Nieuws

Jabhat al-Nusra terroristen vernielen historisch monument in Daraa


1

SANA – DARAA – 7 januari 2015 – Terroristen die aangesloten zijn bij Jabhet al-Nusra vernielden woensdag het heiligdom van Imam al-Nawawi in de stad Nawa op het platteland van Daraa.

Een bron in de provincie vertelde het Syrische persagentschap SANA dat terroristen het heiligdom opgroeven en er grote hoeveelheden explosieven in lieten ontploffen. Dit zorgde ervoor dat grote segmenten van het monument werden vernietigd. Op hun sociale netwerk verklaarde Jabhat al-Nusra dat de actie werd ingegeven door de fatwa die is uitgegeven door hun leiders.

Meerdere religieuze monumenten in verschillende Syrische provincies werden het doelwit van gewapende terroristische groepen, waaronder de minaret van de Grote moskee of Omajjadenmoskee in Aleppo, de Khalid Bin al-Walid moskee, de Um al-Zennar kerk in Homs, het Sheikh al-Rawi Tekkiye (gasthuis) in Deir al-Zour en de minaret van al-Omari moskee in Daraa.

Het Ministerie van Religieuze Schenkingen (Awqaf) veroordeelde de terroristische aanvallen ten zeerste, en gaf aan dat de daders erop uit zijn de cultuur en geschiedenis van Syrië te vernietigen door zich te richten op haar heilige plaatsen.

Mohammad Nassr / Hazem Sabbagh.

Bron: SANA.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: