al-Zahra en Nubbol bij hun tweede poging in twee maanden om deze dichtbevolkte dorpen in te nemen en de terreurbeweging staat aan de rand van een mislukking. Jabhat al-Nusra verloor vorige maand veel strijders toen ze Wadi al-Deif in de provincie Aleppo in hun bezit namen. Alhoewel ze in staat waren om terreinwinst te maken rond de basis, is dit niet het geval bij al-Zahra en Nubbol omdat ze significante verliezen lijden en weinig tot geen winst maken.

Leith Fadel.

Bron: Al-Masdar News.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: