Nieuws

Jaafari dient klacht in tegen illegale Syrië-bezoeken van McCain en Kouchner


Bashar al-Jaafari

De VN-ambassadeur voor Syrië, Bashar Jaafari. (Foto: Al Manar)

AL MANAR – 6 januari 2015 – Syrië heeft een klacht ingediend bij de Verenigde Naties (VN) nadat de Amerikaanse senator John McCain, de voormalige Franse minister van Buitenlandse Zaken Bernard Kouchner en andere prominente personen het land zijn binnengekomen zonder visas.

De VN-ambassadeur voor Syrië, Bashar Jaafari, schreef in een brief aan de VN-veiligheidsraad dat landen ‘onmiddellijk maatregelen moeten nemen’ tegen inwoners die illegaal naar zijn land afreizen.

De voormalige Amerikaanse ambassadeur voor Kroatië, David Galbraith, bracht in december een bezoek aan Syrië en een voormalige Koeweitse wetgever, Walid al-Tabtaba’i, reisde volgens de brief, die maandag in handen kwam van het Franse persbureau AFP, in 2013 naar Syrië.

McCain bracht in mei 2013 een onaangekondigd bezoek aan Syrië, waar hij met takfiri anti-regeringsrebellen sprak, nadat hij via Turkije het land was binnengekomen.

Volgens Jaafari sprak de republikeinse senator met leiders van het al-Nusra Front, dat door de VN-veiligheidsraad als terroristische organisatie is bestempeld.

Kouchner reisde in november vorig jaar naar Koerdische gebieden in het noorden van Syrië.

Galbraith werd tijdens zijn bezoek vorige maand vergezeld door drie Amerikaanse politieke en militaire functionarissen. Walid al-Tabtaba’i nam geld en wapens mee voor de rebellen en nam volgens de afgevaardigde in september 2013 deel aan de gevechten.

“Zulke acties zijn een overduidelijke schending van de soevereiniteit van Syrië en de resoluties van de Veiligheidsraad”, aldus Jaafari in zijn brief van 24 december.

Syrië doet een beroep op de secretaris-generaal Ban Ki-moon en de Veiligheidsraad “om druk uit te voeren op regeringen zodat zij onmiddellijk de nodige maatregelen nemen tegen hun inwoners die op illegale wijze Syrië binnen reizen”, zo voegde hij toe.

Bron: Al Manar.

Reacties

Een gedachte over “Jaafari dient klacht in tegen illegale Syrië-bezoeken van McCain en Kouchner

 1. Interessant. Tijd om de Kouchner te ontmaskeren als top terrorist.

  Nu is AZG weer op de militairistische trein gesprongen; het werkt hand in hand met de farmareuzen. Voor hen maakt het gebruik van de ‘Operatie Ebola’ om experimentele ‘vaccins’ te injecteren in menselijke proefkonijnen: http://www.aljazeera.com/news/africa/2014/11/msf-launch-clinical-trials-ebola-virus-20141113104936690691.html

  Maar er is meer:
  MSF corporate sponsors include the Bill Gates-founded behemoth Microsoft, Goldman Sachs, AIG, Morgan Stanley, Bank of America, BlackRock, Bloomberg and the French advertising giant Havas.
  In 2008, Sanofi was accused of conducting secret trials of an untested H5N1 vaccine on 350 homeless people in Poland, killing at least 21 and causing the hospitalization of 200 others, according to the Telegraph of London. http://rense.com/general96/ebobreakout.html

  Mede oprichter Kouchner van AZG in ‘Head to Head’ op Al Jazeera. Zegt dat de bevolkingen van Libië, Syrië, Irak en Afhanistan werden en worden gebombardeerd om humanitaire redenen. Deze uitspraak toont heel goed het ware karakter en de reden van bestaan van AZG aan.

  N.B.: zie in het interview met Kouchner, de vraag uit het publiek van de Keniaase. Zij vraagt Kouchner verantwoording voor wat Kenianen waarnemen, nl. dat dorpen die door de hulpindustrie worden bezocht, vaak kort daarna bezoek krijgen van commando-eenheden cq. terreurbendes of doodseskaders.
  http://www.aljazeera.com/programmes/headtohead/2014/11/humanitarian-intervention-imperialism-2014111093042592427.html

  Artsen Zonder Grenzen (AZG) opgericht, het Franse antwoord op die Angelsaksische door MI6 en de CIA georkestreerde hulporganisaties.
  Deze AZG opereerde in wezen als een onderdeel van de Rode Khmer van Pol Pot.

  Ze beheerde hun hospitalen en functioneerde ook als de echte propaganda-afdeling van die moordenaarsbende. Belgische journalisten werden door AZG om de haverklap naar Thailand gelokt en kregen er van AZG dan een verhaaltje te horen dat regelrecht uit de mond van Pol Pot had kunnen komen.

  Over de onvoorstelbare schendingen van de mensenrechten in die Thaise ‘vluchtelingenkampen’ zweeg Artsen zonder Grenzen geheel.
  Wel ontdekte men allerlei ‘misdaden tegen de menselijkheid’ in het door de Vietnamezen van de Rode Khmer bevrijdde Cambodja. Een medewerkster schreef er zelfs een boekje over. Schandelijk, ook volgens sommige mensen van AZG trouwens.
  De organisatie weigerde zelfs tot in 1989 in Cambodja te werken. Die Cambodjanen die na de terreur van de Rode Khmer nog in leven waren konden voor Kouchner en zijn AZG dan maar creperen.
  Het land had met nieuwjaar 1979 nochtans maar juist geteld drie in leven zijnde artsen!
  Vietnam heeft miljoenen Cambodjanen van de dood gered.

  Een schande volgens Kouchner, AZG en onze media.
  Zijn optreden in Libië is dan ook de voortzetting van een bewuste misdadige politiek.
  Verder moet je bij Kouchner gewoon het spoor van het geld volgen.
  Het is zo te lezen zelfs zijn passie.
  En al die verhalen verschenen dan zonder enig nadenken of kennis van zaken nadien letterlijk in onze kranten en weekbladen. Ja, want die ngo’s zijn heilig en wat ze zeggen is dus het evangelie.
  Zie maar hoe onze media, de tranen in de pen, het portret maakt van de Belg Peter Bouckaert van Human Rights Watch. Het is soms nog erger dan een hagiografie.

  Typerend voor de wereld van de ngo’s was het toekennen vorige maand door de Britse ngo Save The Children van de Global Legacy Award aan de gewezen Britse premier Tony Blair voor zijn vermeende steun aan de armoedebestrijding van kinderen.
  Een man die medeverantwoordelijk is voor de dood door geweld en oorlog en door ontbering komende van de sancties van tienduizenden Iraakse kinderen. Justin Forsyth, het hoofd van Save The Children, is dan ook een vroegere topmedewerkster van diezelfde Tony Blair.

  Die bende is gewoon schaamteloos, waarbij de top vooral bezig lijkt met het vullen van hun eigen zakken.
  Amnesty International, Human Rights Watch en Pax Christi spelen een vergelijkbaar ‘spel’ . Het is de afdeling Liegen en Bedriegen via pseudo goede doelen van het westerse imperialisme.

  Geplaatst door Richard Groen | 21 januari 2015, 15:15

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Twitter

Archief

%d bloggers liken dit: