Nieuws

Sayyed Nasrallah: Vier jaar vreedzaam protest in Bahrein ondanks bloedvergieten door regering


Sayyed_Prophet_2

Sayyed Nasrallah.

AL MANAR – 9 januari 2014 – Met betrekking tot de Bahreinse revolutie, beschouwt Sayyed Nasrallah de arrestatie van de secretaris-generaal – Sheikh Ali Salman – van de Al-Wefaq oppositiegroep als een zeer ernstige stap die impliceert de Bahreinse autoriteiten een impasse hebben bereikt.

“De mensen van Bahrein hebben legitieme rechten. Ze besloten om een vreedzame revolutie te beginnen in tegenstelling tot andere bewegingen in de wereld. Ze zijn beschoten, maar ze schieten niet. Zij werden gedood op de wegen, maar ze doden niemand en hielden geen messen vast. Ze wensen vreedzaamheid en brachten de autoriteiten meer in verlegenheid. Leiders van de oppositie, onder leiding van sjeik Issa Qassem, evenals de Al-Wefaq groep onder leiding van Sheikh Ali Salman zijn de vreedzame dialoog overeengekomen”, zo vertelt Sayyed Nasrallah.

Sprekend over de door de Bahreinse autoriteiten uitgevoerd praktijken zegt de Hezbollah-secretaris-generaal dat dit een aanval is op de waardigheid en de eerbiedigheid van de mensen, die zich niet tot geweld hebben gewend, maar desondanks worden vermoord in de straten. Hij merkt op dat de heersende monarchie het heeft over een formele dialoog en niet een echte dialoog. “Maar de oppositie spreekt altijd over de dialoog, terwijl autoriteiten het altijd voorkomen.” 

In Bahrein zijn er mensen die nog steeds demonstreren na vier jaar. Dit is uniek en een ander voorbeeld in de wereld.

Bewegingen in de hele wereld hebben zich verlaagd tot geweld, behalve hier in Bahrein, niet omdat wapens niet kunnen worden gebruikt in Bahrein of wapens en strijders niet geleverd kunnen worden… maar door de wil van geestelijken en politiek leiderschap die aandringen op de vreedzame weg, onthult Zijne Eminentie.

“Wereldoverheden en velen van hen die achter de Arabische lente stonden, stoppen bij Bahrein en het onrecht tegenover het Bahreinse volk,” zegt Zijne Eminentie.

Bovendien is Sayyed Nasrallah overtuigd van een vergelijkbaar project met het zionistische plan in Bahrein. Er is kolonisatie in Bahrein en het wordt binnengevallen door mensen van over de hele wereld die daar worden gebracht en genationaliseerd en een baan krijgen, terwijl de oorspronkelijke onderdanen de meest elementaire rechten worden ontnomen.

“De dag zal komen dat Bahrein wordt ingenomen door andere mensen, net als Palestina door zionisten bewoond is.”

Sayyed Nasrallah groette alle moslims over de hele wereld, samen met het Libanese leger en de Hezbollah Mojahideen die strijden op de grens om Libanon te beschermen en hun mensen te verdedigen; het koude weer trotserend. Hij sprak ook over de geboorte van de profeet, alsmede de geboorte van de profeet Jezus.

“De Boodschapper van Allah was de grootste manifestatie van de goddelijke genade in dit universum. Hij was de genade van Allah aan de mens in deze wereld en in het hiernamaals,” aldus de Hezbollah-secretaris-generaal.

Bron: Al Manar.

Reacties

Nog geen reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: