Nieuws

Al-Qaida: Meer aanslagen zullen volgen in Frankrijk


001Artikel door onze terrorisme expert Chessy

MEDIAWERKGROEP SYRIE – 16 januari 2015 – Al-Qaida op het Arabisch Schiereiland (AQAP) in Jemen waarschuwde Frankrijk dat er meer aanslagen zullen volgen als Frankrijk niet stopt met het ‘bestrijden van de islam, haar symbolen en de moslims’.

t001Dat meldden verschillende Franse media op basis van de inmiddels van YouTube verwijderde boodschap van Harith bin Ghasi al-Nadhari. Hij wordt gezien als een belangrijk religieus leider van al-Qaida in Jemen. In de geluidsopname zegt hij: “Sommige zonen van Frankrijk waren respectloos jegens de profeten van Allah, dus zijn ze door middel van onze soldaten gestopt”.

t002Daags na de terreurdaad eiste de Jemenitische tak van al-Qaida de verantwoordelijkheid op voor de aanslag op het satirische tijdschrift Charlie Hebdo, meldden diverse media waaronder de krant Le Parisien.

Bellen met gijzelnemer

Chérif Kouachi, één van de twee omgekomen verdachten van de aanslag op Charlie Hebdo, bekende dat hij een getrainde strijder van de Jemenitische tak van al-Qaida was. Hij vertelde ook dat de aanslag als training door de gedode al-Qeida leider Anwar al-Awlaky was gefinancierd. Dat meldt de Franse nieuwszender BFM TV, die vrijdag met de man belde.

t003BFM TV interviewde Chérif Kouachi terwijl hij met zijn broer een man in de drukkerij ten noordoosten van Parijs gijzelde. De broers werden niet veel later gedood toen ze al schietend de drukkerij uit stormden.

Andere gijzelnemer lid van IS

De gebroeders Kouachi waren lid van AQAP terwijl Amédy Coulibaly, die in een joodse supermarkt een aantal mensen urenlang gijzelde, aangaf te behoren tot terreurbeweging Islamitische Staat (IS). 

t004De nieuwszender die Chérif Kouachi interviewde, sprak tevens ook met Coulibaly. Die beweerde dat hij een IS-strijder was en zijn actie had afgestemd met de Kouachi’s. Ook Coulibaly vond later op de dag zoals verwacht de dood toen de politie de koosjere supermarkt bestormde.

Gezamenlijke internationale aanslagen van al-Qaida en IS die doorgaans concurrenten van elkaar zijn, zijn volgens velen zeer opmerkelijk. Maar dit duidt enkel maar op het feit dat hun westerse leden zich over het algemeen niet laten leiden door de onderlinge geschillen van hun leiders. Zij strijden voor hun ideologie, en niet voor een groep en haar leiders.

Zij voeren de fatwa van Osama bin Laden uit om niemand toestemming te vragen voor het plegen van aanslagen in de Maghreb landen en haar burgers, als de jihadistische groepen elkaar bestrijden.

t005Wellicht ook gezamenlijke Europese aanslagen

Het valt niet uit te sluiten dat de westerse jihadisten een golf van gezamenlijke aanslagen hebben gepland waarin diverse westerse landen tegelijkertijd aangevallen zullen worden. Diverse geluiden op sociale media duiden hier wel op. Maar als het kwaad zich gepland geschiedt of spontaan ontstaat als het gevolg van een domino effect, dan zal de hel los barsten. Als er een aanslag in Nederland komt dan ga ik ervan uit dat deze eerder gepleegd gaat worden op islamitische politici en op een theoloog.

Chessy.

Reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Pingback: Pfff…. WIE zal de eerste zijn | voorzieners - 17 januari 2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: