Nieuws

Iraanse president Rouhani roept op om terrorisme te bestrijden


Rouhani-620x330

De Iraanse president Hassan Rohani (links) en de Syrische Grootmoefti Ahmad Bader-Eddin Hassoun (rechts).

SANA – TEHERAN – 7 januari 2015 – De Iraanse president Hassan Rohani veroordeelt de onmenselijke en wrede praktijken gepleegd door de takfiri terroristische organisaties tegen de mensen in Syrië en Irak en het vernietigen van kerken, moskeeën en erfgoed in de twee landen. Rouhani, tijdens een openingswoord op de 28e zitting van de Internationale Conferentie over Islamitische Eenheid woensdag in Teheran, bekritiseerde de stilte van de islamitische wereld tegenover de barbaarse oorlog en daden van vernieling in Palestina, Syrië, Irak en Libanon.

Vertegenwoordigers van 65 landen over de hele wereld, inclusief Syrië nemen deel aan de conferentie. De Syrische delegatie wordt geleid door Grootmoefti Ahmad Bader-Eddin Hassoun.

President Rouhani drukte de steun van zijn land uit aan alle landen die werden blootgesteld aan terreuraanslagen door de gewapende terroristische organisaties.

“De islam is een religie van tolerantie, niet van geweld en extremisme” zei de Iraanse president, oproepend tot het bestrijden van extremisme en geweld met alle middelen.

De Grootmoefti Hassoun zei dat Syrië wordt geconfronteerd met een oorlog tegen terrorisme en takfiri organisaties uit 83 landen die trachten haar principes, onafhankelijkheid en soevereiniteit te ondermijnen.

Hassoun riep de islamitische wereld op zich te verenigen en haar verantwoordelijkheid te nemen bij het bestrijden van de terroristische praktijken van takfiri organisaties waarmee islamitische landen worden geconfronteerd.

Hij sprak zijn waardering uit voor de Iraanse steun aan het Syrische volk en het verzet in Palestina en Libanon, benadrukkend dat Syrië op weg is naar de overwinning, dankzij de kracht van de mensen en de wijsheid van zijn leiders.

Bron: SANA.

Advertenties

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

Advertenties
%d bloggers liken dit: